Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Ekológia, Krása, Tipy,

Na opuchnutú tvár a prehlbujúce sa vrásky. Len niekoľko kociek stačí na zlepšenie vzhľadu

16.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/chesterf). Metóda liečby chladom, kryoterapia, je známa a úspešne sa používa už mnoho rokov. Ukazuje sa však, že nízke teploty sú tiež našimi spojencami...

16.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/chesterf).

Metóda liečby chladom, kryoterapia, je známa a úspešne sa používa už mnoho rokov. Ukazuje sa však, že nízke teploty sú tiež našimi spojencami v boji za zdravú a mladistvo vyzerajúcu pleť. Je to vďaka najnovšiemu trendu masáže tváre kockami ľadu, ktorý je čoraz populárnejší. Ako to robiť? Aké sú výsledky a existujú nejaké kontraindikácie?

Čo prináša masáž kockami ľadu? Výhody, techniky a kontraindikácie.
Foto: shutterstock/chesterf

Skrášľujúca sila chladu

Využívanie chladu ako súčasti liečebných terapií bolo známe už v 20. storočí. Spočiatku sa používala len studená voda, neskôr zmrazené predmety a ľad. Dnes však vďaka rozvoju mnohých vedných odborov používame na tento účel pary etylchloridu.

Pôvodne sa kryoterapia mala používať len vo fyzioterapii a chirurgii, ale časom sa pozitívne účinky nízkych teplôt začali využívať aj pri zákrokoch, ktoré ponúkajú kozmetické salóny. Treba však vedieť, že v poslednom čase mimoriadne obľúbené „ľadovanie pokožky“ nie je súčasným trendom. Masáž ľadovými kockami je už po stáročia známy a praktizovaný spôsob zachovania krásnej a mladistvo vyzerajúcej pokožky.

Veľkou obdivovateľkou takýchto masáží bola samotná ruská cárovná Katarína Veľká, ktorá si každé ráno zabalila tvár, krk a dekolt do ľadu, aby bola jej pleť hladšia a pevnejšia. Slávna cisárovná Sissi, známa okrem iného svojou oslnivou krásou, tiež používala ľadové kúpele na stimuláciu krvného obehu a prekrvenie pokožky.

Naše mamy a staré mamy si zasa často robili obklady z plátkov mrazenej uhorky alebo chladených čajových vrecúšok, ktoré dokonale odstránili vačky pod očami a opuchy tváre.

Kozmetológia sa nevzdáva skrášľujúcej sily chladu a kozmetické salóny nám ponúkajú celý rad ošetrení s jeho použitím. Predtým, ako sa však na niektorú z nich vyberiete, stojí za to vyskúšať si masáž pomocou kociek ľadu vykonať na vlastnej koži.

Masáž kockami ľadu účinne omladzuje a spevňuje pokožku.
Foto: shutterstock/VALUA VITALY

Aké účinky má masáž kockami ľadu?

Masáž kockami ľadu je naším spojencom v boji za pevnú a žiarivú pleť. Možno ho vykonávať ráno aj večer, ale nadšenkyne odporúčajú robiť ho hneďpo prebudení, keď je vaša tvár často opuchnutá a oči začervenané. Možno ho použiť aj pred dôležitým výletom, pretože prináša okamžitý vypínací efekt.

Aké sú výhody ľadovej masáže?

  • zníženie opuchu
  • spevnenie a vypnutie pokožky
  • zmenšenie pórov
  • zlepšenie krvného obehu
  • zmiernenie zápalu a aknóznych lézií
  • zlepšenie vstrebávania účinných látok
  • redukcia vrások

Po masáži kockami ľadu pokožka rýchlejšie absorbuje prospešné zložky obsiahnuté v krémoch alebo esenciách a nízka teplota ju upokojuje a pomáha zmierňovať podráždenie a lézie akné. Treba však mať na pamäti, že ľad nenahradí kozmetické prípravky ani prvky našej rutinnej starostlivosti o pleť. Môže byť len ich doplnkom.

Kontraindikácie masáže kockami ľadu

Masáž kockami ľadu sa môže vykonávať na väčšine typov pokožky, ale existuje niekoľko kontraindikácií jej vykonávania. Medzi ne patria:

  • tenká a citlivá pokožka
  • cievnatá pokožka
  • pokožka po kozmetických zákrokoch, ako je laser alebo chemický peeling
  • omrzliny
  • rosacea

Ako sa vykonáva masáž ľadovými kockami?

Masáž tváre kockami ľadu je veľmi jednoduchá a môžete si ju ľahko urobiť sami doma. Môžete ju používať niekoľkokrát týždenne alebo denne, v závislosti od vašich potrieb. Počas ošetrenia je dôležité pohybovať kockou ľadu od vnútorných k vonkajším okrajom tváre, rovnako ako pri lymfatickej masáži. Okrem toho, že sa zbavíte opuchov, zlepší sa tým aj cirkulácia a tok lymfy. Samotná masáž by mala byť jemná a v žiadnom prípade by nemala spôsobovať bolesť alebo nepohodlie.

Kocky ľadu tiež zmierňujú bolesť.
Foto: shutterstock/alastis

Masáž kockami ľadu krok za krokom:

  1. Príprava pokožky. Pred začatím masáže si pleť tváre vyčistite jemným čistiacim prostriedkom, aby ste odstránili všetky nečistoty a zvyšky make-upu.
  2. Príprava kociek ľadu. Môžete použiť bežné kocky ľadu alebo si pripraviť ľad s prísadami, ako sú bylinky, ovocie alebo zelený čaj, aby ste ošetrenie ešte viac obohatili o výživné látky.
  3. Ochrana pokožky. Kocky ľadu zabaľte do tenkej čistej látky alebo gázy, aby ste zabránili priamemu kontaktu ľadu s pokožkou, čím sa minimalizuje riziko podráždenia.
  4. Masáž. Krúživými pohybmi jemne prechádzajte kockami ľadu po pokožke tváre. Zamerajte sa na oblasti, ktoré si vyžadujú osobitnú pozornosť, ako je čelo, líca, nos a brada. Masáž by mala trvať približne 5 až 10 minút.

Na zvýšenie účinku masáže kockami ľadu je dobré pridať zložky, ktoré má naša pleť obzvlášť rada. Môžu medzi ne patriť napr:

  • zelený čaj – má protizápalové a antioxidačné vlastnosti, pomáha znižovať opuchy a osviežuje pleť.
  • harmanček – upokojujúci a protizápalový účinok, ideálny pre citlivú pleť.
  • aloe vera – hydratuje a upokojuje, výborná na suchú a podráždenú pokožku.
  • uhorka – hydratuje, osviežuje a znižuje opuchy, ideálna na masáž pod očami.
  • kokosová voda – bohatá na draslík, vápnik, fosfor, ako aj vitamíny skupiny B a vitamín C. má rozjasňujúci a protistarnúci účinok.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Má 59 rokov, ale ostatní jej dávajú 35. Jej tajomstvo? Prezradila 5 spôsobov, ako vyzerať mlado

Lifting tváre zadarmo. Každé cvičenie trvá približne 10 sekúnd


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Polovicu múky zameňte touto prísadou. Palacinky budú jemnejšie ako inokedy

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha). Na palacinky neexistuje jediný správny recept. Každý ich robí po svojom a zvyčajne od oka. Vďaka tomu vyjdú…

O týchto spôsoboch použitia aviváže ste nemali ani tušenia. Je užitočný nielen pri praní

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Aviváž nemusí vo vašej domácnosti slúžiť len na zmäkčenie a prevoňanie bielizne. Ukázalo sa, že má mnoho…

Preto orchidea stráca kvety a chradne. Vinník je v kvetináči

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrii Spy_k). Pre svoju výnimočnú krásu sú orchidey obľúbenou voľbou ako bytová dekorácia. Vyzerajú tak elegantne, že sa môžu…

Svoje rastliny som začala zalievať týmto jednoduchým riešením. Výsledok? Rastú ako bláznivé a škodcovia sú preč!

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Iryna Inshyna). Táto metóda ma nesklamala! Je jednoduchá, rýchla a mimoriadne účinná, vďaka nej moje kvety konečne naplno rozkvitli…

Tieto kvety určite vysaďte v septembri. Na jar budete ohromení

7.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nieriss). Prišiel september a privítal nás teplým a slnečným počasím. V tomto období môžete vysadiť nové rastliny, ktoré vyplnia…

Auto Trendy

Od klavíra po allegro - zvuk novej Alfy Romeo 33 Stradale poteší všetkých nadšencov

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Alfa Romeo oznamuje, že dynamický vývoj modelu 33 Stradale prebieha podľa plánu, a ponúka nám ukážku zvuku motora exkluzívneho superauta. Alfa Romeo

Nové SUV bude mať celosvetovú premiéru v novembri

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Čínsky gigant SAIC neustále rozvíja svoje výrobky a technológie, ktoré sa v nich používajú, napriek nepriaznivej colnej politike, ktorú voči nemu uplatňuje Európska únia. Teraz…

Nový Nissan Patrol debutuje v Abú Zabí. Toyota Land Cruiser má vážneho konkurenta

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan predstavil novú generáciu SUV Patrol v Abú Zabí. Nový Patrol má za cieľ zdolať Toyotu Land Cruiser. Nissan predstavil novú generáciu SUV

Továreň Audi v Bruseli sa nezachráni. Zástupca výrobcu dostal veľmi nevďačnú misiu

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Audi už dlhé mesiace čelí kríze vo svojej bruselskej továrni. Dokonca sa plánovalo, že sa tu budú vyrábať aj modely iných značiek koncernu Volkswagen. Dnes…

Facelift modelu Kia EV6 debutuje s väčším dojazdom a rýchlejším nabíjaním

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nech si o novom dizajne svetlometov hovoríte, čo chcete, prepracovaný model EV6 je stále lepší ako predtým, má väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie.

Reklamy v aute? Ford už podal patent na systém, ktorý to umožní

7.9.2024 Redakcia Auto trendy - Reklamy nás sprevádzajú každý deň. Na uliciach, v televízii, v rádiu alebo v aplikáciách, ktoré používame. Spoločnosť Ford chce, aby sme zažili radosť zo sledovania…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov