25.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ivanna Pavliuk).
Vďaka jemnej štruktúre a chuti sa stane vaším obľúbeným dezertom. Tajomstvo tejto pochúťky spočíva v kombinácii ingrediencií, ktoré mu dodávajú jedinečný charakter. Výborne sa hodí na rodinné oslavy, večierky alebo k rannej káve. Ak pridáte trochu tejto ingrediencie, bude ešte lahodnejší.
Ak hľadáte dezert, ktorý vás poteší chuťou aj vzhľadom, máme niečo pre vás. Táto špeciálna pochúťka sa vyznačuje jemnou textúrou a jedinečnou vôňou, ktorá vás príjemne naladí už od prvého sústa. Je ideálna na všetky oslavy a rodinné stretnutia. Skvele sa bude hodiť ako príloha k čaju alebo káve a určite prekoná chuť známej klasiky.
Tajomstvo tohto dezertu spočíva v kombinácii ingrediencií, ktoré mu dodávajú jedinečnú chuť. Keď ho ochutnáte, zistíte, že je to skutočná pastva pre chuťové bunky. Ak ste zvedaví, čo to je, nebudeme vás už dlhšie držať v nevedomosti. Tento dezert je kokosový tvarohový koláč, ktorý nemá konkurenciu. Bezpochyby si ho hneď zamilujete.
Kokosový tvarohový koláč recept
Ingrediencie:
- 200 g sušienok (na korpus),
- 100 g masla (rozpusteného),
- 500 g mletého tvarohu,
- 200 ml smotany (30 %),
- 3 vajcia,
- 150 g cukru,
- lyžica zemiakového škrobu,
- 100 g kokosových hoblín,
- lyžička vanilkového extraktu,
- 50 g kokosových hoblín na ozdobu.
Spôsob prípravy:
- Sušienky rozdrvte na jemný prášok a zmiešajte s rozpusteným maslom. Vzniknutú zmes vtlačte na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložte do chladničky na 30 minút.
- Vo veľkej miske zmiešajte mletý tvaroh, smotanu, vajcia, cukor, zemiakový škrob, kokosové hobliny a vanilkový extrakt, kým zmes nebude hladká a jednoliata.
- Tortovú formu vyberte z chladničky a na pripravené dno nalejte tvarohovú zmes. Povrch zarovnajte.
- Tvarohový koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 60 minút, kým nie je hotový a na povrchu ľahko zhnednutý.
- Po upečení vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť. Pred podávaním posypte tvarohový koláč kokosovými hoblinami.
- Koláč chladíme v chladničke aspoň 2 hodiny a najlepšie cez noc, aby mal správnu konzistenciu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ľahký koláč na leto. Ochutnáte túto penu a budete cítiť, že všetky vaše starosti zmiznú
Jednoduchý jogurtový koláč s ovocím. Stačí pár minút a máte sladké potešenie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.