30.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33).
Sú dni, keď nás tlačí čas, máme málo energie alebo sa nám nechce variť zložité jedlá. Ak sa vám takéto chvíle prihodia, máme pre vás perfektný recept na rýchlu večeru. V lete využite sezónu tejto zeleniny, v zime a na jeseň sa zachráňte mrazenou.
Krémová polievka zo zeleného hrášku je ideálna večera na dni, keď sa 24 hodín nechce natiahnuť, povinnosti sú plné a domácnosť sa dožaduje teplej polievky. Recept na krémovú hráškovú polievku je jednoduchý a naozaj rýchly a musíte sa naozaj snažiť, aby sa vám táto polievka nepodarila. Ako ju okoreniť? Na pomoc prichádza výrazný syr – grécka feta a hrášok sú kombináciou hodnou majstra kuchára.
Rýchla večera bez mäsa. Ako pripraviť krémovú hráškovú polievku?
Ingrediencie:
- 1 liter zeleninového vývaru,
- 500 g čerstvého alebo mrazeného hrášku,
- 1 malý pór,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 70 g syra feta,
- 150 ml 30% smotany,
- nasekaná pažítka,
- soľ, korenie podľa chuti,
- maslo.
Hrášková krémová polievka – ako ju pripraviť:
- Začnite zohrievaním vývaru. V inom hrnci zohrejte lyžicu masla a pridajte nakrájanú bielu časť póru. Keď zosklovatie, pridajte cesnak pretlačený cez lis.
- Všetko chvíľu poduste, potom zalejte horúcim vývarom, pridajte hrášok a na kúsky nakrájanú fetu. Keď sa hrášok uvarí do mäkka, rozmixujte polievku na hladký krém pomocou mixéra.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením a pridajte smotanu. Hráškovú krémovú polievku podávajte s nasekanou pažítkou a krutónmi.
Takáto polievka vás zachráni v každej kríze, napríklad keď vám zavolajú priatelia, že prídu na návštevu, a vy ich nemáte kam vziať. Vždy je dobré mať v mrazničke zelený hrášok a trochu vývaru a v chladničke syr feta. Môže z toho vzniknúť naozaj výnimočne chutné jedlo.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cuketová krémová polievka. Moja teta mi poradila, čo pridať, aby bola lepšia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.