15.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Murinets).
Ako pripraviť nakladané uhorky tak, aby chutili ako od babičky, boli chrumkavé, pevné a plné chuti? Uhorky a slaný nálev sú dôležité, ale to nie je všetko. Dôležitý je vlažný nálev. Samozrejme, dôležité sú aj prísady ako chren, kôpor a cesnak, ale dôležité je aj niečo iné. Na tento prídavok si málokto spomenie a vy ho máte určite pod nosom.
Slovaci milujú uhorky, čo ľudia z iných krajín nedokážu pochopiť, ale jedno sa dá povedať: nevedia, o čo prichádzajú. Medzi nakladanými uhorkami, ktoré Slováci obľubujú, nemôžu chýbať nakladané uhorky, ktoré najčastejšie pripravujeme v lete, aby sme si ich chuť mohli vychutnať počas celého roka. Ako pripraviť nakladané uhorky? Recept je triviálny a nie je potrebné ho robiť zložitejšie. Naše babičky a dedkovia však presne vedeli, čo pridať do nakladaných uhoriek, aby boli chutnejšie. Ide o dubové, čerešňové alebo ríbezľové listy. Tie dodajú uhorkám neuveriteľnú chuť a urobia ich dokonalými. Nezabudnite však uhorky zaliať teplým nálevom. Vďaka tomu budú uhorky chutnejšie.
Ako pripraviť najlepšie nakladané uhorky?
Ingrediencie:
- Uhorky, najlepšie stredne veľké a podlhovasté,
- cesnak (3 strúčiky do každej nádoby),
- koreň chrenu (2-3 malé kúsky na každú nádobu),
- vetvička kôpru s dáždnikom (jedna na každú nádobu),
- dubové, čerešňové alebo ríbezľové listy (prípadne 2-3 na jednu nádobu),
- bobkový list (voliteľne jeden na jednu nádobu),
- nálev: jedna vrchovatá polievková lyžica kamennej soli na liter vody.
Spôsob prípravy:
- Uhorky očistite a namočte do studenej vody. Počas namáčania pripravte poháre. Ideálne je, ak sú vypálené a zavreté. Medzitým si pripravte ostatné prísady.
- Na dno každej nádoby vložte primerané množstvo chrenu, cesnaku, pridajte bobkový list a dubové alebo ríbezľové listy, ak ich používate.
- Potom do pohárov vložte uhorky. Nezabudnite ich uložiť vertikálne a najlepšie celkom tesne. Na vrch položte ohnutú vetvičku kôpru.
- Poháre zalejte teplým nálevom a pevne ich uzavrite. Nechajte ich niekoľko dní pri izbovej teplote a keď zmenia farbu, môžete ich premiestniť do pivnice.
Takéto uhorky chutia vynikajúco a môžete si byť istí, že budú vždy chrumkavé a ideálne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najdôležitejšie prikázanie pri výrobe nakladaných uhoriek? Nálev! Robte ho len z takej vody
Dávny recept na uhorky od starej mamy. Vďaka zmene pomerov sú chrumkavé a plné chuti
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.