13.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Všetci máme radi hranolky a jeme ich stále. Podávame ich k vyprážaným rezňom a bravčovému mäsu alebo ich dávame na stôl, keď sa stretávame vo väčšej skupine. Recept na zemiakové hranolky pozná každý, ale ja som nedávno pripravila chutný, chrumkavý snack z inej zeleniny. Bolo to niečo vynikajúce, a to vďaka obalu.
Možno niekto povie, že cuketové hranolky nie sú hranolky, takže budem striedavo používať termín hranolky a prsty. Takže cuketové prsty sú už nejaký čas mojím obľúbeným občerstvením. Sú oveľa ľahšie ako klasické hranolky a chutia perfektne ako príloha k večeri alebo ako občerstvenie k televíznemu seriálu, nevyhnutne podávané s lahodnou omáčkou. Recept na cuketové hranolky je veľmi jednoduchý a vďaka strúhanke a parmezánu sú božsky chrumkavé. Slaný syr rozbije jemnú, trochu nevýraznú chuť cukety a urobí z nich jedlo, ktoré môžete jesť a jesť.
Cuketové hranolky. Najlepšie občerstvenie na leto
Ingrediencie:
- 2 mladé cukety,
- 2 vajcia,
- 1 PL smotany,
- 2 malé strúčiky cesnaku,
- 2 plné polievkové lyžice parmezánu,
- strúhanka,
- soľ, korenie, sladká a pálivá paprika
- trochu olivového oleja.
Cuketové hranolky – ako na to:
- Umyte cuketu a nakrájajte ju na podlhovasté kúsky dlhé a hrubé asi ako prst. Preložíme do misky a pridáme štipku soli. Premiešajte a odložte bokom, aby cuketa trochu zmäkla.
- Keď cuketa pustí vodu, jemne ju osušte na papierovej utierke. Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme smotanu a roztlačený cesnak.
- Na väčší tanier nasypeme strúhanku a pridáme parmezán, trochu korenia a sladkú a štipľavú papriku. Dôkladne premiešajte.
- Kúsky cukety obalíme najprv vo vajci rozšľahanom so smotanou a cesnakom, potom v strúhanke s parmezánom a korením.
- Pripravte si plech a položte naň papier na pečenie. Zľahka ho potrite olivovým olejom a poukladajte naň cuketové tyčinky.
- Rúru predhrejte na 200 stupňov s funkciou ventilátora. Pečte približne 20 minút. Počas pečenia môžete hranolčeky obrátiť na druhú stranu.
Takéto cuketové prsty chutia jednoducho dokonale. Odporúčam ich podávať s jogurtovou alebo cesnakovou omáčkou. Výborne budú chutiť aj s paradajkovou salsou alebo avokádovou pastou. Ak chcete vyskúšať skvelý a jednoduchý recept na občerstvenie, nečakajte a pripravte si tieto cuketové hranolky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.