Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amai.bakes). Hoci nie som fanúšikom sladkostí, koláč čierny les jem pomerne často. Pre môjho manžela je to chuť detstva, takže aspoň raz týždenne mi...

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amai.bakes).

Hoci nie som fanúšikom sladkostí, koláč čierny les jem pomerne často. Pre môjho manžela je to chuť detstva, takže aspoň raz týždenne mi tento koláč podáva ako dezert. Musím priznať, že hoci ma ním trochu „trápi“, veľmi si na ňom pochutnávam a jem ho nielen preto, aby som mu urobila radosť.

Čierny les je kultový koláč
Foto: shutterstock/amai.bakes

Čierny les je kultový koláč, hoci si nepamätám, že by ho moja mama pripravovala. Naopak, u mojej babičky musel byť po každej večeri na stole ako súčasť dezertu. Na dlhý čas som naň zabudla. Môj manžel si však naň spomenul celkom nedávno a teraz ho robí každú nedeľu.

Koláč čierny les – recept. V mojom dome nie je žiadna nedeľa bez koláča

Ingrediencie na piškótové cesto:

  • 5 vajec,
  • štipka soli,
  • 40 g masla,
  • 1/2 šálky pšeničnej múky,
  • 6 lyžíc kakaa,
  • 1 šálka cukru.


Ingrediencie na čokoládovú hmotu:

  • 100 g horkej čokolády,
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 500 ml 33% smotany,
  • 300 g mascarpone.


Ingrediencie na krémovú hmotu:

  • 500 ml 33 % smotany,
  • 400 g mascarpone,
  • 6 lyžíc práškového cukru.


Ďalšie prísady:

  • višne v sirupe (voliteľné).
Čierny les – postup prípravy nie je zložitý a výsledok bude naozaj šialený
Foto: shutterstock/Nathan mamico


Ako pripraviť koláč „čierny les“? Príprava krok za krokom


Ak už máte všetky prísady, môžete sa pustiť do práce. Postup prípravy nie je zložitý a zaručujem, že výsledok bude naozaj šialený.


Spôsob prípravy:

  1. Bielka vyšľahajte so štipkou soli. Potom prisypte cukor a postupne pridávajte žĺtky. Pridáme múku, kakao a rozpustené maslo.
  2. Prísady spolu premiešajte a nalejte do formy na pečenie. Pečieme 40 minút pri teplote 170 °C.
  3. Zmiešajte ingrediencie: 33 % smotanu, syr mascarpone, práškový cukor a rozpustenú, ale vychladnutú čokoládu.
  4. Vychladnutý piškótový koláč rozdelíme na dve časti. Na jednu z nich natrieme prvú vrstvu čokoládovej zmesi a višne v sirupe. Pridáme druhú vrstvu zmesi a piškót. Vložte do chladničky.
  5. Na vrch dáme zmes smotany, syra mascarpone a práškového cukru a ozdobíme višňami. Vložte do chladničky na niekoľko hodín. Podávajte vychladený, pretože takto chutí najlepšie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky

Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov