17.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/GK1982).
Niekedy sa stane, že nám pri príprave rôznych jedál zostanú nespotrebované prísady. Je škoda ich vyhodiť a veľmi často ani nevieme, čo s nimi môžeme urobiť. Dnes vám prichádzame na pomoc, aby sme vám ukázali, ako využiť uvarené cestoviny. Stačí do nich pridať jednu ingredienciu. Získajú na chuti a vytvoríte z nich nové jedlo.
Nie všetci máme možnosť dokonale odmerať množstvo, ktoré potrebujeme. Pri príprave rôznych jedál sa môže stať, že nejaká zložka zostane vo veľkom množstve. Ak je to prípad cestovín, nemusíte sa ničoho obávať, pretože z nich ľahko pripravíte novú večeru. Stačí, ak ich skombinujete s touto ingredienciou a pridáte dostatočné množstvo korenia.
Vaječné cestoviny sú skvelým a jednoduchým spôsobom, ako využiť už uvarené cestoviny. Ich príprava je taká jednoduchá, že vám nezaberie viac ako 10 minút. Na to, aby boli chutné a výživné, môžete použiť naozaj len dve ingrediencie, a to cestoviny a vajce. My sme sa však rozhodli tento recept trochu obohatiť o korenie, syr a cesnak. Aby jedlo vyzeralo lepšie, môžete ho pred podávaním ozdobiť čerstvými bylinkami.
Recept na vaječné cestoviny
Zloženie:
- 200 g obľúbených cestovín
- 2 vajcia
- 2 PL masla alebo olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 50 g strúhaného parmezánu
- čerstvé bylinky na ozdobu
Spôsob prípravy:
- Cestoviny uvarte al dente podľa pokynov na obale v osolenej vode alebo použite už uvarené cestoviny.
- Medzitým v malej miske rozšľahajte vajcia so štipkou soli a korenia. Vo veľkej panvici rozohrejte maslo alebo olivový olej na strednom ohni.
- Do tuku vložte nadrobno nakrájaný cesnak a smažte ho asi 1-2 minúty, kým nie je aromatický, ale nie hnedý.
- Pridajte k nemu uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby sa cestoviny pokryli tukom. Znížte teplotu a na cestoviny nalejte rozšľahané vajcia za stáleho miešania, aby sa vajcia rovnomerne rozmiestnili a mierne zhustli a vytvorili krémovú omáčku. V prípade potreby pridajte trochu vody, aby ste dosiahli správnu konzistenciu.
- Na samom konci pridajte nastrúhaný parmezán a dôkladne premiešajte, kým sa syr nerozpustí. Vaječné cestoviny podávajte ihneď posypané čerstvými bylinkami na dochutenie a ozdobu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som ju a podávala s chlebom. Rodina už nechcela jesť na večeru nič iné
Mäkké ako vankúš a sladké ako sen. Tieto placky pripravíte za desať minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.