21.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kseniia Ponomarenko).
Dusené huby sa dajú v čo najväčšej miere konzumovať samostatne, ale sú aj skvelým doplnkom k večeri alebo na grilovanie. Väčšina ľudí ich smaží na masle. Vychádzajú výborne, to je fakt, ale my vieme, ako ich urobiť ešte lepšie. Stačia vám na to dve ingrediencie.

Foto: shutterstock/Kseniia Ponomarenko
Huby sú bohaté na bielkoviny a vlákninu a majú nízky obsah kalórií. Môžu sa konzumovať na niekoľko spôsobov: vyprážané, dusené, grilované alebo pečené. Najčastejšie sa pridávajú do plniek, omáčok, nákypov alebo pizze. Nechýbajú ani priaznivci húb v ich sólovej verzii. Najtradičnejším spôsobom ich prípravy je smaženie húb na masle s cibuľou. My však máme lepší nápad.
Rýchly a lacný nápad na večeru. Huby v bielom víne
Skôr ako začnete huby smažiť, dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ich nožom nakrájajte na polovice alebo menšie kúsky. Na prípravu chutného jedla budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g húb,
- 4 strúčiky cesnaku,
- zväzok petržlenovej vňate,
- polovica malej chilli papričky,
- olivový olej,
- polovica pohára suchého bieleho vína.
Celé tajomstvo je v bielom víne a cesnaku. Tieto produkty dokonale zvýraznia chuť, vďaka čomu pokrm chutí ako z najlepšej reštaurácie. Keď ich naservírujete členom rodiny, ich chuťové poháriky dosiahnu vrchol rozkoše.
VAROVANIE! Huby nekrájajte na príliš tenké plátky. Mohli by potom príliš rýchlo zhnednúť a stratiť svoju chrumkavosť.

Foto: shutterstock/Erhan Inga
Ako smažiť huby, aby boli chrumkavé? Kľúčovým prvkom je soľ
Do panvice nalejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a chilli papričky. Všetko zohrejte na miernom ohni. Potom pridajte huby a osoľte ich. Pridajte víno, korenie a petržlenovú vňať. Prikryte panvicu a smažte, kým sa alkohol neodparí. Toto rýchle jedlo je skvelou voľbou, keď sa u vás neohlásene zastavia priatelia a vaša chladnička je prázdna a vy nemáte nápad na večeru. Uvidíte, že sa vás neskôr budú pýtať na recept.
TIP! Ak chcete, aby boli huby chrumkavé, pred smažením ich nesoľte. Začnú uvoľňovať vodu, zmäknú a stratia chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vďaka tejto ingrediencii bude omeleta dokonalá. Pridávate ju do polievok, no tu to ide ešte lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.