Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy, Zdravie,

Namiesto do polievky si ju pridajte do misky s teplou vodou a ponorte si do nej nohy. Mäkké päty nie sú jediným účinkom

13.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Namáčanie nôh do fyziologického roztoku je jednoduchý a účinný spôsob, ako uvoľniť a zlepšiť stav pokožky nôh. Aj keď sa to na prvý...

13.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin).

Namáčanie nôh do fyziologického roztoku je jednoduchý a účinný spôsob, ako uvoľniť a zlepšiť stav pokožky nôh. Aj keď sa to na prvý pohľad môže zdať banálne, pravidelné kúpele nôh vo fyziologickom roztoku prinášajú mnohé zdravotné a kozmetické výhody. Prečo používať túto metódu, ako správne vykonávať takéto kúpele a aké výsledky možno dosiahnuť touto jednoduchou činnosťou?

Prečo používať túto metódu, ako správne vykonávať takéto kúpele a aké výsledky možno dosiahnuť touto jednoduchou činnosťou?
Foto: shutterstock/FotoHelin

Výhody namáčania nôh v kuchynskej soli

Teplá voda, v ktorej si namočíte nohy, v kombinácii s jemnou masážou stimuluje krvný obeh. Zlepšenie prekrvenia nôh prispieva k zníženiu opuchov a pocitu ťažkých nôh. Pravidelné namáčanie nôh môže byť obzvlášť prospešné pre ľudí, ktorí veľa stoja alebo majú sedavý spôsob života. Zlepšený krvný obeh podporuje celkovú kondíciu organizmu, urýchľuje regeneráciu tkanív a napomáha vylučovaniu toxínov.

Kuchynská soľ má tiež prirodzené antibakteriálne a antimykotické vlastnosti, takže je účinnou liečbou infekcií nôh. Pravidelné soľné kúpele pomáhajú predchádzať bakteriálnym a plesňovým infekciám a tiež znižujú zápach nôh. Nohy tak zostávajú zdravé a bez obťažujúcich kožných problémov.

Zlepšenie prekrvenia nôh prispieva k zníženiu opuchov a pocitu ťažkých nôh.
Foto: shutterstock/inewsfoto

Soľ, najmä epsomská (síran horečnatý) alebo morská soľ, je bohatá na horčík, ktorý má silné protizápalové vlastnosti. Namáčanie nôh v slanej vode môže účinne zmierniť bolesti kĺbov, svalov a zápaly kože. Je to obzvlášť prospešné pre tých, ktorí bojujú s reumou, artritídou alebo inými chronickými ochoreniami. Pravidelné kúpanie pomáha znižovať bolesť, čím sa život stáva pohodlnejším.

Pravidelné namáčanie nôh v soľnom kúpeli pomáha zmäkčiť zrohovatenú pokožku a uľahčuje odstraňovanie odumretej kože. Po kúpeli je pokožka mäkká a hladká, čo vám umožní ľahšie odstrániť mozoľ a otlaky pomocou pemzy alebo strúhadla na nohy. Vďaka tomu sa nohy udržiavajú v dobrom stave a vyzerajú esteticky. Pravidelný peeling odumretej kože zabraňuje tvorbe mozoľov, čo prispieva k zdravému a upravenému vzhľadu chodidiel.

Ako si správne namočiť nohy do kuchynskej soli?

Ak chcete naplno využiť výhody namáčania nôh v kuchynskej soli, je vhodné dodržiavať niekoľko kľúčových krokov. Najprv si pripravte misku alebo veľkú nádobu s teplou vodou. Je dôležité, aby voda bola teplá, ale nie horúca, aby nedošlo k podráždeniu pokožky. Do vody pridajte približne pol šálky kuchynskej soli. Prípadne môžete použiť morskú alebo epsomskú soľ. Tie majú ďalšie zdravotné výhody. Vodu miešajte, kým sa soľ úplne nerozpustí. Tým sa vytvorí uvoľňujúci roztok.

Do vody pridajte približne pol šálky kuchynskej soli. Prípadne môžete použiť morskú alebo epsomskú soľ. Tie majú ďalšie zdravotné výhody.
Foto: shutterstock/FotoHelin

Ponorte nohy do pripraveného kúpeľa a namáčajte ich 15-20 minút. Aby ste ešte viac zvýšili účinky, počas namáčania nohy jemne masírujte. Táto masáž stimuluje krvný obeh, pomáha uvoľniť svaly a poskytuje hlbšiu relaxáciu. Po skončení namáčania nohy dôkladne osušte mäkkým uterákom. Ak máte zrohovatenú pokožku, môžete ju potom jemne odstrániť pomocou pemzy alebo strúhadla na nohy. Nakoniec použite hydratačný krém alebo pleťové mlieko, aby ste zabránili vysušeniu pokožky a zaistili, že vaše nohy budú dobre vyživené. Pravidelné používanie hydratačných krémov pomôže udržať pokožku nôh v najlepšom stave.

Obohaťte kúpeľ nôh o prírodné zložky

Ak chcete ešte viac posilniť výhody kúpeľa nôh, je dobré pridať do kúpeľa niektoré prírodné zložky, ktoré zvýšia relaxačné a liečivé vlastnosti procedúry.

Esenciálne oleje

Pridaním esenciálnych olejov do kúpeľa nôh môžete výrazne zlepšiť jeho účinok. Levanduľový olej má upokojujúce vlastnosti. Pomáhajú znižovať stres a zlepšovať kvalitu spánku. Eukalyptový olej má osviežujúci účinok a môže pomôcť zmierniť upchatý nos alebo príznaky nachladnutia. Mätový olej je známy svojimi chladivými a osviežujúcimi vlastnosťami, ktoré zmierňujú únavu nôh a poskytujú príjemný chladivý pocit. Ak chcete využiť tieto vlastnosti, jednoducho pridajte niekoľko kvapiek vybraného oleja do kúpeľa na nohy.

Bylinky

Zahrnutie byliniek do kúpeľa nôh môže výrazne zvýšiť jeho zdravotný prínos.
Foto: súkromný archív

Zahrnutie byliniek do kúpeľa nôh môže výrazne zvýšiť jeho zdravotný prínos. Harmanček pôsobí protizápalovo a upokojujúco. Je ideálny na podráždenú pokožku. Šalvia má antiseptické vlastnosti, ktoré môžu pomôcť v boji proti infekciám a zápachu nôh. Tymián je zasa známy svojimi antibakteriálnymi a protiplesňovými vlastnosťami. Tie pomáhajú udržiavať nohy zdravé. Bylinky môžete do kúpeľa pridávať vo forme čerstvých alebo sušených listov alebo ako nálev, ktorý sa potom naleje do misky s vodou.

Citrónová šťava

Pridanie citrónovej šťavy do kúpeľa na nohy má niekoľko výhod. Citrón pôsobí ako prírodný exfoliačný prostriedok. Pomáha odstraňovať odumretú pokožku a zlepšuje jej štruktúru. Okrem toho jeho rozjasňujúce vlastnosti môžu pomôcť znížiť zafarbenie a vyrovnať tón pleti. Citrón má tiež osviežujúci účinok. Zanecháva nohy čisté a voňavé.

Kedy by ste si nemali namáčať nohy do kuchynskej soli?

Napriek mnohým výhodám namáčania nôh do kuchynskej soli existujú situácie, kedy by ste sa mali tejto procedúre vyhnúť. Ľudia s otvorenými ranami, vredmi alebo vážnymi infekciami nôh by sa mali namáčaniu nôh v kuchynskej soli vyhnúť. Soľ môže spôsobiť podráždenie a zhoršiť bolesť. To môže viesť k zhoršeniu stavu kože. V prípade takýchto ochorení je lepšie poradiť sa s lekárom a prijať vhodné liečebné opatrenia.

Nesprávna liečba môže viesť k zdravotným komplikáciám. Je lepšie riadiť sa radami odborníka.
Foto: shutterstock/Blue Planet Studio

Ľudia s cukrovkou by sa mali pred začatím pravidelných kúpeľov nôh v soli poradiť so svojím lekárom. Cukrovka zvyšuje riziko infekcií a problémov s krvným obehom. Preto je potrebná osobitná starostlivosť. Nesprávna liečba môže viesť k zdravotným komplikáciám. Je lepšie riadiť sa radami odborníka.

Vyhýbanie sa namáčaniu nôh do kuchynskej soli v uvedených situáciách pomôže predísť možným komplikáciám. Udrží vaše nohy v bezpečí a zdraví.

Ako často si mám namáčať nohy do kuchynskej soli?

Pravidelné, ale striedme kúpele nôh pomôžu udržať vaše nohy v dobrej kondícii a zároveň im poskytnú relaxáciu a pôžitok.
Foto: shutterstock/New Africa

Namáčanie nôh v kuchynskej soli je prospešné, ak sa vykonáva pravidelne, ale nie častejšie ako 2-3 krát týždenne. Príliš časté používanie tejto metódy môže viesť k vysušeniu pokožky. Pravidelné, ale striedme kúpele nôh pomôžu udržať vaše nohy v dobrej kondícii a zároveň im poskytnú relaxáciu a pôžitok.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Opúchajú vám členky? Môže to byť príznak rozvíjajúceho sa ochorenia

Takto sa zbavíte nepríjemného problému. Zápach nôh zmizne


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Získaju „tehličky“ bez jediného brušáku. Príde tento trend aj na Slovensko? Muži sa zverili do rúk chirurgov

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Atstock Productions). Je možné získať "tehličky" pomocou plastickej chirurgie? Hoci estetická medicína bola donedávna doménou žien, jej služby využíva…

Plánujete presádzanie rastlín? Kvetinárka vysvetľuje, či je na to vhodný čas

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kostikova Natalia). Presádzanie rastlín v kvetináčoch je dôležitý postup údržby, ktorý môže výrazne ovplyvniť zdravie a vzhľad našich rastlín.…

Zapichnite hrsť klinčekov do cesnaku a rozmiestnite ich po dome. Je to najlepší spôsob, ako sa vysporiadať s otravným problémom

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Cesnak a klinčeky majú v kuchyni mnoho využití, hoci sa na jednom tanieri stretávajú len zriedka. Kombinácia…

Kozmetika za drobné vyživuje vlasy a nechty. Skutočná vitamínová bomba

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhur_Sa). Po letnej sezóne sa oplatí postarať sa o stav našich vlasov, ktoré mohli byť poškodené suchým vzduchom. Skvelým…

Hromadí sa vám v chladničke voda? Tento patent vyrieši problém za centy

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Aby chladnička vydržala dlhé roky, vyžaduje si našu starostlivosť a pravidelnú údržbu. Často sa stáva, že na…

Auto Trendy

Ktoré značky Stellantis majú najväčší potenciál?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spolu so spoločnosťou Geely je Stellantis automobilovou skupinou s najväčším počtom značiek vo svojom sortimente. Spoločnosť vznikla v roku 2021, keď sme spojili PSA (vtedy…

Ako spoznať auto po záplavách. „Povodne zanechávajú stopy“.

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Auto po záplavách údajne vyzerá dobre, ale voda mohla spôsobiť škody, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné. Ako spoznáte zaplavené auto? Vlhkosť, pleseň v…

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu.

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka.

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti zákazníkov, ktorý uskutočnila spoločnosť JD Power.

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov