28.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Little Hand Creations).
Potrebujete sladkú novinku na spestrenie letných víkendov? Tento recept je fantastický a ak ho raz pripravíte, budete ho opakovať pravidelne. Kombinácia ingrediencií mi okamžite ukradla srdce a pridanie tohto konkrétneho ovocia je dokonalou voľbou.
Leto je časom, keď kuchyňu naplní vôňa čerstvého ovocia a domáceho pečiva. Medzi týmito letnými špecialitami má osobitné miesto višňový zebra koláč. Jeho krásny, kontrastný vzhľad upúta pozornosť a vďaka jeho chuti zmizne z tanierov v okamihu. Táto kombinácia nadýchaného koláča so šťavnatými višňami je skutočným hitom na každej letnej párty.
Nie je nič lepšie ako kúsok domáceho koláča počas horúceho popoludnia a dvojfarebný višňový koláč vás zaručene poteší. Je ideálny na stretnutia s rodinou a priateľmi, ako aj na rannú kávu alebo čaj. Zo skúsenosti viem, že vždy zapôsobí a poteší chuťové bunky. Jeho vôni a vzhľadu neodolajú ani tí, ktorí sa denne vyhýbajú sladkostiam.
Recept na zebra koláč s višňami
Ingrediencie:
- 250 g pšeničnej múky,
- 200 g cukru,
- 200 g masla,
- 4 vajcia,
- 100 ml mlieka,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 3 lyžice kakaa,
- 300 g višní,
- lyžička vanilkového extraktu,
- štipka soli.
Spôsob prípravy:
- Maslo vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny. Pridávame po jednom vajíčku a stále miešame. Potom vmiešame vanilkový extrakt.
- V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte suché prísady do maslovej zmesi striedavo s mliekom a miešajte na nízkych otáčkach.
- Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme kakao a dôkladne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie.
- Na pripravený plech dávajte striedavo po lyžiciach svetlé a tmavé cesto a vytvorte mriežkovaný vzor. Višne zbavíme prebytočnej šťavy a rovnomerne poukladáme na vrch koláča.
- Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 45 – 50 minút, najlepšie kým bude tyčinka suchá. Po upečení nechajte vychladnúť a nakrájajte na kúsky. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pre niektorých prekliatie, pre iných nenahraditeľná pochúťka. V lete to môžete jesť stále
Aby prešlo chuťou, musí odpočívať v chladničke. Môžete ho pripraviť za menej ako 5 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.