11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DronG).
Niektorí ľudia sa obávajú prípravy ázijských špecialít z dôvodu nedostupnosti ingrediencii. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Na prípravu uhoriek v japonskom štýle nepotrebujete žiadne fantastické ingrediencie. Väčšinu z nich už určite máte doma.
Uhorky na japonský spôsob sú skvelým doplnkom večere. Sú vhodné aj pre ľudí pri redukcii hmotnosti, pretože majú nízky obsah kalórií a môžete ich jesť bez obáv, že prekročíte denný limit. Ako ich pripraviť? Recept je triviálny.
Recept na uhorky v japonskom štýle. Ázijská príloha, ktorú si zamilujete od prvého sústa
Mnohí z nás milujú ázijské jedlá. Svedčia o tom napríklad plné stoly v reštauráciách s takýmito jedlami. Existujú však aj špeciality, ktoré si môžete pripraviť sami, napríklad uhorky na japonský spôsob, ktoré sú skvelým doplnkom k sendvičom, mäsu a omáčkam. Stačí len pár ingrediencií a môžeme vyčarovať skutočne chutné uhorky s orientálnou príchuťou.
Zloženie:
- 20 uhoriek,
- 3 polievkové lyžice sezamového oleja,
- šálka ryžového octu,
- čajová lyžička korenia,
- čajová lyžička chilli vločiek,
- 4 lyžice soli,
- 4 lyžice cukru,
- cibuľka cesnaku.
Uhorky na japonský spôsob – neskutočne chutná príloha k večeri. Príprava krok za krokom
Príprava uhoriek na japonský spôsob nebude robiť žiadne problémy – ani menej skúseným kuchárom. Stačí sa zásobiť všetkými ingredienciami, vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do práce!
Spôsob prípravy:
- Uhorky zalejeme studenou vodou a odložíme na jednu hodinu. Uhorky dôkladne umyte, aby na nich nezostali žiadne čiastočky piesku ani iné nečistoty.
- Nakrájajte uhorky na ľubovoľné plátky, tenké alebo hrubé.
- Do misky nalejte ocot a olej a pridajte korenie. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Uhorky vložte do umytých a sparených pohárov. Pridajte strúčiky cesnaku a zalejte zmesou.
- Každú nádobu pevne uzavrite. Umiestnite ich do hrnca a pridajte vodu tak, aby pokrývala 2/3 každej nádoby. Je dôležité, aby neprišli do vzájomného kontaktu.
- Varte 20 minút, po uplynutí tohto času ich vyberte z hrnca a položte hore dnom. Na druhý deň ich otočte. Podávajte s obľúbenými jedlami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Táto pochúťka bulharskej kuchyne je moja nová obľúbená maškrta. Pizza sa môže schovať
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.