18.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/minadezhda).
Sendvič je pravdepodobne najrýchlejšia a najjednoduchšia forma jedla, ktorá by mala uspokojiť náš hlad. Ide o to, aby sendvič obsahoval nutrične hodnotné zložky a výborne chutil. Preto sa oplatí pripraviť chutnú a zdravú sendvičovú nátierku z cuketou v hlavnej úlohe.
Leto je v plnom prúde, a to znamená, že je v plnom prúde aj sezóna cukiet, ktoré sú veľmi populárnou prísadou do mnohých chutných jedál. Tentoraz vám predstavíme recept na cuketovú nátierku, ktorou môžete úspešne nahradiť maslo.
Túto veľmi chutnú, ale na prípravu jednoduchú cuketovú nátierku si môžete pripraviť za krátky čas len s niekoľkými ďalšími surovinami.
Cuketová nátierka – ingrediencie
Na prípravu cuketovej nátierky potrebujeme tieto suroviny:
- 1 kg cukety,
- 300 g mrkvy,
- 250 g cibule,
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ,
- 1 lyžička údenej sladkej papriky,
- 1 čajová lyžička provensálskych bylín,
- 1 čajová lyžička bylinkového korenia,
- 100 g paradajkového pretlaku,
- 2 lyžice jablčného octu,
- olej na smaženie.
Cuketová nátierka – recept
Cuketu dôkladne umyte pod tečúcou vodou, zbavte semien a nakrájajte na malé kocky. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak na malé plátky.
Na panvicu nalejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme do zmäknutia. Potom pridajte nakrájanú mrkvu a cesnak. Všetko dôkladne premiešajte, znížte výkon panvice a prikryté duste.
Po niekoľkých minútach, keď mrkva zmäkne, preložte všetku zeleninu z panvice do misy. Do panvice opäť nalejeme trochu oleja a vložíme na plátky nakrájanú cuketu, ktorú osolíme. Cuketu dusíme, kým nie je mäkká. K cuketám pridáme predtým udusenú zeleninu a dochutíme soľou, údenou paprikou, sladkou paprikou, provensálskymi bylinkami a bylinkovým korením.
Dôkladne premiešajte, pridajte paradajkový pretlak a dve lyžice jablčného octu. Znova premiešajte, aby sa všetky prísady dobre spojili, a potom varte, kým sa všetka zelenina nezačne rozkladať a voda sa neodparí.
Zeleninu preložte z panvice do misy a rozmixujte. Ak sa vám zdá, že konzistencia nátierky je riedka, vráťte ju do panvice a varte, kým sa voda neodparí a všetko nezhustne. Nechajte nátierku vychladnúť a potom ju dajte do čistých pohárov. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zoberte toto turecké korenie a nalejte ho do pohárov. Cukety budú chrumkavé a mimoriadne chutné
Toto je pravdepodobne najlepšia mäsová nátierka na chlieb. Recept je triviálny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.