Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tieto čučoriedkové koláčiky sú lepšie ako z cukrárne. Takto ich robila moja babička

19.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zi3000). Čučoriedkové koláče sa stali pevnou súčasťou letných pochúťok. Sú mimoriadne chutným dezertom, ktorého popularita vrcholí na prelome júna a júla. Môžete si ich...

19.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zi3000).

Čučoriedkové koláče sa stali pevnou súčasťou letných pochúťok. Sú mimoriadne chutným dezertom, ktorého popularita vrcholí na prelome júna a júla. Môžete si ich pripraviť sami doma, takže chutia ešte lepšie a sú plné bobúľ až po okraj. Pozrite sa, ako si pripraviť domáce čučoriedkové koláčiky s drobenkou.

Ako pripraviť chutné domáce čučoriedkové buchty s drobenkou?
Foto: shutterstock/zi3000

Domáce čučoriedkové koláčiky by mali byť plné bobúľ, obklopené chutným pečivom a posypané lahodnou drobenkou. Pripravili sme takýto recept, aby tento obľúbený letný dezert vyšiel dokonale chutný. Dáme vám tipy, ako pripraviť domáce čučoriedkové koláčiky s drobenkou tak, aby chutili všetkým v dome. 

Recept na čučoriedkové koláčiky s drobenkou. Čo pripraviť ako prvé?

Príprava domácich čučoriedkových koláčikov by sa mala začať prípravou kysnutého cesta. Na to budeme potrebovať niekoľko základných produktov. Tu sú ingrediencie, ktoré si musíme pripraviť:

  • 7 g instantného droždia,
  • 125 ml mlieka,
  • 250 g pšeničnej múky,
  • štipka soli,
  • 80 g cukru,
  • 1 vajce,
  • 70 g masla.

Celý proces začneme rozpustením masla v hrnci, potom k nemu pridáme mlieko, premiešame a odstavíme. Do veľkej misy dajte sušené droždie, múku, cukor a štipku soli a všetko spolu premiešajte. Potom do suchých prísad prilejte maslo a mlieko a pridajte vajce a smotanu.

Celú zmes hnetieme, kým nie je pružná a nelepí sa na ruky. Ak sa cesto po dlhom miesení stále lepí, môžete pridať 1 polievkovú lyžicu múky. Ďalším krokom je zakryť misu utierkou a odložiť ju na teplé miesto na 3 hodiny. Počas tejto doby by malo cesto zdvojnásobiť svoj objem.

Po 3 hodinách cesto rozdelíme na osem rovnakých častí. Každú z nich premiesime v rukách a vytvarujeme z nej guľu. Potom ho rozvaľkajte do kruhu.

Pečené čučoriedkové buchty majú jedinečnú chuť
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Ako pripravíte náplň do domácich čučoriedkových koláčikov?

Po príprave cesta prejdeme k príprave náplne do domácich čučoriedkových koláčikov. Na to budeme potrebovať 2 šálky čučoriedok, 1 polievkovú lyžicu zemiakovej múky, 1 žĺtok a 2 polievkové lyžice mlieka.


Pripravíme si bobule, pričom nezabudneme na to, aby sme to urobili chvíľu pred prípravou náplne, pretože by mohli predtým pustiť príliš veľa šťavy. Keď sú bobule umyté, zmiešame ich so zemiakovou múkou a prípadne s 1 lyžičkou želírovacieho cukru. To zabezpečí, že bobule zostanú po upečení na svojom mieste bez toho, aby sa vysypali z buchty.


Na vopred vyvaľkané cesto dáme 2 – 3 polievkové lyžice bobúľ a okraje spojíme. Je dobré robiť to veľmi opatrne a konce cesta opakovane premiesiť, aby sme mali istotu, že sa dobre spojí.


Potom čučoriedkovú buchtu otočíme tak, aby bol šev na spodnej strane. Tento postup opakujte s každou časťou cesta. Naplnené čučoriedkové koláčiky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a rozmiestnite ich tak, aby neboli príliš blízko pri sebe, pretože v rúre ešte narastú.


V ďalšom kroku zmiešame mlieko a žĺtok. Zmes odložte bokom a predhrejte rúru na 200 stupňov a nastavte ju na konvekčný ohrev.

Buchty potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom a posypeme drobenkou. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Príprava drobenky. Čo si musíte zapamätať?

Nakoniec si pripravíme drobenku, ktorou posypeme naše domáce čučoriedkové koláčiky. Na jej prípravu potrebujeme len:

  • 4 lyžice pšeničnej múky,
  • 20 g studeného masla,
  • 1 lyžicu práškového cukru.

Maslo vymiešame mixérom s múkou a práškovým cukrom. Buchty potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom a posypeme drobenkou. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút. Je však dôležité z času na čas skontrolovať zhnednutie a podľa toho upraviť čas pečenia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jemne maslové a rozplývajúce sa v ústach. Vôňa z nich je cítiť v celom dome ešte aj na druhý deň.

Recept na jablkový koláč. Tento jesenný dezert s nádychom škorice bude taký jemný, že sa vám rozplynie v ústach


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Rozpadajú sa vám mleté rezne pri vyprážaní? Možno robíte chybu už v obchode

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoDax). Rezne z mletého mäsa sú veľmi obľúbeným jedlom na obed alebo večeru, ale aj napriek tomu sa niektorí…

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je…

Šalát, ktorý vydrží dlhšie. Obľúbený šalát na 7 dní si môžete pripraviť za krátky čas

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/olepeshkina). Šaláty máme radi predovšetkým preto, že ich môžete pripraviť takmer z čohokoľvek a väčšina z nich je veľmi…

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dina Photo Stories). Jednoduchý dezert, na ktorého prípravu potrebujete len štyri ingrediencie. Poteší vás jednoduchou prípravou, ako aj šialene…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov