25.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tetiana Chernykova).
Aký druh nepečeného koláča? Sezóna tohto ovocia je v plnom prúde, takže je to ideálny čas na dezert. Malinový cheesecake pripravíte expresne a len z niekoľkých jednoduchých ingrediencií. Je škoda ho nevyskúšať.
V lete často siahame po sezónnej zelenine a ovocí. Mnohé z nich sa používajú na konzervovanie, ale aj do každodenných jedál a dezertov. Ideálne sú jahody, čučoriedky, ríbezle alebo maliny natrhané priamo z kríka alebo záhonu. Z tých sa dajú pripraviť rôzne chutné dezerty.
Kedy kúpiť maliny? Sezóna je v plnom prúde. Urobte si z nich džem alebo ovocné koláče
Prvé slovenské maliny sa objavujú už v máji a sezóna trvá až do septembra. Veľa závisí od odrody. Práve v lete sa ich oplatí loviť aj v obchodoch. Maliny si nevyžadujú zložité spracovanie. Môžete ich bez ďalšej práce zamraziť (hoci sa odporúča použiť tvrdé plody nazbierané počas slnečného dňa), vyrobiť z nich zaváraniny, jesť ich „priamo z kríka“ alebo z nich pripraviť ovocný koláč.
Malinový cheesecake bez pečenia a množstva práce. Potrebujete len pár ingrediencií
V lete, najmä keď sú za oknom tropické horúčavy, sa nám zvyčajne nechce rozpaľovať rúru a piecť, aj keď na to máme chuť. Našťastie, ovocný koláč nie je len osvedčený koláč plný sladkých sliviek, jahôd alebo čerešní. Z čerstvých malín si môžete pripraviť lahodný cheesecake bez pečenia. Všetko, čo potrebujete, je plech na pečenie, mixér a niekoľko produktov.
Malinový cheesecake bez pečenia – potrebné ingrediencie:
- 250 g malín
- 200 ml tvarohu
- 250 g syra mascarpone
- 2 PL práškového cukru (voliteľné) a balíček vanilkového cukru
- 1 balenie piškót, najlepšie okrúhlych
- 2 balenia malinového želé
Želé pripravíme podľa návodu na obale a odložíme do chladu, najlepšie do chladničky, aby mierne stuhlo. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a po lyžiciach syr mascarpone. Šľaháme pri nízkych otáčkach, kým nie je krém hladký a jednotný.
Na dno formy poukladajte vrstvu piškót tak, aby rovnomerne vyplnili dno. Zľahka na ne naneste krém a zarovnajte silikónovou lyžicou. Vložte na niekoľko minút do chladničky. Medzitým umyte a osušte maliny a skontrolujte konzistenciu želé. Ak je mierne stuhnuté, vyberte tortu a želé z chladničky. Nalejte ho na zmes a posypte malinami. Vložte do chladničky na približne 30 minút.
TIP! Namiesto tvarohu môžete použiť natierkový syr. Vďaka tomu bude zmes krémovejšia. Ak sa obávate, že zmes nezhustne, pridajte do krému trochu želatíny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto
Jahody vložím do formičiek a zalejem ich zmesou. Za chvíľu mám vynikajúce koláčiky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.