12.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ilia Nesolenyi).
Aby sme prekvapili aj samých seba, siahame po nových receptoch, ktoré boli odskúšané inými. Potom sa ukáže, že sme o takýchto chutných sústach dlho nemali ani potuchy. Toto občerstvenie vám určite zamotá hlavu a toto leto sa stane vaším obľúbeným.
Pravdepodobne ste už viackrát premýšľali, aká desiata by bola chutná, výživná a zároveň rýchla na prípravu. Vaše myšlienky pravdepodobne zaleteli k najobľúbenejším návrhom, ale ďalej to už nebolo ono. Našťastie vznikol tento recept, ktorý budete opakovať niekoľkokrát týždenne. Jeho chuť sa výborne hodí k toastom, cesnakovým bagetám a zelenine, ako sú paradajky alebo pečené cukety.
Grilovaný syr camembert bude skutočnou pastvou pre zmysly. Správne pripravený bude nielen skvele vyzerať, ale aj lákať svojou vôňou a chuťou. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Stačí syr rozrezať ostrým nožom, naplniť cesnakom a rozmarínom a vložiť do rúry. Po niekoľkých minútach budete mať občerstvenie, ktoré nikto neodmietne.
Recept na grilovaný camembert
Ingrediencie:
- 1 okrúhly syr camembert (250 g),
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu,
- 1 PL olivového oleja
- čerstvo mleté korenie,
- cesnaková bageta na podávanie.
Spôsob prípravy
- Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Vyberte syr camembert z obalu a vložte ho do malej žiaruvzdornej misky. Pomocou ostrého noža nakrájajte vrchnú kôrku syra do kríža alebo mriežky.
- Olúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na tenké plátky. Do zárezov na vrchnej strane syra vložte plátky cesnaku a ihličky rozmarínu. Pokvapkajte olivovým olejom a posypte čerstvo mletým korením.
- Vložte camembert do predhriatej rúry a pečte 15 – 20 minút, kým nie je vnútri mäkký a tekutý a zvonka pekne opečený. Podávajte ihneď po vytiahnutí z rúry s chrumkavou bagetou alebo toastom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobte grilovaný syr a nikto sa nebude pozerať na bravčovú krkovičku a klobásky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.