01.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Meliukh).
Keď hovoríme o plackách, možno si predstavíme tie zo zemiakov. Receptov na túto chutnú večeru je však veľa a namiesto zemiakov môžete použiť inú zeleninu. Nedávno som to vyskúšala a neoľutovala som svoje rozhodnutie. To, čo z toho vyšlo, bolo lepšie ako klasika.
Zemiakové placky sa u mňa robia veľmi často a miluje ich celá moja rodina. Niet sa čomu čudovať, pretože chrumkavá kôrka a jemné vnútro dokážu naozaj zaujať. Nedávno som však počula, že tieto štandardné placky každého nudili a najradšej by jedol niečo iné. Vďaka tomu vznikol tento recept, ktorý sa ukazuje ako nenahraditeľný a ktorý u mňa doma zostal už dlho. Všetci členovia domácnosti sú požiadaní, aby pomohli.
Mrkvové placky nie sú štandardným jedlom, o ktorom každý počul. Dokonca by som povedala, že málokto o nich vie alebo ich jedáva. Robiť ich je jednoduchšie ako zemiakové placky a čo je zaujímavé, miznú oveľa rýchlejšie. Na ich výrobu netreba veľa a potrebné ingrediencie už pravdepodobne máte vo svojej kuchyni. Podávajte ich s obľúbenými omáčkami a u vás doma budú hitom.
Recept na mrkvové placky
Ingrediencie
- 4 stredné mrkvy,
- 2 vajcia,
- 4 lyžice pšeničnej múky,
- malá cibuľa,
- strúčik cesnaku,
- soľ a korenie podľa chuti,
- pol lyžičky prášku do pečiva,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy
- Mrkvu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a pridáme k nastrúhanej mrkve.
- V miske zmiešame mrkvu, cibuľu, cesnak, vajce, múku, soľ, korenie a prášok do pečiva, kým nevznikne jednotná hmota.
- Olej zohrejte v panvici na strednom ohni. Na panvicu ukladáme lyžice cesta a tvoríme malé placky.
- Placky opekáme z oboch strán do zlatista, asi 2-3 minúty z každej strany.
- Vyprážané placky dáme na plech vystlaný papierovou utierkou, aby odsal prebytočný tuk.
- Podávajte teplé ako predjedlo alebo prílohu k hlavnému jedlu. Pridajte k nim smotanu alebo domácu omáčku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď som mala sedem rokov, stará mama mi ju vyprážala na večeru. Cuketu v tejto verzii milujem dodnes
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.