31.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SAM THOMAS A).
Niekedy sa môže stať, že zle odmeriame potrebné ingrediencie a niektoré nám zostanú na neskôr. To sa zvyčajne stáva pri zemiakoch. Uvaríme ich príliš veľa a potom nevieme, čo s nimi. Ak na ne nemáte nápad, určite použite tento recept.
Každý pozná situáciu, keď v chladničke zostanú zvyšky z predchádzajúceho dňa a my rozmýšľame, ako ich využiť na vytvorenie niečoho nového a chutného. Niekedy stačí len trochu kreativity, aby sme z jednoduchých surovín vykúzlili jedinečný pokrm. Málokto však vie, že včerajšie zvyšky zemiakov z večere sa môžu stať základom pre niečo naozaj chutné. Namiesto plytvania jedlom ho môžeme využiť spôsobom, ktorý prekvapí nás aj členov našej domácnosti.
Zemiakové rezne so syrom feta sú dokonalým príkladom toho, ako sa z jednoduchých surovín dá pripraviť zaujímavé jedlo. Pridanie syra do zemiakovej zmesi dodá rezňom nielen jedinečnú chuť, ale aj zaujímavý vzhľad. Tieto rezne, opečené do zlatohneda, chrumkavé zvonka a mäkké zvnútra, sú ideálnym hlavným jedlom alebo prílohou k šalátu. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, takže sú skvelou voľbou na každý deň.
Recept na zemiakové rezne so syrom feta
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov,
- 200 g syra feta,
- vajce,
- 3 PL múky,
- malá cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy
- Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme a roztlačíme na hladké pyré. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a potom ich opečieme na malom množstve oleja do mäkka a mierne dozlatista.
- Do vychladnutých zemiakov pridáme osmaženú cibuľu a cesnak, rozdrobený syr feta, vajce, múku, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Všetko dôkladne premiešame, aby vznikla homogénna hmota.
- Zo zemiakovej zmesi vytvarujeme rezne pripomínajúce mleté mäso.
- Na panvici rozohrejeme olej. Rezne opečieme z oboch strán dozlatista, približne 3-4 minúty z každej strany.
- Hotové rezne položíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávame ich s obľúbenými prílohami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď mám dosť bravčových rezňov, robím tieto rezne. Obalenie všetko zmení
Tieto rezne robím každé dva dni. Sú chutné a lepšie ako mleté mäso a bez kúska mäsa
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.