18.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/sweet marshmallow).
Džemy si spájame s ovocím, sladkosťami a polevami na palacinky a vafle. To je v zásade v poriadku, ale džem predsa nemusí byť len z ovocia. Babička bude mdlieť, dedko pôjde na prechádzku a svokra vás bude v duchu preklínať. Ako sa robí džem z cibule?
Cibuľový džem. Ako to môžeš urobiť, džem sa predsa vyrába len z jahôd. Ale nie, hovorí babička, teta a mnoho ďalších ľudí. Cibuľový džem pripravíte za pár okamihov, hodí sa ku každému mäsu a dokonca ho milujú aj kurčatá a kačice (moriaky žiarlia). “ Cibuľový džem je univerzálny a môžem s istotou povedať, že každé mäso bude rado, že má takéhoto spoločníka. Recept na cibuľový džem je veľmi jednoduchý, netreba robiť nič iné, len ho pripraviť.
Džem, o ktorom sa našim babičkám ani nesnívalo
Ingrediencie:
- 3 červené cibule,
- 2 PL cukru,
- 3 PL oleja,
- balzamikový ocot,
- štipka sójovej omáčky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- pohár červeného vína.
Cibuľový džem. Spôsob výroby:
- Pripravte si hlbokú panvicu a rozohrejte v nej olej alebo olivový olej. Olej lepšie prenesie chuť pri vyprážaní.
- Pridajte cibuľu nakrájanú na kolieska (je dobré ju predtým potrieť soľou, aby mierne zmäkla).
- Cibuľu pridajte na panvicu a orestujte ju spolu s cukrom. Nezabudnite to robiť na miernom ohni.
- Keď cibuľa zosklovatie, pridajte víno a varte, kým sa z vína neodparí alkohol. Pokračujte v dusení, kým cibuľa nezmäkne do takej miery, že sa rozpadne a jej štruktúra bude pripomínať marmeládu.
- Uvarený džem vložte do čistých a vypálených pohárov. Tesne uzavrite a pasterizujte v horúcej vode 5 minút. Potom nechajte vychladnúť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pripravíte si lahodný džem na báze obľúbenej zeleniny. Kolegynky sa budú pýtať na recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.