9.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina).
Na prípravu tejto večere nepotrebujete veľa ingrediencií ani pokročilé kuchárske zručnosti. Nasledujúci recept osloví každého milovníka chrumkavých jedál so syrom. Je jednoduchý, chutný a rýchly.
Zemiaková večera nemusí byť nudná. Ak máte po ruke niekoľko jednoduchých produktov, môžete ľahko pripraviť jedlo, ktoré vašu domácnosť poteší. Konečný výsledok je chrumkavý, hrejivý a absolútne lahodný.
Máte doma zemiaky, syr a trochu múky? Môžete z nich vykúzliť chutnú večeru
Pri tvorbe nasledujúceho receptu sme sa inšpirovali videom uverejneným na kanáli Qiong Cooking na YouTube. Jeho autor ukázal, ako jednoducho, ale chutne využiť zemiaky, syr a niekoľko ďalších ľahko dostupných surovín.
Ingrediencie na placku:
- 90 ml mlieka,
- 150 g pšeničnej múky,
- lyžica masla,
- štipka soli.
Ingrediencie na plnku:
- 200 g zemiakov,
- lyžica majonézy,
- lyžica nasekanej cibule,
- syr mozzarella nakrájaný na kocky.
Chrumkavá zemiakovo-syrová placka. Spôsob prípravy
Začnite tým, že do misky nalejete mlieko. Pridajte múku preosiatu cez sito a štipku soli, potom premiešajte. Nenechajte sa odradiť, ak cesto nie je homogénne – o to ide! V cestíčku by mali byť hrudky. Pridajte lyžicu rozpusteného masla, premiešajte a vymieste ingrediencie do tvaru gule, potom zabalte do potravinovej fólie a uložte na hodinu do chladničky.
Teraz je čas na plnku. Najprv dôkladne umyte zemiaky, potom ich ošúpte a vložte do malého hrnca. Zeleninu zalejte vodou, hrniec zakryte a obsah varte na nie príliš silnom ohni. Keď zemiaky zmäknú, scedíme ich, preložíme do menšej misky a roztlačíme.
Misku s nakrájanou cibuľou vložte do mikrovlnnej rúry. Minútu ju zohrievajte a po vybratí ju spojte s majonézou a preneste do hrnca so zemiakmi. Zmiešajte. Vychladnuté cesto vyberieme, potom ho rozvaľkáme na tenký plát a posypeme mozzarellou. Pridáme zemiaky a cibuľu a rovnomerne rozotrieme do kruhu. Navrch položte ďalšiu vrstvu syra.
Teraz cesto uchopte smerom nahor a zatvorte okraje tak, aby sa syrová a zemiaková náplň uzavrela vo vnútri. Koláč opatrne otočte na druhú stranu a potom ho mierne rozvaľkajte. Nakoniec ho položte na panvicu. Potrite ju olejom z oboch strán a prikrytú ju pečte. Keď je pochúťka zlatohnedá, otočte ju na druhú stranu. Hotovú placku nakrájajte na menšie kúsky a podávajte horúcu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto bezmäsité placky vás dostanú do kolien. Chutia vynikajúco a na mäso si ani nespomeniete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.