31.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ollphotograph).
Keď sme boli deti, každý mal svoju obľúbenú prázdninovú pochúťku. U mňa to nie je inak, cuketu som jedla takmer každý deň. Moja babička robila najlepšie cuketové krúžky. Ja robím podobné, ale pridávam do nich syr. Na leto neexistuje lepšie občerstvenie a viem, že veľa ľudí so mnou bude súhlasiť.

Foto: shutterstock/Ollphotograph
Cuketa je zelenina s neopísateľným potenciálom. Pripravujeme z nej vynikajúce palacinky, vegetariánske paštéty a fantastické nákypy. Myslím si však, že najlepšia vec na nej sú vyprážané krúžky v cestíčku. Je to chuť môjho detstva a bez tohto občerstvenia neviem prežiť letné dni. Zvykla som si však pridať niečo vlastné. Babka Anka ich robila vynikajúce, ja ich nerobím horšie. Hodí sa parmezán alebo iný tvrdý zrejúci syr.
Najlepší cuketový snack. Tieto krúžky si zamilujete
Ingrediencie:
- 2 malé cukety (najlepšie bez veľkých semien),
- 3 vajcia,
- 3 PL parmezánu,
- 3 PL strúhanky a múky,
- olej na vyprážanie,
- soľ, korenie a cesnak podľa chuti.
Cuketové krúžky – ako ich pripraviť:
- Cuketu očistite a nakrájajte na kolieska hrubé asi 1 cm. Vložte ju do misky a pridajte lyžičku soli. Dôkladne premiešajte a odložte bokom.
- Keď cuketa trochu zmäkne, začnite ju obaľovať. Rozšľahajte vajce s trochou korenia a cesnaku. Do ďalšej misky nasypte múku. Do ďalšej misky pridajte strúhanku a nastrúhaný parmezán.
- Počiatočný náter. Každý cuketový krúžok obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a strúhanke zmiešanej s parmezánom. Počas obaľovania rozohrejte panvicu s tukom. Odporúčam maslo, ale môže to byť aj olej.
- Do rozpáleného tuku vložte opečené cuketové krúžky a opečte ich na miernom stupni z oboch strán, kým cuketa nie je chutne hnedá. Po opečení cukety položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk.

Foto: shutterstock/Whiteaster
Takéto cuketové krúžky sú ideálne teplé, studené, stredne teplé. S kečupom, zapečené so šunkou a paradajkami alebo jednoducho s kyslou smotanou, ako mi to podávala moja babka. Jediné, čo treba vedieť, je, že cuketa s tmavozelenou šupkou alebo veľkými semenami bude na toto občerstvenie priemernou voľbou. Najlepšie sa používajú mladé cukety.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najchutnejšie cuketové placky a ďalšie. Tieto jedlá vždy spôsobia rozruch na večierkoch
Cuketu v tejto verzii bude jesť celá rodina. Zabudnite na mäso a palacinky. Existuje lepší recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.