Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Cestovanie, Tipy, Zaujímavosti,

Najlacnejšie prímorské letoviská v Európe. Tu si môžete oddýchnuť za drobné

13.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Denitsa Kireva). Snívate o zahraničnej dovolenke pri mori, no nechcete minúť majland? Európa ponúka mnoho krásnych miest, kde si môžete užiť slnko, pláž a...

13.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Denitsa Kireva).

Snívate o zahraničnej dovolenke pri mori, no nechcete minúť majland? Európa ponúka mnoho krásnych miest, kde si môžete užiť slnko, pláž a more bez toho, aby ste museli zničiť peniaze. Tu je zoznam 8 najlacnejších prímorských letovísk, do ktorých sa oplatí ísť na dovolenku. Od malebných pláží Albánska až po rušné letoviská Bulharska – pre každého je tu niečo.

Bulharsko so svojimi krásnymi plážami pri Čiernom mori je skvelou možnosťou na lacnú dovolenku.
Foto: Pexels/Denitsa Kireva

Albánska riviéra, Albánsko

Albánsko, často nazývané „európske Bali“, si získava na popularite vďaka svojim krásnym plážam a dostupným cenám okolo 40-90 EUR za noc a jedlo v reštaurácii je asi 10 €.

Albánska riviéra poteší nádhernou krajinou.
Foto: shutterstock/lukaszimilena

Albánska riviéra ponúka množstvo atrakcií pre turistov. Nájdete tu tradičné dedinky v stredomorskom štýle, starobylé budovy, pravoslávne kostoly, odľahlé pláže, tyrkysové more, horské priesmyky, zálivy, rieky, jaskyne a olivové háje a citrusové sady. Oplatí sa navštíviť miesta ako hrad Borsh, kaňon Gjipe, záliv Porto Palermo a národný park Llogara.

Alanya, Turecko

Alanya je jednou z najobľúbenejších turistických destinácií na Tureckej riviére. Nachádza sa asi 140 km východne od Antalye a ponúka zlaté pláže, krištáľovo čisté vody a pulzujúci nočný život. V Alanyi je známa Kleopatrina pláž. Legenda hovorí, že kráľovná Kleopatra dostala túto pláž ako dar od Marka Antonia. Táto pláž sa vyznačuje jemným, zlatým pieskom a čistou, tyrkysovou vodou, ideálnou na plávanie a potápanie.

Alanya, Kleopatrina pláž.
Foto: Pexels/Oleksandr P

Jednou z najväčších atrakcií Alanye je stredoveká pevnosť Alanya Kalesi, ktorá ponúka úchvatný výhľad na mesto a more. Hrad postavený na skalnom ostrohu patrí k najzachovalejším pamiatkam regiónu. Ďalšou atrakciou je Červená veža (Kızıl Kule), ktorá je symbolom mesta a ponúka skvelé výhľady na prístav.

Priemerné náklady na ubytovanie v hoteli sú približne 40 – 95 EUR na noc a jedlo v reštaurácii približne 8 EUR.

Slnečné pobrežie, Bulharsko

Slnečné pobrežie ležiace v polkruhovej zátoke Čierneho mora je známe svojimi dlhými piesočnatými plážami so zlatým pieskom, ktoré sa tiahnu v dĺžke asi 8 km a šírke cez 100 m. Pláže sú dobre udržiavané a ponúkajú veľa vybavenia, ako sú ležadlá, slnečníky, plážové bary a požičovne vodných potrieb. Voda je čistá a pokojná, vďaka čomu je ideálna na plávanie a vodné športy.

Foto: Pexels/Nextvoyage

Hoci bulharské Slnečné pobrežie nie je známe svojimi pamiatkami, ponúka množstvo atrakcií pre turistov všetkých vekových kategórií. Za návštevu stojí Luna Park, typický zábavný park s početnými kolotočmi a horskou dráhou. Ďalšou obľúbenou atrakciou je Action Aquapark, ktorý ponúka až 30 rôznych toboganov a bazénov. Pre milovníkov adrenalínu sú k dispozícii vodné športy ako potápanie, vodné skútre, vodné skútre a lety padákom nad morom.

Oplatí sa navštíviť aj okolité malebné mestečká, napríklad Nesebar, ktorý je zapísaný do svetového dedičstva UNESCO. Jednou z najväčších výhod Slnečného pobrežia sú prijateľné ceny. Priemerné náklady na ubytovanie v hoteli sa pohybujú okolo 50 – 95 EUR na noc a jedlo v reštaurácii je približne 8 EUR .

Čiernohorská riviéra, Čierna Hora

Čiernohorská riviéra, ktorá sa nachádza pri Jadranskom mori, je oblasť na juhu Čiernej Hory hraničiaca s Albánskom a Chorvátskom. Je to miesto, ktoré ponúka krásnu krajinu, malebné pláže a bohatú históriu, a to všetko za prijateľné ceny. Budva je jedným z najstarších miest na pobreží Jadranského mora s históriou staršou ako 2500 rokov. Je známy svojimi krásnymi plážami ako Mogren Beach a Jaz Beach, ktoré ponúkajú výborné podmienky na kúpanie a relax.

Jaz Beach.
Foto: Pexels/Mikhail Nilov:

Sveti Stefan je malebný ostrov spojený s pevninou úzkou šijou, ktorý sa stal jedným z najexkluzívnejších letovísk v Čiernej Hore. Ostrov ponúka luxusné hotely, nádherné pláže a úžasný výhľad na Jadranské more. Jedným z najzaujímavejších miest je Kotor, mesto zaradené do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, známe svojimi úzkymi uličkami, historickými kostolmi a nádherným výhľadom z Pevnosti sv. John. Medzi ďalšie obľúbené miesta patrí Stary Bar, stredoveké mesto s ruinami pevností, a kláštor Ostrog, postavený do kolmej skaly.

Priemerná cena ubytovania v hoteli je asi 40-50€ na noc a jedlo v reštaurácii je asi 10-15 €. Čierna Hora je tak výbornou alternatívou k drahším letoviskám v Chorvátsku či Grécku.

Kréta, Grécko

Aj keď môže byť Grécko drahšie, Kréta ponúka veľa cenovo dostupných možností. K najkrajším plážam na Kréte patrí Elafonisi, známa ružovým pieskom a tyrkysovou vodou, a Balos s veľkolepou lagúnou. Pláž Vai, obklopená palmovým hájom, je ďalšou perlou Kréty, ako stvorená na oddych a opaľovanie.

Elafonisi.
Foto: Shutterstock/Stefano Zaccaria

Kréta je kolískou minojskej civilizácie, ktorej stopy možno vidieť aj v palácoch Knossos, Phaistos a Malia. Heraklion, hlavné mesto ostrova, ponúka množstvo múzeí, vrátane Archeologického múzea, ktoré má jednu z najvýznamnejších zbierok minojského umenia. Chania a Rethymno sú očarujúce mestá s benátskymi prístavmi, úzkymi uličkami a aj historickými budovami.

Kréta je známa aj svojou lahodnou kuchyňou založenou na čerstvých miestnych surovinách. Oplatí sa vyskúšať tradičné jedlá ako dakos (chlieb s paradajkami a syrom feta), musaka (baklažán, mäso a zemiaky) a čerstvé morské plody. Kréta ponúka prijateľné ceny a jedlo v reštaurácii stojí okolo 10-15€. Priemerné náklady na ubytovanie v hoteli sú približne 50€ za noc.

Sicília, Taliansko

Sicília, ktorá sa nachádza južne od Talianskeho polostrova, je najväčším ostrovom v Stredozemnom mori. Je známy rozmanitosťou pláží, ktoré uspokoja každého turistu. Najkrajšie sú však pláže v San Vito Lo Capo, preslávené bielym pieskom a tyrkysovou vodou, a pláže v Taormine, z ktorých je nádherný výhľad na sopku Etna. Pláž Scala dei Turchi s charakteristickými bielymi útesmi je ďalšou atrakciou, ktorú si teda nesmiete nechať ujsť.

Foto: Pexels/Daniele Putti

Sicília je ostrov s bohatou históriou, ktorej stopy možno vidieť v početných pamiatkach. Oplatí sa navštíviť Údolie chrámov v Agrigento, kde sa nachádzajú ruiny starovekých gréckych chrámov. Palermo, hlavné mesto ostrova, nadchne zmesou kultúr a architektonických štýlov, od Arabov po Normandiu. Catania, ktorá sa nachádza na úpätí Etny, ponúka úžasný výhľad na sopku a barokovú architektúru.

Sicílska kuchyňa je skutočným sviatkom pre mlsné jazýčky. Medzi tradičné jedlá patria arancini (vyprážané ryžové guľky), cestoviny alla Norma (cestoviny s baklažánom, paradajkami a ricottou) a cannoli (trubičky z ricottového krému). Jedlo v reštaurácii stojí okolo 10-15 €. Sicília ponúka aj množstvo cenovo dostupných možností ubytovania. Priemerné náklady na ubytovanie v hoteli sú približne 50 € za noc.

Varna, Bulharsko

Varna, tretie najväčšie mesto Bulharska, je jedným z najobľúbenejších prímorských letovísk pri Čiernom mori. Široké piesočnaté pláže Varny sa tiahnu pozdĺž pobrežia Čierneho mora. Najznámejšie sú Central Beach a Asparuhovo Beach, ktoré ponúkajú výborné podmienky na kúpanie a opaľovanie. Pozdĺž pláží nájdete aj množstvo barov a reštaurácií, kde môžete ochutnať miestne špeciality.

Katedrála Zosnutia presvätej Bohorodičky je jednou z najvýznamnejších pamiatok mesta. Medzi ďalšie atrakcie patrí Archeologické múzeum, ktoré má jednu z najvýznamnejších zbierok starovekých artefaktov v Bulharsku a Prímorský park, ideálne miesto na prechádzky a oddych.

Mesto má mnoho barov, klubov a aj reštaurácií, ktoré ponúkajú zábavu až do neskorých nočných hodín. Medzi obľúbené miesta patrí barová ulica v centre mesta a početné plážové kluby, kde môžete tancovať pod hviezdami. Priemerná cena ubytovania v hoteli je asi 40-60 € na noc a jedlo v reštaurácii je asi 10 €. Vďaka tomu je Varna vynikajúcou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú krásne pláže a teplé podnebie bez nadmerných výdavkov.

Mamaia, Rumunsko

Mamaia je najobľúbenejšie letovisko pri Čiernom mori v Rumunsku. Nachádza sa len pár kilometrov severne od Constanty. Pláže v Mamaia sú dlhé približne 8 km a široké až 300 m. Sú dobre udržiavané a vďaka jemnému, takmer prašnému piesku sú ideálne na opaľovanie a kúpanie v mori. Pozdĺž pláží nájdete množstvo barov a reštaurácií, kde teda môžete ochutnať miestne špeciality.

Mamaia, Čierne more, Rumunsko.
Foto: shutterstock/aaddyy

Medzi najväčšie atrakcie Mamaia patria: Aqua Magic Amusement Park, ktorý je jedným z najväčších vodných parkov v Rumunsku. Kabínková lanovka, ktorá premáva pozdĺž pobrežia, umožňuje obdivovať nádherné výhľady z vtáčej perspektívy. V Mamai je tiež aj veľa hotelov, reštaurácií, kín, divadiel pod holým nebom a zábavný park.

Jednou z najväčších výhod Mamai sú prijateľné ceny. Priemerné náklady na ubytovanie v hoteli sú približne 40 – 60 EUR na noc a jedlo v reštaurácii približne 10 EUR.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Majú dosť turistiky. Na protest oblievali návštevníkov vodou

Prečo by ste mali meškať na letisku? Letuška odhalí málo známu skutočnosť. „Budú vybraní“


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Polovicu múky zameňte touto prísadou. Palacinky budú jemnejšie ako inokedy

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha). Na palacinky neexistuje jediný správny recept. Každý ich robí po svojom a zvyčajne od oka. Vďaka tomu vyjdú…

O týchto spôsoboch použitia aviváže ste nemali ani tušenia. Je užitočný nielen pri praní

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Aviváž nemusí vo vašej domácnosti slúžiť len na zmäkčenie a prevoňanie bielizne. Ukázalo sa, že má mnoho…

Preto orchidea stráca kvety a chradne. Vinník je v kvetináči

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrii Spy_k). Pre svoju výnimočnú krásu sú orchidey obľúbenou voľbou ako bytová dekorácia. Vyzerajú tak elegantne, že sa môžu…

Svoje rastliny som začala zalievať týmto jednoduchým riešením. Výsledok? Rastú ako bláznivé a škodcovia sú preč!

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Iryna Inshyna). Táto metóda ma nesklamala! Je jednoduchá, rýchla a mimoriadne účinná, vďaka nej moje kvety konečne naplno rozkvitli…

Tieto kvety určite vysaďte v septembri. Na jar budete ohromení

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nieriss). Prišiel september a privítal nás teplým a slnečným počasím. V tomto období môžete vysadiť nové rastliny, ktoré vyplnia…

Auto Trendy

Od klavíra po allegro - zvuk novej Alfy Romeo 33 Stradale poteší všetkých nadšencov

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Alfa Romeo oznamuje, že dynamický vývoj modelu 33 Stradale prebieha podľa plánu, a ponúka nám ukážku zvuku motora exkluzívneho superauta. Alfa Romeo

Nové SUV bude mať celosvetovú premiéru v novembri

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Čínsky gigant SAIC neustále rozvíja svoje výrobky a technológie, ktoré sa v nich používajú, napriek nepriaznivej colnej politike, ktorú voči nemu uplatňuje Európska únia. Teraz…

Nový Nissan Patrol debutuje v Abú Zabí. Toyota Land Cruiser má vážneho konkurenta

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan predstavil novú generáciu SUV Patrol v Abú Zabí. Nový Patrol má za cieľ zdolať Toyotu Land Cruiser. Nissan predstavil novú generáciu SUV

Továreň Audi v Bruseli sa nezachráni. Zástupca výrobcu dostal veľmi nevďačnú misiu

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Audi už dlhé mesiace čelí kríze vo svojej bruselskej továrni. Dokonca sa plánovalo, že sa tu budú vyrábať aj modely iných značiek koncernu Volkswagen. Dnes…

Facelift modelu Kia EV6 debutuje s väčším dojazdom a rýchlejším nabíjaním

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nech si o novom dizajne svetlometov hovoríte, čo chcete, prepracovaný model EV6 je stále lepší ako predtým, má väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie.

Reklamy v aute? Ford už podal patent na systém, ktorý to umožní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Reklamy nás sprevádzajú každý deň. Na uliciach, v televízii, v rádiu alebo v aplikáciách, ktoré používame. Spoločnosť Ford chce, aby sme zažili radosť zo sledovania…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov