28.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33).
Zdá sa, že mleté mäsové guľky nás už nikdy neprekvapia. Sú klasikou slovenskej kuchyne, sú stávkou na istotu, pretože vždy vyjdú a chutia každému. Ale ste si istí? Niekedy sa nepodarí, aby dopadli podľa našich predstáv. Pri vyprážaní sú tvrdé a suché, čo môže spôsobiť, že jedlo bude sklamaním. Čo sa dá urobiť, aby boli mleté bravčové fašírky šťavnaté? Existuje na to niekoľko patentov, ale skúste použiť obľúbené ovocie. Výsledok presiahne vaše najsmelšie očakávania.
Ako pripraviť dobré mleté rezne?
Aké je tajomstvo dokonalých mletých rezňov? Na začiatok potrebujeme kvalitné suroviny, pretože bez nich je úspech nedosiahnuteľný, ale to je len prvý krok. Dôležitá je aj technika miesenia mäsa tak, aby sa správne prevzdušnilo, vďaka čomu je žiaduco nadýchané a šťavnaté. Potom je tu, samozrejme, technika vyprážania, pretože príliš dlhý čas tepelnej úpravy môže zničiť celý účinok.
Potom sú tu určité prísady, ktoré možno úspešne pridať do mäsovej zmesi. Niektorí ľudia uprednostňujú žemľu namočenú v mlieku alebo jeden prevarený a roztlačený zemiak. Na druhej strane existuje aj iná možnosť: do misy jednoducho nastrúhajte jablko!
K mäsu pridajte jablko: rezne budú nadýchané.
Jablko vo fašírkach sa môže zdať ako exotický nápad, ale nemusíte sa príliš obávať: ak použijete správnu odrodu, ovocie vo fašírkach nebude badateľné. Lepšie je zvoliť kyslé jablká, ako sú jablká na mušt. Ak sa vaše mleté rezne vždy nevydaria podľa predstáv vašej rodiny, pridanie jabĺk môže byť poslednou možnosťou, ako zabrániť kulinárskej katastrofe. Táto metóda má však svoje vlastné pravidlá: po nastrúhaní jablka na malom strúhadle je dobré z neho vytlačiť prebytočnú vodu a až potom ho pridať k ostatným prísadám.
Mleté reznes jablkom: spôsob prípravy
Skôr ako sa dozviete, ako pripraviť mleté rezne s jablkom, musíte si pripraviť potrebné ingrediencie:
- 500 g akéhokoľvek mletého mäsa,
- 1 vajce,
- 1 kyslé jablko,
- 1 cibuľa,
- 1 strúčik cesnaku,
- strúhanka
- korenie: soľ a korenie.
Spôsob prípravy:
Cibuľu nakrájajte nadrobno, opečte na panvici a nechajte vychladnúť. Mleté mäso, vajce, rozdrvený strúčik cesnaku a vychladnutú cibuľu pridáme do veľkej misy. Teraz je čas na jablko: Ošúpeme ho, nastrúhame, vytlačíme z neho prebytočnú šťavu a pridáme do zmesi. Ochutíme a ručne vymiesime do hladka. Keď je mäso hotové, vytvarujte kotlety a občas ich preklopte z jednej ruky do druhej, aby boli nadýchané. Fašírky (kľudne aj guľky) obalíme v strúhanke a opečieme na dobre rozpálenej panvici s olejom dohneda. Naše mleté mäso je teraz hotové, stačí ich podávať s obľúbenými prílohami a prajeme vám chutné jedlo.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako ohrievať bravčové rezne, aby neboli gumové ako podrážka? Jednu vec dajte do rúry
Fenomenálne rezne, ktoré prekonávajú mleté mäso. Každý chce zakaždým dvojitú porciu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.