8.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatevosian Yana).
Zavaranie uhoriek nie je najľahšia úloha. Ak sa v ktorejkoľvek fáze dopustíte chyby, môžete sa s lahodnou zeleninou rozlúčiť. Našťastie mi moja svokra predala geniálny patent, vďaka ktorému budú zaváraniny vždy dokonalé. Ako nakladáte uhorky? Použite jednu nie bežnú prísadu.
Zavarané uhorky sú vynikajúcim doplnkom obedov, sendvičov alebo šalátov. Najlepšie chutia, keď sa pripravia doma, ale táto činnosť nám nie vždy vyjde. Ako zavárať uhorky, aby boli pevné a chutné? Pridajte k nim listy z ovocného stromu a už nikdy to nebudete robiť inak.
Čo dať do uhoriek na zavaranie , aby boli pevné? Jedna zložka výrazne ovplyvňuje ich kvalitu
Zaváranie je proces, ktorý pomáha uchovať potraviny dlhšie. Umožňuje nám vychutnať si chuť zeleniny aj niekoľko mesiacov. Využite sezónu malých uhoriek a pripravte si konzervy na zimu. Predtým, ako začnete uhorky zavárať, nezabudnite na čerešňové listy. Sú tajnou prísadou do uhoriek mojej svokry. Nielenže zvýrazňujú ich chuť, ale pomáhajú ich aj lepšie konzervovať. Ingrediencie, ktoré budete potrebovať:
- 5 kg mletých uhoriek,
- 5 litrov vody,
- 5 polievkových lyžíc kamennej soli (nejódovanej),
- 10 strúčikov cesnaku,
- 3 nakrájané korene a 5 listov chrenu,
- 10 čerešňových listov,
- 5 vetvičiek kôpru s lupienkami,
- guľôčky korenia.
TIP! Marinádu si pripravte v dostatočnom predstihu, aby vychladla. V hrnci zvarte vodu, rozpustite v nej soľ a odstavte.
Uhorky dôkladne umyte, očistite a osušte na papierovej utierke. Pripravte si 10 vypálených litrových pohárov. Do každej vložte čerešňový list, polovicu chrenového listu, trochu kôpru, niekoľko kúskov chrenového koreňa, 2 – 3 zrnká korenia a strúčik cesnaku. Potom do nich tesne naaranžujte uhorky a zalejte ich, aby zeleninu zakryli. Poháre uzavrite a nechajte ich niekoľko dní stáť na kuchynskej linke. Po uplynutí tejto doby ich odneste na tmavé, chladné miesto, napr. do pivnice.
Čo robiť s vodou zo zavaraních uhoriek? Určite ju použite v kuchyni
Mnohí ľudia vodu z zavaraních uhoriek po zaváraní vylievajú a nevyužívajú výhody, ktoré obsahuje. To je veľká chyba, pretože nakladaná voda obsahuje mnoho cenných vitamínov a minerálov a okrem toho má skvelý vplyv na trávenie či metabolizmus. Ak ju nemôžete piť priamo z pohára, nechajte ju stať sa základom polievky. Môže obohatiť chuť kyslej polievky, kapustnice alebo uhorkovej polievky. Môžete ho použiť aj na kysnutie tofu, prípravu domáceho chleba alebo marinovanie mäsa.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dávny recept na uhorky od starej mamy. Vďaka zmene pomerov sú chrumkavé a plné chuti
Uhorky sadím len japonskou metódou. Majú oceľové korene a rastú o 3 týždne rýchlejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.