27.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:shutterstock.com/AntAlexStudio).
Obalenie mäsa alebo rýb dodá jedlu nielen príjemnú chrumkavosť a štruktúru, ale zvýrazní aj jeho chuť. Na dobrý obal sa najčastejšie používa strúhanka a vajce, ale skvelý výsledok môžete dosiahnuť aj s inou prísadou.
Čo namiesto strúhanky?
Bravčové rezne, rezne z mletého mäsa, nugetky, ryby a mnohé ďalšie chutné výrobky sa pripravujú tak, že sa vopred riadne obalia. Obalenie mäsa alebo rýb v správne pripravenej strúhanke nám umožní ich dokonale opekať, zachovať ich šťavnatosť a získať chrumkavú štruktúru, ktorá je príjemná na konzumáciu.
Naše babičky a mamy zvyčajne používali strúhanku, v ktorej sa výrobok obalil, namočil do vajíčka a prípadne poprášil múkou. Je to nepochybne osvedčený spôsob obaľovania, ale kulinárski nadšenci uprednostňujú aj iný spôsob. Tá spočíva v nahradení strúhanky ovsenými vločkami. Vďaka tomu je strúhanka ešte chrumkavejšia a príjemnejšia na konzumáciu.
Ako pripraviť ovsený obal?
Ovsený obal možno pripraviť dvoma rôznymi spôsobmi, v závislosti od vašich osobných preferencií. Prvým je obalenie výrobku v celých ovsených vločkách, ktoré po vyprážaní alebo pečení dosiahnu veľmi chrumkavý efekt.
Na druhej strane, ak chcete rybu alebo kúsok mäsa obaliť v jemnejšom obale, odporúča sa ovsené vločky najprv zomlieť, aby ste získali drobné zrniečka. Samozrejme, bez ohľadu na to, či použijete celé ovsené vločky alebo drvené ovsené vločky, obal najlepšie priľne k výrobku, ak ho najprv namočíte do dobre rozšľahaného vajca.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jemné a šťavnaté francúzske rezne. Obal je úžasný aj bez strúhanky
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.