Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Počasie,

Utorkové prehánky: Kde sa dnes môžeme pripraviť na dážď?

23.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ramon Cliff). Dnešné počasie bude prevažne polooblačné až oblačné. Počas dňa sa obloha bude striedavo zakrývať oblakmi, takže na niektorých miestach sa dnes môže...

23.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ramon Cliff).

Dnešné počasie bude prevažne polooblačné až oblačné. Počas dňa sa obloha bude striedavo zakrývať oblakmi, takže na niektorých miestach sa dnes môže zdať viac zamračenou. Na viacerých miestach sa očakávajú aj prehánky.

Foto: shutterstock/Ramon Cliff

Nad našou oblasťou sa začne rozpadávať zvlnený studený front, ktorý je spojený s tlakovou nížou so stredom nad Škandináviou. Tento front prinesie do našich končín rôzne poveternostné zmeny, ktoré sa však čoskoro oslabia. Súčasne sa od západu začne rozširovať okraj tlakovej výše, ktorý sa rozprestiera nad strednou Európou. Tento proces nám tak prinesie postupné zlepšenie poveternostných podmienok počasia, informuje SHMÚ.

Očakávané dnešné teploty

Počas dňa nás čaká premenlivé oblačné počasie. Na niektorých miestach sa obloha môže na krátky čas úplne zamračiť.

Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 27 až 32°C, pričom na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a Horehroní sa očakávajú nižšie hodnoty okolo 25°C.

Na horách vo výške 1500 m sa teplota ustáli na približne 16°C.

Nočná obloha bude premenlivo oblačná.

Najnižšia nočná teplota bude dosahovať hodnoty medzi 22 a 17°C, pričom v údoliach môže klesnúť až na približne 15°C.

Dnešná dynamika vetra

Vietor bude počas dňa prevažne severozápadný až severný a bude mať rýchlosť 2 až 7 m/s. Na viacerých miestach, vrátane Banskobystrického kraja, bude vietor slabý, ale pri búrkach môže dočasne zosilnieť.

Počas noci očakávame slabý vietor, na západe a neskôr aj na východe severozápadný až severný, pričom rýchlosť môže dosahovať 3 až 7 m/s. Počas búrok však môže dočasne zosilnieť.

Vyskytnú sa aj búrky?

V horských oblastiach stredného Slovenska, ako aj na Spiši, sa môžu vyskytnúť prehánky alebo dážď, s možnosťou ojedinelých búrok.

Počas noci na niektorých miestach, predovšetkým na severe, môžeme očakávať občasný dážď alebo prehánky, a ojedinele aj búrky.

Portál SHMÚ vydal pre dnešok meteorologické výstrahy 1. stupňa v regiónoch, ktoré si pre ich aktuálnosť môžete pozrieť tu.

Pozrite si aj dnešnú grafickú predpoveď výskytu zrážok na Slovensku tu.

Zostane horúco aj naďalej?

Uprostred týždňa sa bude nad naším územím presúvať studený front. Tento front prinesie so sebou vlnu búrok a rozsiahlych zrážok, ktoré sa môžu prejaviť aj intenzívnym dažďom.

Ako front prejde, nastane výrazné ochladenie, ktoré ovplyvní celé počasie v našej oblasti. Preto sa pripravte na zmenu v počasí, ktorá sa prejaví nielen v nižších teplotách, ale aj v zmenách v atmosférických podmienok, informuje portál iMeteo.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo nám prinesie pondelok a kedy očakávať zmenu počasia tento týždeň?

Dráma na strednom Slovensku pre ničivé búrky!


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ak trpíte úpalom, okamžite konajte. Môžete to zmierniť len v piatich krokoch

31.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Opat Suvi). Čím liečiť úpal? Ako upokojiť podráždenú pokožku? Večer po prílišnom opaľovaní nemusí byť bolestivý. V tomto článku…

Neuveríte, aké horúčavy nás čakajú v posledný deň prázdnin!

31.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AI more). Posledný deň letných prázdnin nás privíta prevažne jasným a polojasným počasím. Počas celého dňa si užijeme vysoké…

Nezabudnite na ochranu pred slnkom, čaká nás mimoriadne horúci deň!

30.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KieferPix). Dnešný piatok prinesie prevažne jasné až polojasné počasie. Cez deň nás čaká slnečné počasie, no v popoludňajších hodinách…

Teplo vo štvrtok zaručené, ale čo prinesie oblačnosť?

29.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergey Novikov). Dnes sa môžete tešiť na väčšinou jasné a slnečné počasie, ideálne pre tých, ktorí si chcú užiť…

Prehánky a búrky v stredu? Pozrite sa, čo prinesie dnešné počasie

28.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/maxbelchenko). V stredu nám dnes prinesie prevažne jasné až polojasné počasie, občas sa však objavia aj prehánky alebo búrky.…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov