Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása,

Redukuje jemné vrásky, dodáva jas. Masku si vyrobíte z lacnej zeleniny z trhu

16.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/wasanajai). Pleťová maska z reďkovky je prirodzeným a účinným riešením mnohých kožných problémov. Vďaka bohatstvu vitamínov, antioxidantov a živín je ideálna na hydratáciu, výživu...

16.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/wasanajai).

Pleťová maska z reďkovky je prirodzeným a účinným riešením mnohých kožných problémov. Vďaka bohatstvu vitamínov, antioxidantov a živín je ideálna na hydratáciu, výživu a čistenie pleti. Pravidelné používanie reďkovkovej masky môže priniesť viditeľné výsledky v podobe zdravšej, žiarivejšej a mladšie vyzerajúcej pleti. Oplatí sa experimentovať s prísadami, ako je citrón, avokádo alebo aloe vera, aby ste masku prispôsobili individuálnym potrebám svojej pleti. Nezabudnite však byť opatrní a sledujte reakcie svojej pleti na nové kozmetické prípravky, aby ste si mohli užívať ich výhody bez nežiaducich účinkov.

Ako si pripraviť masku z tejto zeleniny?
Foto: shutterstock/wasanajai

Reďkovka je zelenina, ktorá sa často objavuje na našich stoloch, ale málokto vie, že má aj skvelé kozmetické vlastnosti. Pleťová maska z reďkovky je prirodzeným a účinným riešením mnohých problémov s pleťou.

Prínosy masky z reďkovky pre pokožku

1. Hydratácia a výživa

    Reďkovka je bohatá na vitamíny, ako je vitamín C, vitamín A a vitamíny skupiny B, ktoré vyživujú pokožku a prispievajú k jej zdravému vzhľadu. Reďkovková maska pleť hydratuje, čím sa stáva pružnejšou a jemnejšou.

    2. Antioxidačné vlastnosti

    Reďkovka obsahuje veľa antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a zabraňujú predčasnému starnutiu pokožky. Pravidelné používanie reďkovkovej masky môže pomôcť zredukovať jemné vrásky a zlepšiť celkový vzhľad pleti.

    3. Znižovanie hyperpigmentácie

    Vďaka obsahu vitamínu C môže reďkovková maska pomôcť zosvetliť sfarbenie a pigmentové škvrny. Vitamín C pôsobí ako prirodzený rozjasňovač pleti, znižuje výskyt tmavých škvŕn a dodáva pleti rovnomerný tón.

    Vďaka obsahu vitamínu C môže reďkovková maska pomôcť zosvetliť sfarbenie a pigmentové škvrny.
    Foto: shutterstock/Tatiana Foxy

    4. Protizápalový účinok

    Reďkovka má protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť zápalové stavy pleti, ako je napríklad akné. Používanie reďkovkovej masky môže pomôcť znížiť začervenanie a opuch, ako aj bojovať proti baktériám zodpovedným za škvrny.

    5. Čistenie a detoxikácia

      Reďkovková maska má čistiaci účinok, pomáha odstraňovať nečistoty a prebytočný kožný maz z pórov pokožky. Je ideálna pre ľudí s mastnou a zmiešanou pleťou, ktorí bojujú s upchatými pórmi a nedokonalosťami.

      Ako pripraviť masku z reďkovky?

      Ingrediencie:

      • 1-2 reďkovky
      • 1 polievková lyžica prírodného jogurtu
      • 1 polievková lyžica medu
      • 1 polievková lyžica olivového oleja (voliteľné) ● 1 polievková lyžica medu
      Po uplynutí stanoveného času masku opláchnite vlažnou vodou a jemne masírujte tvár.
      Foto: shutterstock/Antonio Rico

      Príprava masky:

      1. Reďkovky dôkladne umyte a najemno nastrúhajte alebo rozmixujte na hladkú kašu.
      2. V miske zmiešajte nastrúhané reďkovky, prírodný jogurt a med.
      3. Ak máte suchú pleť, môžete pridať čajovú lyžičku olivového oleja, ktorý pleť ešte viac hydratuje.
      4. Masku rovnomerne naneste na vyčistenú tvár, pričom sa vyhnite oblasti okolo očí a úst. Masku nechajte na tvári pôsobiť 15 – 20 minút, aby zložky prenikli do pokožky a začali pôsobiť.
      5. Po uplynutí stanoveného času masku opláchnite vlažnou vodou a jemne masírujte tvár.
      6. Naneste svoj obľúbený hydratačný krém, aby ste pokožku ešte viac vyživili.

      Ako často by som mal používať masku z reďkovky?

      Na dosiahnutie optimálnych výsledkov sa odporúča aplikovať masku z reďkovky 1-2 krát týždenne. Pravidelné používanie zabezpečí zdravý vzhľad pleti, dostatočnú hydratáciu a prirodzený lesk. Je však vhodné všímať si, ako vaša pleť reaguje a v prípade potreby upraviť frekvenciu aplikácie. Ak vaša pokožka vykazuje známky podráždenia alebo precitlivenosti, môžete frekvenciu aplikácie znížiť.

      Ak vaša pokožka reaguje na ošetrenie dobre, pravidelná aplikácia jej pomôže udržať zdravý a žiarivý vzhľad.
      Foto: shutterstock/Jacob Lund

      Na druhej strane, ak vaša pokožka reaguje na ošetrenie dobre, pravidelná aplikácia jej pomôže udržať zdravý a žiarivý vzhľad. Prispôsobenie rutinnej starostlivosti o pleť individuálnym potrebám vašej pleti je kľúčom k dosiahnutiu najlepších výsledkov a vyhnutiu sa potenciálnym problémom s pleťou.

      Ďalšie varianty reďkovkovej masky

      Maska z reďkovky a citróna

      Ak chcete posilniť rozjasňujúci účinok, môžete do základnej reďkovkovej masky pridať niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Citrón obsahuje kyselinu citrónovú, ktorá ďalej pomáha znižovať zafarbenie a vyrovnáva tón pleti. Nezabudnite to však s množstvom citrónovej šťavy preháňať, pretože môže podráždiť pokožku.

      Maska z reďkovky a avokáda

      Pre tých, ktorí majú suchú pleť, bude skvelým doplnkom k reďkovkovej maske avokádo.
      Foto: shutterstock/SofikoS

      Pre tých, ktorí majú suchú pleť, bude skvelým doplnkom k reďkovkovej maske avokádo. Avokádo je bohaté na zdravé tuky a vitamíny, ktoré skvele hydratujú a vyživujú pokožku. Zmiešajte kúsok avokáda s reďkovkou a jogurtom a vytvorte intenzívne hydratačnú masku.

      Maska z reďkovky a aloe vera

      Aloe vera je známa svojimi upokojujúcimi a hydratačnými vlastnosťami. Pridanie gélu z aloe vera do masky z reďkovky môže pomôcť zmierniť podráždenie a začervenanie, ako aj intenzívne hydratovať pokožku. Maska s aloe vera je ideálna pre ľudí s citlivou pleťou.

      Kontraindikácie a bezpečnostné opatrenia

      Hoci je maska z reďkovky pre väčšinu ľudí prirodzeným a bezpečným riešením, treba mať na pamäti niektoré kontraindikácie a bezpečnostné opatrenia. Pred použitím masky na tvár je dobré vykonať alergický test. Na tento účel naneste malé množstvo masky na vnútornú stranu zápästia a nechajte ju pôsobiť 15 minút. Ak sa neobjaví žiadna alergická reakcia, masku môžete bez obáv použiť na tvár.

      Reďkovka, podobne ako iné krížovité zeleniny, môže zvýšiť citlivosť pokožky na slnko.
      Foto: shutterstock/lyalya_go

      Masku nepoužívajte na poškodenú alebo podráždenú pokožku, pretože zložky v maske môžu pokožku zhoršiť a spôsobiť nepríjemné pocity. Okrem toho reďkovka, podobne ako iné krížovité zeleniny, môže zvýšiť citlivosť pokožky na slnko. Preto sa po aplikácii masky vyhýbajte priamemu vystaveniu slnku a vždy použite UV opaľovací krém, aby ste ochránili pokožku pred škodlivými slnečnými lúčmi.

      Redakcia Vášeň v tebe.

      Súvisiace články:

      Vyrobte si sladkú masku na tvár. Stačí na to 15 minút. Vaša pleť bude hladká a jemná

      Mrkvové pleťové masky. Naneste ich na tvár a účinok uvidíte po 10 minútach


      Varovanie

      Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



      Odporúčame

      Pridajte ho do ovsenej kaše a zvyšok naneste na vlasy. Toto je najlepší kondicionér po lete

      16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fongbeerredhot). Starostlivosť o vlasy nevyžaduje, aby sme si kupovali drahú kozmetiku. Môžeme sa o ne starať pomocou prírodných produktov,…

      Získaju „tehličky“ bez jediného brušáku. Príde tento trend aj na Slovensko? Muži sa zverili do rúk chirurgov

      15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Atstock Productions). Je možné získať "tehličky" pomocou plastickej chirurgie? Hoci estetická medicína bola donedávna doménou žien, jej služby využíva…

      Kozmetika za drobné vyživuje vlasy a nechty. Skutočná vitamínová bomba

      15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhur_Sa). Po letnej sezóne sa oplatí postarať sa o stav našich vlasov, ktoré mohli byť poškodené suchým vzduchom. Skvelým…

      V septembri stavte na túto farbu nechtov. Vyzerá módne a draho, akoby zišla z prehliadkového móla

      15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Snezhana_G). Radi by ste mali manikúru, ktorá zodpovedá ročnému obdobiu, ale nudia vás klasické jesenné odtiene, ako je bordová…

      Domáci liek na sivé vlasy bez farbenia. Rýchly, účinný a lacný

      14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Veja). Sivé korienky vlasov sú zvyčajne niečo, čo chceme skryť. Málokto sa však rozhodne navštíviť kaderníctvo každý mesiac. Čo…

      Auto Trendy

      Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

      16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

      Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

      16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

      Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

      16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

      Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

      16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

      Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

      16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

      Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

      16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

      Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

      Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
      Nemám nad 18 rokov