Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Zdravie,

Jablčný ocot na vlasy? Prírodné riešenie pre zdravé a lesklé vlasy

12.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Oplachovanie jablčným octom je jedným z najstarších a najúčinnejších prírodných riešení starostlivosti o vlasy. Používa sa už stáročia a má množstvo výhod,...

12.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Oplachovanie jablčným octom je jedným z najstarších a najúčinnejších prírodných riešení starostlivosti o vlasy. Používa sa už stáročia a má množstvo výhod, ktoré pomáhajú udržiavať vlasy vo výbornej kondícii. V tomto článku sa dozviete o výhodách oplachovania vlasov vodou s jablčným octom, o tom, ako často by ste mali oplach používať, či ho musíte vyplachovať a ako ho správne pripraviť.

Aké sú výhody oplachovania vlasov jablčným octom?
Foto: shutterstock/New Africa

Aké sú výhody oplachovania vlasov jablčným octom?

1. Obnovenie prirodzeného pH pokožky hlavy

    Jablčný ocot má kyslé pH, ktoré je blízke prirodzenému pH pokožky hlavy a vlasov. Oplachovanie vlasov octovou vodou pomáha obnoviť prirodzenú rovnováhu pH, čo môže zabrániť mnohým problémom, ako je nadmerná mastnota, lupiny alebo svrbenie pokožky hlavy.

    2. Vyhladzovanie a lesk vlasov

      Jablčný ocot pomáha vyhladzovať vlasové kutikuly, vďaka čomu sú vlasy lesklejšie a jemnejšie. Vďaka tomu je oplachovanie jablčným octom ideálne pre tých, ktorí majú matné a nevýrazné vlasy. Pravidelné používanie oplachu môže výrazne zlepšiť vzhľad a štruktúru vašich vlasov.

      3. Čistenie vlasov a pokožky hlavy

        Jablčný ocot má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, vďaka čomu je výborným prostriedkom na čistenie pokožky hlavy a vlasov. Oplachovanie vlasov octovou vodou pomáha odstraňovať nečistoty, zvyšky stylingových prípravkov a prebytočný maz, čím zanecháva vlasy svieže a čisté.

        Oplachovanie vlasov octovou vodou pomáha odstraňovať nečistoty, zvyšky stylingových prípravkov a prebytočný maz, čím zanecháva vlasy svieže a čisté.
        Foto: shutterstock/Mariia Boiko

        4. Redukcia lupín

          Vďaka svojim protiplesňovým vlastnostiam môže jablčný ocot pomôcť v boji proti lupinám. Pravidelné používanie výplachu jablčným octom môže znížiť šupinatenie pokožky hlavy a zabrániť opakovanému výskytu lupín.

          5. Stimulácia rastu vlasov

            Jablčný ocot stimuluje krvný obeh pokožky hlavy, čo môže stimulovať rast nových vlasov. Lepšie prekrvenie znamená lepší prísun živín do vlasových folikulov, čo podporuje zdravý rast vlasov.

            Ako často by som mal používať oplach jablčným octom?

            Ako často budete používať oplachovanie jablčným octom závisí od vašich individuálnych potrieb a stavu vašich vlasov. Vo všeobecnosti sa oplach môže používať raz týždenne alebo raz za dva týždne. V prípade osôb s veľmi mastnou pokožkou hlavy možno frekvenciu zvýšiť na dvakrát týždenne. Je dôležité sledovať reakciu vlasov a pokožky hlavy na oplachovanie a upraviť frekvenciu používania podľa ich potrieb.

            Je potrebné opláchnuť jablčný ocot?

            Oplach z jablčného octu sa môže ponechať na vlasoch bez oplachovania, čo umožňuje účinným látkam pôsobiť dlhšie.
            Foto: Shutterstock/wasanajai

            Oplach z jablčného octu sa môže ponechať na vlasoch bez oplachovania, čo umožňuje účinným látkam pôsobiť dlhšie. Niektorí ľudia môžu po použití oplachu pocítiť mierny octový zápach. Ak je vám tento zápach nepríjemný, môžete si niekoľko minút po aplikácii oplachu opláchnuť vlasy vlažnou vodou. Nepoužívajte horúcu vodu, pretože tá môže zrušiť účinky jablčného octu.

            Ako pripraviť oplach na vlasy z jablčného octu?

            Zloženie:

            • 2-4 polievkové lyžice jablčného octu
            • 1 liter vody

            Návod na použitie:

            1. Zmiešajte jablčný ocot s vodou v pomere 1-2 polievkové lyžice octu na 500 ml vody. Množstvo octu môžete upraviť podľa potrieb vašich vlasov, ale vždy je dobré začať s menším množstvom, aby ste zistili, ako vaše vlasy reagujú.
            2. Vlasy umyte šampónom a dôkladne opláchnite.
            3. Oplach pomaly nalejte na vlasy a pokožku hlavy a jemne masírujte. Uistite sa, že oplach pokrýva celé vlasy od korienkov až po končeky.
            4. Oplach nechajte vo vlasoch niekoľko minút. Ak vám nevadí vôňa octu, môžete ho nechať na vlasoch bez oplachovania. V opačnom prípade si vlasy po niekoľkých minútach opláchnite vlažnou vodou.
            5. Vlasy vysušte uterákom a upravte ako zvyčajne.

            Ďalšie tipy

            1. Pridanie byliniek

              Ak chcete zvýšiť účinky, môžete pridať bylinky, napríklad harmanček, žihľavu, rozmarín alebo mätu. Tieto bylinky majú ďalšie ošetrujúce vlastnosti, ktoré môžu podporiť zdravie vašich vlasov a pokožky hlavy. Pripravte si nálev z byliniek a potom ho pridajte do oplachu s jablčným octom.

              Ak chcete zvýšiť účinky, môžete pridať bylinky, napríklad harmanček, žihľavu, rozmarín alebo mätu.
              Foto: shutterstock/gresei

              2. Pomocou aplikačnej fľaše

                Aby ste si uľahčili aplikáciu, môžete použiť aplikačnú fľašu, ktorá oplach rovnomerne nanesie po pokožke hlavy a vlasoch. Takáto fľaša vám umožní presné nanesenie oplachu na vlasy bez plytvania výrobkom.

                3. Vyhnite sa kontaktu s očami

                  Pri používaní oplachu z jablčného octu sa snažte vyhnúť kontaktu s očami, pretože ocot môže spôsobiť podráždenie. Ak sa vám oplach náhodou dostane do očí, okamžite ich vypláchnite veľkým množstvom vody.

                  Kontraindikácie používania oplachu jablčným octom

                  Hoci je oplachovanie jablčným octom pre väčšinu ľudí bezpečné, je potrebné zvážiť niektoré kontraindikácie a bezpečnostné opatrenia. Pred prvým použitím je dobré vykonať alergický test na malej ploche pokožky, aby ste sa uistili, že nie ste na ocot alergickí. Ak máte na pokožke hlavy otvorené rany s podráždením alebo infekciou, je lepšie vyhnúť sa používaniu výplachu, pretože ocot môže tieto problémy zhoršiť. Je tiež dôležité, aby ste jablčný ocot vždy riedili vodou, pretože koncentrovaný ocot môže byť príliš silný a spôsobiť nepríjemné pocity a podráždenie pokožky hlavy.

                  Oplachovanie jablčným octom je prirodzeným a účinným riešením pre zdravé a lesklé vlasy.
                  Foto: shutterstock/Dmitrij Ivanov

                  Oplachovanie jablčným octom je prirodzeným a účinným riešením pre zdravé a lesklé vlasy. Vďaka svojim vlastnostiam obnovovať prirodzené pH, vyhladzovať vlasové kutikuly, čistiť pokožku hlavy a redukovať lupiny dokáže jablčný ocot výrazne zlepšiť stav vlasov. Pravidelné používanie oplachovania prispôsobeného vašim individuálnym potrebám prinesie viditeľné výsledky. Nezabudnite ocot primerane zriediť, vyhnite sa kontaktu s očami a sledujte reakcie svojich vlasov a pokožky hlavy, aby ste sa mohli tešiť z krásnych a zdravých vlasov.

                  Redakcia Vášeň v tebe.

                  Súvisiace články:

                  Močte 15 minút denne počas jedného týždňa. Obľúbená metóda našich babičiek odstráni nepríjemné ochorenie

                  Tento olej je čarovný odvar. Uhladí, hydratuje a obnoví vlasy


                  Varovanie

                  Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



                  Odporúčame

                  Pridajte ho do ovsenej kaše a zvyšok naneste na vlasy. Toto je najlepší kondicionér po lete

                  16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fongbeerredhot). Starostlivosť o vlasy nevyžaduje, aby sme si kupovali drahú kozmetiku. Môžeme sa o ne starať pomocou prírodných produktov,…

                  Získaju „tehličky“ bez jediného brušáku. Príde tento trend aj na Slovensko? Muži sa zverili do rúk chirurgov

                  15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Atstock Productions). Je možné získať "tehličky" pomocou plastickej chirurgie? Hoci estetická medicína bola donedávna doménou žien, jej služby využíva…

                  Kozmetika za drobné vyživuje vlasy a nechty. Skutočná vitamínová bomba

                  15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhur_Sa). Po letnej sezóne sa oplatí postarať sa o stav našich vlasov, ktoré mohli byť poškodené suchým vzduchom. Skvelým…

                  V septembri stavte na túto farbu nechtov. Vyzerá módne a draho, akoby zišla z prehliadkového móla

                  15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Snezhana_G). Radi by ste mali manikúru, ktorá zodpovedá ročnému obdobiu, ale nudia vás klasické jesenné odtiene, ako je bordová…

                  Je to najzdravšia zelenina na svete. U nás nie je veľmi známa, hoci prababičky ju jedli

                  14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katya Rekina). Americkí vedci vybrali najzdravšiu zeleninu na svete. Obsahuje veľa vitamínu C, viac draslíka ako paradajky a v…

                  Auto Trendy

                  Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

                  16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

                  Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

                  16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

                  Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

                  16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

                  Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

                  16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

                  Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

                  16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

                  Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

                  16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

                  Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

                  Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
                  Nemám nad 18 rokov