Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Najhorší účes medzi ženami po 50-tke. Ťažko uveriť, že je stále populárny

1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hedgehog94). Účes, rovnako ako oblečenie a líčenie, výrazne ovplyvňuje náš imidž. Ak je dobre urobený, môže nás urobiť mladšími a krajšími. Na druhej strane,...

1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hedgehog94).

Účes, rovnako ako oblečenie a líčenie, výrazne ovplyvňuje náš imidž. Ak je dobre urobený, môže nás urobiť mladšími a krajšími. Na druhej strane, zlý účes spôsobí, že naša tvár bude vyzerať zanedbane a unavene. Nižšie nájdete opisy niekoľkých účesov, ktorým by sa zrelé dámy mali vyhnúť.

Ako si vybrať dokonalý účes pre svoj vek?
Foto: shutterstock/hedgehog94

Hovorí sa, že účes vytvára vzhľad – ak sú vlasy dobre upravené a účes je dokonalý, ostatné sa dá prehliadnuť. Preto kadernícke salóny „praskajú vo švíkoch“ po celý rok – ženy sa chcú páčiť, vyzerať príťažlivo a zároveň experimentovať so svojím vzhľadom.

Pri návšteve kaderníka sa často rozhodnú pre kompletnú zmenu účesu. Každý profesionálny kaderník vie, že ak účes alebo strih nie je dobre prispôsobený typu krásy a forme tváre, výsledky môžu byť katastrofálne. Ak si nechcete pridať roky na vzhľade, týmto účesom by ste sa mali vyhnúť.

Balayage v rôznych farbách – zaujímavé, ale nie veľmi dobré

Balayage v rôznych farbách – zaujímavé, ale nie veľmi dobré.
Foto: shutterstock/baltskars

Pred dvadsiatimi rokmi chcela mať baleyage vo vlasoch takmer každá žena – celebrity sa veľmi často rozhodovali pre tento typ farbenia. Bohužiaľ, v súčasnosti nemá najlepšiu konotáciu a hlavne vás robí o niekoľko rokov staršími. Dnes sú prirodzenosť a skôr jemné melíry rozhodne lepšou voľbou.

Tupírované vlasy – móda, ktorá sa už nevráti

Účesy, ktoré dodávajú vlasom objem, zvyčajne dodávajú žiarivý a mladistvý vzhľad. Je však veľmi ľahké to s nimi prehnať, čo bude mať opačný účinok. Silne natupírované vlasy vyzerajú poškodene a neupravene. Okrem toho je potrebné na natupírované vlasy naniesť veľa laku na vlasy. Tupírovanie tiež oslabuje a poškodzuje štruktúru vlasov, čo vyvoláva dojem silnej suchosti a stuhnutosti – vzhľad, ktorý sa spája len so staršími ženami.

Trvalá ondulácia na krátkych vlasoch – trend, ktorý vymizol s érou socializmu

Účes môže ubrať aj pridať roky.
Foto: shutterstock/metamorworks

Jemné vlny a kučery na dlhších vlasoch pôsobia žensky a opticky vás omladzujú. Na druhej strane, veľké kučery a pevné natáčky na krátkych vlasoch len pridávajú roky. Možno boli v móde pred 35 rokmi, ale dnes by každý kaderník takéto experimenty ženám vo vyššom veku neodporúčal.

Rovná ofina – klasika, ktorá sa nehodí pre všetkých

Ofina je v kaderníctve hitom už mnoho rokov. Do módy sa vrátila ofina inšpirovaná Brigitte Bardot s francúzskymi akcentmi alebo ofina na bok. Existuje však jeden typ, ktorý vášmu vzhľadu neprospieva: hustá ofina, ktorá padá na čelo. Ide o ukážkový príklad dámskeho účesu, ktorý má výrazný vplyv na vzhľad ženy. Namiesto toho, aby ste svojej tvári dodali svieži vzhľad, dosiahnete opačný efekt. Pridáte opticky na váhe a vaše oči budú vyzerať menšie, než v skutočnosti sú.

Rovná ofina – klasika, ktorá sa nehodí pre všetkých.
Foto: shutterstock/Oleg Babkin

Účesy v chlapčenskom štýle zvýrazňujú nedostatky tváre

Mnohé zrelé ženy sa rozhodnú pre kratší účes – zvyčajne čím kratší, tým lepší. To však nie je správna voľba pre ženy, ktoré chcú vyzerať mlado. Veľmi krátke pramene nebudú vyhovovať všetkým typom krásy. Ak máte ostré črty tváre, je lepšie zvoliť veľmi moderný a nadčasový krátky bob alebo pixie strih.

Rovné vlasy zvýrazňujú črty tváre

Objemné, mierne nepoddajné vlasy pôsobia mladšie, zatiaľ čo rovné vlasy odhaľujú vek ženy. Tento účes zostruje črty tváre a zviditeľňuje vrásky. Okrem toho budete vyzerať, akoby ste mali veľmi riedke vlasy a váš účes bude pôsobiť ochabnuto. Ak chcete mať rovné vlasy, upravujte ich pomocou okrúhlej kefy.

lak na vlasy
Pevne zopnutý účes hodí sa pre tínedžerky a veľmi mladé ženy, ale pre zrelé dámy kaderník určite nájde lepšie riešenie.
Foto: shutterstock/bodiaphvideo

Prepracovaný drdol, ktorý zaváňa myšou

Preč sú časy, keď všetky dámy nosili na dôležité udalosti klasický drdol. Pevne zopnutý účes odhaľuje celú tvár vrátane vrások. Dnes sa tento účes našťastie stáva minulosťou. Hodí sa pre tínedžerky a veľmi mladé ženy, ale pre zrelé dámy kaderník určite nájde lepšie riešenie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Žiadna farba ani henna. Ako prirodzene stmaviť vlasy? Nalejte do hrnca a zalejte vodou

Účes Salmy Hayek je hitom sezóny. „Tennis mom“ sa stala novou definíciou luxusu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Na jeseň potrebuje echinacea tieto ošetrenia. Vďaka nim bude kvitnúť dvakrát

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Avalepsap). Snívate o pestrej záhrade a chcete, aby vaša echinacea kvitla v budúcej sezóne dvakrát? Je to možné, ale…

Žiaden ocot ani sóda. Nalievam pol pohára do práčky a uteráky voňajú ako v kúpeľoch. Cítite tú hepkosť

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/brizmaker). Vyjsť z vane a zabaliť sa do mäkkého, príjemne voňajúceho uteráka je jeden z najlepších pocitov. Bohužiaľ, mnohí…

Pošlite svojmu stylistovi fotografiu „smokey moon“. Tieto elegantné nechty budú vládnuť v jeseni

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/dean bertoncelj). Aké elegantné nechty ovládnu salóny na jeseň 2024? Stylisti hovoria o nechtoch "smokey moon“. Niet divu. Na…

Pridajte ju do mrkvového šalátu. Na zvýraznenie chuti stačí 1 čajová lyžička

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gamzova Olga). Ak vás nudí klasický mrkvový šalát, pridajte doň nabudúce nejakú nezvyčajnú ingredienciu. Stačí jedna čajová lyžička a…

Moja mama to robí už roky! Je to spoľahlivý spôsob, ako udržať topánky vždy biele. 3 kroky a vyzerajú ako nové!

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bowonpat Sakaew). Biele tenisky dodávajú štýl a sviežosť štýlu počas celého leta, ale po niekoľkých mesiacoch častého používania -…

Auto Trendy

Zákaz elektrických kolobežiek v Madride. Prečo úrady prijali toto rozhodnutie

9.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ďalšie veľké európske hlavné mesto sa rozhodlo zakázať požičiavanie elektrických kolobežiek. Po Paríži zakázali požičiavanie týchto vozidiel aj miestne orgány v Madride.

Spoločnosť Tesla spustí v Európe plne samojazdiace vozidlá

9.9.2024 Redakcia Auto trendy - Americká spoločnosť Tesla oznámila, že v Európe a Číne uvedie na trh svoj systém „Full Self-Driving“. Tento asistenčný systém vodiča je dostupný na americkom trhu…

Facelift Volva XC90 - Švédi ho budú predávať spolu s elektrickým modelom EX90

8.9.2024 Redakcia Auto trendy - Súčasná generácia modelu XC90 dostala estetickú a technologickú posilu v podobe výrazného faceliftu. Modernizované XC90 sa bude predávať spolu s novým plne elektrickým modelom EX90.

Tu sú prvé zábery modelu Hyundai Ioniq 6 N

8.9.2024 Redakcia Auto trendy - Druhý elektrický model N príde v septembri 2025. Bude mať veľký spojler a mohol by byť výkonnejší ako Ioniq 5 N.

Alkohol na čerpacích staniciach. V ktorých krajinách je dostupný a v ktorých zakázaný?

8.9.2024 Redakcia Auto trendy - Alkoholické nápoje nie je možné kúpiť na čerpacích staniciach okrem iného vo Švédsku, Holandsku a Litve. Úrady vo Francúzsku, Slovinsku a Portugalsku sa rozhodli zakázať…

Ohlásenie modelu Volvo EX60 na novej platforme SPA3

8.9.2024 Redakcia Auto trendy - Model strednej triedy bude predstavený „čoskoro“. Ohláseni

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov