8.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Daniyar Aibekov).
Hľadáte dokonalý dezert na leto? Ponáhľame sa vám pomôcť. Čokoládovo-kokosové guľky s prekvapením vo vnútri potešia veľkých aj malých milovníkov sladkého. Jednoduchá príprava, krátky zoznam ingrediencií – môže to byť ešte lepšie?
Kokosovo-čokoládové guľky sú skvelým nápadom na jednoduchý a mimoriadne chutný dezert. Jahody a kakao dodajú sladkosť a čierna káva intenzívnu vôňu. Táto kombinácia je neodolateľná a presvedčila už nespočetné množstvo gurmánov. Je to ideálne občerstvenie na pohodové popoludnie a na pohostenie rodiny a priateľov.
Sladký dezert s príchuťou kokosu, kakaa a jahôd. Čerešničkou na torte je povzbudzujúci tón kávy
Príprava sladkých guľôčok nie je náročná ani zložitá. Stačí, ak zmiešate všetky prísady na cesto a potom ho obohatíte o ovocnú náplň. Takúto pochúťku môžete zjesť naraz alebo sa do nej môžete zahryznúť a pomaly si vychutnávať jahodové vnútro. Nič vám tiež nebráni dať dovnútra namiesto jahôd iné obľúbené ovocie, napríklad hrsť čučoriedok, polovicu marhule alebo čerešne.
Ingrediencie:
- 350 g čerstvých jahôd,
- 220 g mäkkého masla (kocka),
- 750 g ovsených vločiek,
- 250 g kokosových hoblín,
- 100 ml čiernej kávy,
- 2 PL práškového cukru,
- 2 lyžičky kakaa,
- 3 lyžičky vanilkového cukru.
Kokosovo-čokoládové guľky s jahodami. Postup prípravy
Hodinu vopred vyberte kocku masla z chladničky. Mäkké maslo, ovsené vločky, vanilkový cukor, práškový cukor a kakao dáme do misky. Ingrediencie spolu zmiešame a potom prilejeme čerstvo uvarenú a vychladnutú čiernu kávu – čím silnejšia, tým bude chuťovo výraznejšia. Všetko premiešajte, kým sa nespojí, a potom v ďalšom kroku cesto vymieste rukou.
Z hmoty vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a vložte na pol hodiny do chladničky. Medzitým dôkladne umyte jahody a odstráňte stopky. Po vybratí vychladnutého cesta a jeho rozbalení ho rozdeľte na menšie kúsky.
Každý kúsok rozplácnite v dlani a do stredu položte jednu jahodu. Cesto zaviňte a ovocie prekvapivo zabaľte dovnútra. Nakoniec vzniknuté guľôčky obalíme v kokosových hoblinách a vložíme ich na 20-30 minút do chladničky. Po tomto čase bude občerstvenie pripravené na konzumáciu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vždy som robila recept na piškótový koláč zle. Teraz robím tento krok a vyjde to perfektne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.