Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Znižuje trenie, zabraňuje krepovateniu. Je čiapka na spanie naozaj dobrým riešením?

18.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Redumbrella Europe). Mnohí z nás snívajú o nádherných kučeravých vlasov. Myslíme si, že vždy vyzerajú skvele a že okrem umývania s nimi netreba nič...

18.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Redumbrella Europe).

Mnohí z nás snívajú o nádherných kučeravých vlasov. Myslíme si, že vždy vyzerajú skvele a že okrem umývania s nimi netreba nič robiť. Starostlivosť o kučeravé vlasy je však komplikovaná, pretože bývajú suché a náchylné na krepovatenie. Aký je príklad starostlivosti o kučeravé vlasy? Čomu sa treba vyhnúť a spia všetky majiteľky prírodných kučier s čiapkou?

Čomu sa treba vyhnúť a spia všetky majiteľky prírodných kučier s čiapkou?
Foto: shutterstock/Redumbrella Europe

Prečo sa vlasy krútia?

Kučeravé vlasy sú snom mnohých z nás. Avšak len majiteľky kučeravých vlasov, hoci sú na svoje kučery hrdé, vedia, koľko úsilia si vyžaduje starostlivosť o ne. Čo však spôsobuje, že niektorí z nás majú dokonale rovné pramene, zatiaľ čo iní majú kučery pripomínajúce pružinu? Na túto tému existuje niekoľko teórií.

Len majiteľky kučeravých vlasov, hoci sú na svoje kučery hrdé, vedia, koľko úsilia si vyžaduje starostlivosť o ne.
Foto: shutterstock/Dmitry Bakulov

Niektorí vedci tvrdia, že kučeravé vlasy sú výsledkom kombinácie genetiky, hormónov a faktorov prostredia. Iní sú zasa presvedčení, že za to môže evolučná adaptácia na určité klimatické podmienky. Alebo je to jednoducho sama príroda, ktorá nás chce urobiť rozmanitými? Zatiaľ sa žiadna z týchto teórií nepotvrdila na 100 %, takže odpoveď na otázku „prečo sa vlasy kučeravia?“ stále zostáva záhadou.

Čo sa vám nepáči na kučeravých vlasoch?

Kučeravé vlasy môžu byť pre ich majiteľa najväčšou výhodou aj strašiakom. Prečo? Samozrejme, dodávajú charakter, skrášľujú tvár a sú skutočnou ozdobou. Pre definované a zdravo vyzerajúce kučery je však nevyhnutná dôsledná starostlivosť. Kučeravé vlasy sú náchylnejšie na vysušovanie a krepovatenie ako ktorýkoľvek iný typ vlasov a bez správnej starostlivosti sa môže stať, že namiesto dokonalých kučier sa dočkáte katastrofy.

Kučeravé vlasy sú náchylnejšie na vysušovanie a krepovatenie ako ktorýkoľvek iný typ vlasov a bez správnej starostlivosti sa môže stať, že namiesto dokonalých kučier sa dočkáte katastrofy.
Foto: shutterstock/Sergey Ryzhov

Čomu by ste sa mali vyhnúť, ak máte kučeravé vlasy?

  • všetkým výrobkom obsahujúcim alkohol, sulfáty, silné parfumy alebo agresívne umývacie látky
  • používaniu čistiacich šampónov častejšie ako raz týždenne
  • používaniu horúcej vody pri umývaní vlasov
  • česaniu vlasov hrebeňom s jemnými zubami
  • častému používaniu horúcich stylingových nástrojov
  • spínaniu vlasov do pevných drdolov
  • spaniu na chrbte

Ako sa starať o svoje kučeravé vlasy?

Kučeravé vlasy môžu byť skutočnou ozdobou, ak sa im venuje správna starostlivosť. Ich jedinečná štruktúra ich robí náchylnejšími na poškodenie a vysušenie ako rovné vlasy. Preto ak máte prirodzene kučeravé vlasy, starostlivo si vyberajte prípravky na starostlivosť o vlasy, ktoré nielenže poskytujú toľko potrebnú hydratáciu, ale zároveň pomáhajú zvýrazniť kučery.

Kučeravé vlasy môžu byť skutočnou ozdobou, ak sa im venuje správna starostlivosť.
Foto: shutterstock/galyakiss

Správna starostlivosť o kučeravé vlasy

  • Výber správnych produktov – kľúčovou súčasťou starostlivosti o kučeravé vlasy je správna hydratácia a kondicionovanie. Používajte šampóny a kondicionéry určené špeciálne pre kučeravé vlasy, ktoré obsahujú hydratačné zložky, ako je glycerín, arganový olej alebo bambucké maslo.
  • Používajte bezoplachové kondicionéry – používanie bezoplachových produktov popri štandardných kondicionéroch a maskách pomáha udržiavať vlasy hydratované.
  • Pravidelné používanie prírodných olejov – olejovanie zabraňuje odparovaniu vody z vlasov a chráni ich tak pred vysušovaním. Kučeravé vlasy majú rady najmä jojobový, avokádový, kokosový, arganový, ricínový a šípkový olej.
  • Šetrné umývanie – kučeravé vlasy je potrebné umývať šetrne, aby sa nepoškodila ich štruktúra. Pri umývaní sa snažte vlasy nedrviť, ale jemne masírujte pokožku hlavy a vlasy. Na umývanie používajte len vlažnú vodu
  • Vyhnite sa úprave vlasov horúcim vzduchom – sušenie vlasov horúcim vzduchom môže viesť k ich vysušeniu a kučeraveniu. Ak je to možné, nechajte vlasy vyschnúť prirodzene alebo použite fén s difuzérom a chladným nastavením.
Ak je to možné, nechajte vlasy vyschnúť prirodzene alebo použite fén s difuzérom a chladným nastavením.
Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB
  • Vyberte si správnu kefu alebo hrebeň – kučeravé vlasy sú často suché, krehké a pri česaní alebo kefovaní sa môžu ľahko rozštiepiť. Aby ste tomu predišli, používajte hrebeň so širokými zubami alebo investujte do kvalitnej kefy s prírodnými štetinami.
  • Pravidelné zastrihávanie končekov – pravidelné zastrihávanie končekov (každých 6-8 týždňov) pomáha udržiavať zdravé vlasy a zabraňuje štiepeniu končekov, ktoré môže viesť k ich krepovateniu.
  • Chráňte vlasy pred vlhkosťou – počas daždivých a vlhkých dní chráňte vlasy špeciálnymi prípravkami, aby ste zabránili ich krepovateniu.
  • Investujte do hodvábnych alebo saténových obliečok – na rozdiel od bavlnených obliečok sú obliečky z hodvábu alebo saténu šetrné k vlasom a neprispievajú k ich poškodeniu.
  • Zistite, čo je to plopping – plopping je technika sušenia vlasov, pri ktorej sa mokré vlasy zabalia do bavlneného trička alebo uteráka z mikrovlákna. Pomáha to udržať tvar kaderí a zabraňuje ich krepovateniu.

Ako chrániť svoje kučery cez noc?

Pokiaľ ide o kučeravé vlasy, aj spôsob, akým spíme, ovplyvňuje ich vzhľad. Spanie na chrbte môže neprimerane zaťažovať vlasové folikuly, čo má za následok rozstrapatené a neúhľadné kučery. Ak teda patríte medzi majiteľky kučeravých vlasov, skúste spať na boku alebo na bruchu. Ďalšou dobrou možnosťou je používať v noci hodvábnu alebo saténovú čiapku, ktorá vám pomôže ochrániť vaše kučery počas spánku.

Používanie čiapky v prvom rade:

  1. Znížuje trenie – čiapka na spanie znižuje trenie vlasov o vankúš, čím zabraňuje ich lámaniu a krepovateniu. Hodvábne a saténové čiapky na spanie sú hladké, takže vlasy kĺžu po povrchu a minimalizujú mechanické poškodenie.
  2. Zachováva vlhkosť – hodváb a satén neabsorbujú vlhkosť ako bavlna, takže vlasy zostávajú hydratované počas celej noci. To pomáha udržiavať zdravý lesk a pružnosť kučier.
  3. Ušetrí čas pri stylingu – čiapka na spanie pomáha udržiavať tvar kučier, čo znamená menej práce s rannou úpravou vlasov. Vlasy sú menej zamotané a vyzerajú štruktúrovanejšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako často si podstrihávať vlasy, aby vyzerali zdravo? Kaderník celebrít navrhuje

Štýlové a zároveň bezpečné. Najlepšia pokrývka hlavy na leto


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zdá sa, že je to klasika, ale sadnete z nej na zadok. Budete ju jesť na raňajky každý druhý deň

3.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/iva). Prečo každý druhý deň a nie každý deň? Pretože potom by to mohlo byť príliš rýchlo nudné! A…

Minula som 3 eura v lekárni a mám pokoj. Ošetrila som svoje popraskané pery. Teraz sú nádherne hydratované

3.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DimaBerlin). Ako opraviť popraskané pery? Namiesto kombinovania si zájdite do lekárne po túto masť. Zvlhčí, upokojí a ošetrí problém,…

Aké práce musíte vykonať v záhrade na jeseň? Pozrite si náš zoznam

03.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Evseyeva). Jeseň je v záhrade obdobím premien a pre každého záhradníka obdobím intenzívnej práce. Od zberu poslednej úrody…

Kam vyhodiť opadané z ovocia? Kontajner alebo kompostér?

3.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vlad Imir). Opadávanie ovocia je častým problémom v záhradách, sadoch a na pozemkoch. Ovocie ležiace pod stromami je skutočnou…

Túto manikúru si vyberajú ženy vo vyššom veku. Perfektná voľba na jeseň 2024

3.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/_beauty_bymeg). Jesenné trendy sa týkajú aj sveta manikúry. Túto sezónu sú mimoriadne obľúbené klasické a tlmené farby, ktoré budú…

Auto Trendy

Ktoré auto má nižšie náklady na údržbu: dieselové alebo benzínové? Aký veľký je rozdiel

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pred výberom medzi benzínovým a naftovým vozidlom by mali vodiči zvážiť aj náklady na údržbu týchto motorov. Dôležité sú aj počiatočné obstarávacie náklady, spoľahlivosť a…

Elektrický motocykel prekonal štyri pozemné rýchlostné rekordy

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Model RW-5 Voxan nedávno absolvoval testy na soľných pláňach v Bonneville a prekonal štyri samostatné rýchlostné rekordy pre elektrický motocykel. Bol vyvinutý v spolupráci medzi…

Značka končí s vozidlami SUV. Oznamuje pokračovanie radu kultových klasík

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Francúzi stále hľadajú nápad pre DS Automobiles. Najnovší z nich zahŕňa opustenie terénnych modelov a inšpiráciu originálom. Teda Citroen DS. Na výsledky si však budeme…

Goodyear UltraGrip Performance 3. Víťaz testu zimných pneumatík ADAC

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pneumatika Goodyear UltraGrip Performance 3 zvíťazila v najnovšom teste zimných pneumatík nemeckého automobilového klubu ADAC v rozmere 215/55R17 pre populárny segment kompaktných SUV, keď porazila…

Audi stále nemá investora v Bruseli. Jeden aspekt odrádza potenciálnych kupcov

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Prémiová značka Audi koncernu Volkswagen sa už niekoľko mesiacov snaží nájsť riešenie krízovej situácie v bruselskom závode. Zo strany skupiny Volkswagen Group nedôjde k žiadnej…

Ktorý je najlepší olej pre dieselové motory. Aký typ oleja používať v zime

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Majitelia dieselových vozidiel musia venovať zvýšenú pozornosť údržbe týchto pohonných jednotiek, najmä použitému mazivu. Tu sa dozviete, ktorý je najlepší olej pre dieselové motory a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov