18.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova).
Čo pripraviť z uhoriek? Nakladané, málo solené pozná každý. Ako teda pripraviť tie najlepšie uhorky na každý sendvič? Nie je to také ťažké, ako si myslíte. Recept na uhorky je triviálny, ale pozor na cukor.
Ako pripraviť uhorky? Toto je najjednoduchší recept na zaváraniny, s ktorým vám pomôže zlatá rada starej mamy Anny. Cukor nie je najlepším priateľom uhoriek, hoci to mnohí tvrdia. Tu platí pravidlo: čím menej, tým lepšie. Ako pripraviť tie najlepšie uhorky? Tu je recept na uhorky vášho života.
Nakladané uhorky. Recept na dokonalé občerstvenie
Ingrediencie:
- 3 kg malých mletých uhoriek,
- 3 l vody,
- 0,5 l liehového octu,
- 6 polievkových lyžíc cukru,
- 3 lyžice soli,
- 2 korene chrenu nakrájané na kúsky,
- 1 väčšia hlava cesnaku,
- nové korenie, bobkový list, zrnká korenia, biela horčica,
- kôpor spolu so stonkami (jedna stonka do každej nádoby).
Najlepšie uhorky – ich chuť vás ohúri
- Uhorky dôkladne umyte. Sklenené poháre sparte a osušte, cesnak ošúpte (strúčiky môžete rozrezať na polovicu), koreň chrenu tiež ošúpte a nakrájajte na kúsky tak, aby boli v každej nádobe aspoň 4.
- Na dno každej nádoby vložte vetvičku kôpru, pridajte niekoľko strúčikov cesnaku, niekoľko kúskov chrenu, lyžičku horčičných semienok a 3-4 bobkové listy a niekoľko zrniečok korenia.
- Do pohárov vložte uhorky. Ukladajte ich na seba pomerne tesne, ale nie tak tesne, aby sa stlačili. Potom pripravte nálev. Do hrnca nalejte vodu, pridajte cukor, soľ a 8-10 guľôčok nového korenia a priveďte do varu.
- Horúcim nálevom zalejte poháre s uhorkami a pevne ich uzavrite. Umiestnite poháre do veľkého hrnca (dno vopred vystelte utierkou). Poháre zalejte asi 3/4 vody a priveďte do varu. Po zovretí pasterizujte 7-10 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
Ak robíte marinády, tieto uhorky sú prvotriedne. Ak chcete mať v špajzi tie najlepšie uhorky, musíte si ich pripraviť. Hodia sa do šalátu aj do vajíčok v majonéze. Na občerstvenie sú najlepšie a musíte ich urobiť, ak máte po ruke malé, pevné uhorky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Prečo zavarané uhorky syčia? Takýto povlak by mal vyvolať vaše obavy
Zabudnite na kyslé nakladané. Uhorky nakladané s touto prísadou sú legendou. Každý vylíže tanier
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.