26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).
V lete každý sníva o dezertoch, ktoré sú chutné a zároveň nás ochladia. Ak nechcete opäť jesť obávanú zmrzlinu, potom bude táto sladkosť ideálna. Potrebuje nejaký čas v chladničke, ale potom zmizne ako čerstvé buchty.
Rozmýšľali ste niekedy, čím sa môžete v lete ochladiť? Určite vás ako prvé napadne zmrzlina a studené nápoje. Existujú však aj iné spôsoby, ktoré sú, samozrejme, chutnými pochúťkami. Jednu z nich vám dnes predstavíme a chceme poukázať na to, že aj ona bude skvelá na horúčavy, ktoré nás odmietajú opustiť. Bez zbytočných rečí prezradíme, že ide o domáce želé, ktoré rozhodne nie je vyrobené z prášku.
Možno si myslíte, že výroba želé je zdĺhavá a ťažkopádna. Keď sa však pozriete na jeho recept, okamžite naň zmeníte názor. Domáce želé je expresné a stačí ho len dlho chladiť. V chladničke získa nielen správnu konzistenciu, ale aj plnšiu chuť. Ak chcete, môžete do tohto želé pridať kúsky čerstvého ovocia. Výborne sa k nemu hodia.
Recept na domáce želé
Ingrediencie:
- 500 ml ovocnej šťavy, napr. malinovej, jahodovej, pomarančovej,
- 2 lyžice želatíny,
- 50 g cukru,
- 250 ml vody.
Spôsob prípravy:
- V malom hrnci zohrejte vodu bez toho, aby ste ju priviedli do varu. Pridajte želatínu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Ak používate cukor, pridajte ho do rozpustenej želatíny a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Vo veľkej miske zmiešajte ovocnú šťavu s rozpustenou želatínou a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Zmes nalejte do foriem na želé alebo do veľkej formy.
- Uložte do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, kým želé úplne stuhne.
- Po stuhnutí môžete želé vybrať z formičiek alebo nakrájať na kúsky a podávať. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jogurtový koláč s želé a ovocím
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.