22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina).
Nadýchaný tvarohový koláč je snom každého domáceho cukrára alebo cukrárky a pravdu povediac, nie je vôbec jednoduché dosiahnuť úspech tvarohového koláča. Nie však tentoraz. Dnes vám prezradíme recept na cheesecake, ktorý je jemný, nadýchaný a jednoducho vynikajúci. Na zozname ingrediencií je produkt, ktorý deti milovali – mlieko. Ale nie len to z kartónu.
Každý má vo svojom receptári nejaký recept na tvarohový koláč. Niektorí (ako ja) ich majú naozaj dosť. Ja sa však počas víkendov a všetkých osláv spolieham na jeden, ten najlepší a osvedčený. Ide o tvarohový koláč so sušeným mliekom, na ktorý mám recept od svojej tety, ktorá bola cukrárkou. Vychádza nadýchaný, ľahký a najlepší na svete. Neexistuje možnosť, že by spadol alebo praskal – je jednoducho dokonalý.
Nadýchaný tvarohový koláč so sušeným mliekom
Ingrediencie:
- 1 kg tučného alebo polotučného tvarohu, najlepšie dvakrát zomletého (môžete použiť aj tvaroh z vedierka),
- 180 g cukru,
- 6 stredne veľkých vajec,
- 1,5 šálky mlieka,
- 3/4 šálky oleja,
- 1,5 šálky sušeného mlieka,
- 1 lyžička vanilkového cukru,
- 2 balíčky smotanového pudingu,
- sušienky alebo piškóty na korpus.
Najlepší recept na tvarohový koláč. Ako ho pripraviť?
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Potom si pripravte niekoľko misiek. Oddeľte bielka od žĺtkov, sušené mlieko preosejte do misky, aby v ňom neboli hrudky.
- Do najväčšej misky vložte rozomletý tvaroh a pridajte žĺtky. Pridáme vanilkový cukor a pudingový prášok. Potom zmes vymiešajte do hladka. Teraz postupne pridávajte mlieko, pričom neprestávajte miešať. Nakoniec po lyžiciach pridávajte olej a sušené mlieko.
- Dávajte pozor na bielka. Vyšľahajte ich do tuhej peny a postupne po lyžiciach pridávajte cukor. Miešajte, kým sa vám nevytvorí ľahká, lesklá pena.
- Teraz ju pomocou stierky postupne vmiešajte do tvarohovej zmesi a jemne premiešajte, pričom dávajte pozor, aby ste nepoškodili štruktúru peny.
- Pripravte si formu na pečenie. Vyložte ju papierom a vymažte maslom. Potom poukladajte sušienky alebo piškóty a uistite sa, že dobre priľnú k maslu. Potom na dno po lyžiciach nanášajte tvarohovú zmes.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov s horným a dolným ohrevom. Tvarohový koláč pečte približne jednu hodinu. Po uplynutí času pečenia koláč vychladnite v rúre s mierne pootvorenými dvierkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchly marhuľový koláč. Je to najjednoduchší dezert na svete
Robím ich vo štvrtok ráno a mám pokoj na raňajky až do nedele. Sú výživné a chutné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.