Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tento koláč pripravíte zo surovín, ktoré už máte doma. Pred 20 rokmi ho robila každá mama a babička

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511). Nepoznám nikoho, kto by nemal rád sladkosti. Všetci, ktorých poznám, ich dokonca milujú a zvyčajne si ich podávajú po večeri alebo ku káve....

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/irina2511).

Nepoznám nikoho, kto by nemal rád sladkosti. Všetci, ktorých poznám, ich dokonca milujú a zvyčajne si ich podávajú po večeri alebo ku káve. Ak patríte k tým, ktorí ich tiež milujú, musíte poznať tento recept. U nás doma je známy už roky a moja babička a mama ich robia pri každej príležitosti.

Zebra koláč – kultové a veľmi chutné pečivo vhodné ku káve a čaju
Foto: shutterstock/irina2511

Zebra koláč je kultovým pečivom, a ak ho nepoznáte, dnes je ten správny čas to zmeniť. Ja osobne ho poznám už od detstva, pretože ho zrejme robil každý u nás doma. Jeho príprava je triviálna a zvládne ju aj ten, kto nikdy nič nepiekol. Pripravíte ho zo surovín, ktoré už pravdepodobne máte doma, pretože zoznam ingrediencií je naozaj krátky.

Na prípravu zebrieho koláča potrebujete 6 ingrediencií. Aby vyšiel tak, ako má, musíte cesto, ktoré ste pripravili z produktov, rozdeliť na dve rovnaké časti a do jednej z nich naliať kakao. Takto vytvoríte dve hmoty rôznych farieb, ktoré po upečení vytvoria pruhy a budú vyzerať ako zebra. Koláč sa výborne hodí ku káve a čaju, a ak mu chcete dodať viac chuti, po upečení ho potrite rozpustenou čokoládou.

Zebra koláč – recept


Ingrediencie:

  • 5 vajec,
  • 2,5 šálky pšeničnej múky,
  • 1,5 šálky jemného cukru,
  • šálka rastlinného oleja,
  • pohár perlivej vody,
  • 2 lyžice kakaa,
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva.
Zebra koláč – ak mu chcete dodať viac chuti, po upečení ho potrite rozpustenou čokoládou
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Spôsob prípravy:

  1. Prípravu dezertu začnite vajíčkami. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte mixérom na tuhý sneh. Potom postupne pridávajte cukor a miešajte, kým sa úplne nespojí.
  2. Keď je zmes hotová, začnite po malých častiach pridávať žĺtky. Dôkladne premiešajte, aby vznikla homogénna hmota. Pridáme múku preosiatu cez sito a prášok do pečiva, opäť premiešame a spojíme.
  3. Nakoniec prilejte perlivú vodu, ale nezabudnite, že jej množstvo musíte kontrolovať, aby cesto nebolo príliš riedke. Keď sa tak stane, pridajte do zmesi trochu múky.
  4. Keď je zmes hotová a hladká, rozdeľte ju na dve rovnaké časti. Do jednej časti pridajte preosiaty kakaový prášok a dôkladne premiešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
  5. Formu na pečenie dôkladne vyložte papierom na pečenie. Potom do formy striedavo nalejte obe cestá. Na záver môžete pomocou špáradla jemne premiešať oba cestá, aby získali nové vzory.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne hodinu. Ak sa chcete uistiť, že je koláč hotový, môžete urobiť test „suchou paličkou“. Po uplynutí tohto času ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Môžete ho tiež poliať čokoládovou polevou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Havajský koláč? Ach,…! Odkedy mi susedka dala recept, robím ho celé leto bez prestávky

Ľahký koláč na leto. Ochutnáte túto penu a budete cítiť, že všetky vaše starosti zmiznú


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vôbec nie kuriatka. Tieto huby sú ešte lepšie na miešané vajíčka

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda). Jeseň je nepochybne obdobím, keď na stoloch kraľujú huby. Dajú sa z nich pripraviť aromatické omáčky, lahodné…

Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Sezóna sliviek sa pomaly končí, tak prečo ich nevyužiť v kuchyni. Neviete, čo pripraviť? Slivkový koláč je…

Zabudnite na spľasnutú piškótu. Priateľka cukrárka mi prezradila, v čom spočíva tajomstvo

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom…

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie,…

Žiadna polievka neposilňuje imunitu tak ako táto. Cesnak je dôležitý, ale nezabudnite na toto korenie

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Kamysheva). Cesnaková polievka je veľmi obľúbená v našej krajine a keď sa ochladí a začne chladné obdobie, každý…

Auto Trendy

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Číňania z Leapmotor predstavili v Paríži nové elektrické SUV B10. V Európe sa bude predávať od roku 2025

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - V Paríži bol oficiálne predstavený tretí model Leapmotor na európskom trhu. Očakáva sa, že SUV B10 bude stáť menej ako 30 000 EUR. V Paríži

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov