Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Táto pochúťka bulharskej kuchyne je moja nová obľúbená maškrta. Pizza sa môže schovať

10.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/nikolay100). Brány do balkánskej kuchyne otvára pochúťka podávaná najčastejšie tesne pred hlavným jedlom. Tento tradičný bulharský chlieb je vynikajúcou odpoveďou na taliansku pizzu. Ak...

10.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/nikolay100).

Brány do balkánskej kuchyne otvára pochúťka podávaná najčastejšie tesne pred hlavným jedlom. Tento tradičný bulharský chlieb je vynikajúcou odpoveďou na taliansku pizzu. Ak ste ho nikdy neskúšali, ľahko si ho vykúzlite vo vlastnej kuchyni.

Parlenka.
Foto: Shutterstock/nikolay100

Parlenka je vzácnym pokladom bulharskej kulinárskej scény. Nemusíte však cestovať do zahraničia, aby ste si vychutnali miestne chute. Postupujte podľa nižšie uvedeného receptu a rýchlo pochopíte, prečo si tento lahodný chlieb získal chuť mnohých ľudí.

Ochutnajte bulharskú kuchyňu. Ako urobiť dobrú parlenku?

Tradičný bulharský chlieb sa často objavuje na stole namiesto bežného chleba. Funguje skvele ako samostatný snack a hodí sa k mäsitým jedlám a polievkam. Môže sa podávať mnohými rôznymi spôsobmi. Perfektne chutí posypaný fetou alebo strúhaným žltým syrom. S minimálnym miesením a rýchlym vyprážaním na panvici si túto chutnú pochúťku vychutnáte behom chvíľky.

Recept na bulharskú parlenku

Teplý chlieb namažte lahodnou zmesou masla a prelisovaného cesnaku alebo posypte rozdrobeným bielym slaným syrom pre autentickú chuť Bulharska.

Ingrediencie:

  • 400 g pšeničnej múky typu 500,
  • pohár bulharského jogurtu, gréckeho jogurtu alebo bieleho jogurtu,
  • lyžička sódy bikarbóny,
  • maslo alebo olivový olej,
  • 2-3 strúčiky cesnaku,
  • štipka soli a cukru.

Príprava krok za krokom:

  1. Najprv nasypte múku do misky, v strede vytvorte malú jamku. Nalejte do nej jogurt, potom pridajte štipku cukru, soľ a lyžičku sódy bikarbóny.
  2. Suroviny premiešajte rukami, kým nezískate hladké a lepkavé cesto. Hmotu je možné miešať aj pomocou mixéra.
  3. Hotové cesto položte na dosku jemne posypanú múkou a nožom ho nakrájajte na osem rovnakých kúskov. Sformujte každý do gule. Odstavte asi na päť minút.
  4. Každú guľu rozvaľkajte na okrúhly koláč. Posypte ich múkou, aby sa neprilepili.
  5. Predhrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a začnite smažiť placky – asi dve-tri minúty, kým nebude spodok zlatistý. Otočte kúsok cesta a smažte ďalších pár minút. Odporúčame vyprážať každú zvlášť.
  6. Parlenku je najlepšie zjesť hneď, kým je ešte teplá a mäkká. Po vychladnutí to bude ťažšie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Miešané vajcia budú zamatové a krémové. Nikto netuší, že tento prídavok dokáže zázraky

Vývar som presolila. Babička Mária mi povedala, aby som pridala jednu zeleninu a počkala 10 minút. Naozaj to funguje


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Tri prísady, 10 minút a máte pokoj. Jemne votrite a sledujte, ako mizne pleseň

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bangkoker). Plesne v kúpeľni alebo kuchyni nie sú len estetickým problémom, ale aj zdravotným rizikom. Našťastie nemusíte míňať majetok…

Skoncujte s únavným škrabaním okien. Tu je návod, ako sa zbaviť námrazy z vášho auta

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Screenshot/YouTube). Jesenné rána nás môžu zaskočiť, najmä motoristov, keď čelné sklá áut pokrýva hrubá vrstva námrazy alebo ľadu. Tradičné…

V novembri takto rozmaznávajte maliny. O rok vyrastú s množstvom plodov

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandpa). Vlastné pestovanie malín vám umožní vychutnať si chuť lahodného ovocia z vlastnej záhrady. Aby však bolo plodné, musíte…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Objavte slobodu bez káblov: Displej pre motorku, ktorý vám spríjemní každú jazdu!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Displej EVKEY prináša technológie Android Auto a Apple CarPlay na vašu motorku jednoduchým a praktickým spôsobom. Je tiež vodotesný a prachotesný.

Robot zvyšujúci pevnosť konštrukcie sa presadil v mokrom betóne

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Keď si väčšina z nás predstaví čerstvo vyliaty betón, predstaví si materiál, ktorý by sa mal nechať vyschnúť čo najhladšie. Nový kolesový robot však jazdí…

Šokujúca pravda: Mikrovozidlá sú na cestách nebezpečnejšie než si myslíte!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mikrovozidlá neabsolvujú tradičné nárazové testy, keďže ich typové schválenie to nevyžaduje. Napriek tomu, výsledky ukazujú, že kolízia s deformovateľnou prekážkou pri rýchlosti 45 km/h môže…

Európske tradície zlomené: Prečo nový Mercedes CLA prichádza s čínskym motorom?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Najnovšia generácia modelu Mercedes CLA prichádza s revolučným hybridným systémom, ktorý kombinuje spaľovací a elektrický pohon. Čo však vzbudzuje pozornosť, je skutočnosť, že nemecký gigant…

Hit v úspore nákladov: Prečo Dacia Sandero (nielen) v Nemecku valcuje konkurenciu!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia Sandero s plynovou inštaláciou je v súčasnosti najlacnejším novým vozidlom v Nemecku. Prejdenie 1 km týmto vozidlom stojí majiteľa 32,2 centov. Celkovo je Dacia…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov