Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Cestovanie, Tipy, Zaujímavosti,

Krásna pláž, talianske podnebie a žiadne davy ľudí. Najkrajšie talianske prímorské letovisko bolo vybrané

13.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/PietroEb). Už nie Portofino, Amalfi alebo Tropea. Organizátori každoročnej súťaže Cinque Vele opäť udelili prestížny titul najkrajšieho prímorského letoviska Talianska. Tentoraz ho získalo malebné...

13.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/PietroEb).

Už nie Portofino, Amalfi alebo Tropea. Organizátori každoročnej súťaže Cinque Vele opäť udelili prestížny titul najkrajšieho prímorského letoviska Talianska. Tentoraz ho získalo malebné mestečko Pollica v regióne Kampánia. Tu sú dôvody, prečo by ste mali stráviť dovolenku práve tam.

Už nie Portofino, Amalfi alebo Tropea. Organizátori každoročnej súťaže Cinque Vele opäť udelili prestížny titul najkrajšieho prímorského letoviska Talianska.
Foto: shutterstock.com/PietroEb

Ocenenie Cinque Vele za najkrajšie prímorské letoviská

Talianska environmentálna liga (Legambiente) a Taliansky turistický klub každoročne hodnotia viac ako 400 letovísk, aby ocenili najkrajšie miesta v krajine. Strediská, ktoré najlepšie spájajú krásu prírody so zásadami ekológie a udržateľnosti, získavajú prestížne ocenenie Cinque Vele.

V tohtoročnom ročníku získalo titul najkrajšieho prímorského letoviska Talianska malebné mestečko Pollica, ktoré sa nachádza v regióne Kampánia, len niečo vyše 100 km od známeho a obľúbeného pobrežia Amalfi.

Malebná a pokojná Pollica najkrajšie talianske letovisko

Pollica, ktorá sa nachádza v srdci Kampánie na južnom svahu Monte Stella, je nielen miestom s bohatou históriou, ale aj perlou medzi talianskymi prímorskými letoviskami. Mesto je súčasťou historickej oblasti Cilento Antico a pýši sa očarujúcou architektúrou a zaujímavými pamiatkami.

Návštevníci tejto oblasti môžu navštíviť Castello dei Principi Capano, hrad z roku 1290 so stredovekou vežou, ktorá sa stala symbolom mesta. Historicky zaujímavý je aj kláštor Santa Maria delle Grazie, ktorý bol postavený v 17. storočí z iniciatívy vojvodu Vincenza Capana.

Turistov však na toto miesto láka najmä pôvabná talianska architektúra, nádherná poloha a tiež nádherná krajina. Pollica láka milovníkov histórie aj tých, ktorí si chcú oddýchnuť v pokojných malebných zákutiach.

Jednou z najväčších predností tejto oblasti je pláž Pioppi s teplou a krištáľovo čistou vodou. Zostup na ňu je pomerne pozvoľný, takže si ju môžu užívať rodiny s deťmi aj starší ľudia. Pláž je čiastočne piesočnatá a obklopujú ju zelené kopce, do ktorých sú zakomponované historické budovy mesta, čo tiež vytvára úžasnú atmosféru.

Napriek rastúcej popularite si mestečko zachováva svoj autentický, pokojný charakter, bez ruchu masového turizmu. Je to ideálne miesto na oddych, kde si môžeme vychutnať krásu prírody a talianskej kultúry.

Intímny a pokojný pôvab mesta Pollica je čiastočne spôsobený ťažkou dostupnosťou tohto miesta. Najbližšie letisko sa nachádza v Neapole, 150 km od mesta.
Foto: shutterstock.com/PietroEb

Pollica – ako sa tam dostať? Lacné lety z rakuských miest

Intímny a pokojný pôvab mesta Pollica je čiastočne spôsobený ťažkou dostupnosťou tohto miesta. Najbližšie letisko sa nachádza v Neapole, 150 km od mesta. Hoci je ľahké letieť priamo do Neapola z rakúskeho mesta – Vieden – do samotného mestečka budete musieť urobiť niekoľko zastávok, aby ste sa dostali verejnou dopravou.

Z tohto dôvodu bude najrýchlejším a najpohodlnejším spôsobom cestovania auto, ktoré si môžeme prenajať na letisku. Cesta do dediny nám potom bude trvať približne 2 hodiny a 20 minút.

Pollica je veľmi komorné miesto, kde je ubytovacia infraštruktúra pomerne chudobná. Z tohto dôvodu, ak tam plánujeme dovolenku, netreba čakať s rezerváciou ubytovania. Ceny za noc pre dve osoby sa začínajú od 90,50 €, ale v okolitých dedinách a mestách sa dá nájsť o niečo lacnejšie ubytovanie. Napríklad len 3,5 km za mestom nájdeme izbu na prenájom pre dve osoby už za 70,35 € na noc.

Dovolenka v Taliansku. Tu sú strediská, ktoré sa oplatí navštíviť

Pollica je len jedným z mnohých letovísk ocenených v tohtoročnom ročníku Cinque Vele. Medzi ďalšie ocenené destinácie patrí Nardò v Apúlii, známe testovacou dráhou pre superrýchle autá, a Baunei a Domus De Maria na Sardínii, ktoré lákajú turistov skalnatým pobrežím, krásnymi plážami a historickými majákmi.

Porota ocenila aj čaro talianskych jazier. Medzi ocenenými obcami bolo aj Molveno v Trentine, ktoré je známe svojím krištáľovo čistým jazerom obklopeným majestátnymi horami. Čestné uznanie získali aj Monticolo v Južnom Tirolsku a Massa Marittima v Toskánsku, ktoré lákajú návštevníkov svojou jedinečnou atmosférou a prírodnými krásami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

3 miesta v Taliansku, ktoré sa oplatí vidieť v zime. Záruka úspešnej dovolenky

Svojho syna postavil pred súd. „Výchovný účel“


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Polovicu múky zameňte touto prísadou. Palacinky budú jemnejšie ako inokedy

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha). Na palacinky neexistuje jediný správny recept. Každý ich robí po svojom a zvyčajne od oka. Vďaka tomu vyjdú…

O týchto spôsoboch použitia aviváže ste nemali ani tušenia. Je užitočný nielen pri praní

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Aviváž nemusí vo vašej domácnosti slúžiť len na zmäkčenie a prevoňanie bielizne. Ukázalo sa, že má mnoho…

Preto orchidea stráca kvety a chradne. Vinník je v kvetináči

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrii Spy_k). Pre svoju výnimočnú krásu sú orchidey obľúbenou voľbou ako bytová dekorácia. Vyzerajú tak elegantne, že sa môžu…

Svoje rastliny som začala zalievať týmto jednoduchým riešením. Výsledok? Rastú ako bláznivé a škodcovia sú preč!

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Iryna Inshyna). Táto metóda ma nesklamala! Je jednoduchá, rýchla a mimoriadne účinná, vďaka nej moje kvety konečne naplno rozkvitli…

Tieto kvety určite vysaďte v septembri. Na jar budete ohromení

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nieriss). Prišiel september a privítal nás teplým a slnečným počasím. V tomto období môžete vysadiť nové rastliny, ktoré vyplnia…

Auto Trendy

Od klavíra po allegro - zvuk novej Alfy Romeo 33 Stradale poteší všetkých nadšencov

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Alfa Romeo oznamuje, že dynamický vývoj modelu 33 Stradale prebieha podľa plánu, a ponúka nám ukážku zvuku motora exkluzívneho superauta. Alfa Romeo

Nové SUV bude mať celosvetovú premiéru v novembri

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Čínsky gigant SAIC neustále rozvíja svoje výrobky a technológie, ktoré sa v nich používajú, napriek nepriaznivej colnej politike, ktorú voči nemu uplatňuje Európska únia. Teraz…

Nový Nissan Patrol debutuje v Abú Zabí. Toyota Land Cruiser má vážneho konkurenta

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan predstavil novú generáciu SUV Patrol v Abú Zabí. Nový Patrol má za cieľ zdolať Toyotu Land Cruiser. Nissan predstavil novú generáciu SUV

Továreň Audi v Bruseli sa nezachráni. Zástupca výrobcu dostal veľmi nevďačnú misiu

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Audi už dlhé mesiace čelí kríze vo svojej bruselskej továrni. Dokonca sa plánovalo, že sa tu budú vyrábať aj modely iných značiek koncernu Volkswagen. Dnes…

Facelift modelu Kia EV6 debutuje s väčším dojazdom a rýchlejším nabíjaním

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nech si o novom dizajne svetlometov hovoríte, čo chcete, prepracovaný model EV6 je stále lepší ako predtým, má väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie.

Reklamy v aute? Ford už podal patent na systém, ktorý to umožní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Reklamy nás sprevádzajú každý deň. Na uliciach, v televízii, v rádiu alebo v aplikáciách, ktoré používame. Spoločnosť Ford chce, aby sme zažili radosť zo sledovania…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov