1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cesarz).
Papriková polievka je večera snov, keď sa chcete cítiť ako na dovolenke. Recept je triviálny, ale nesmiete zabudnúť na jeden krok. Predhrejte rúru najlepšie hneď, ako si prečítate recept.
Papriková polievka je ďalšia krémová polievka, ktorú musíte vyskúšať, keď máte chuť na niečo zdravé a nezvyčajné. Recept na polievku nie je zložitý, ale pečenie papriky zabezpečí jej dokonalú a hlbokú chuť. Chcete sa cítiť ako v reštaurácii, kde sa podávajú tie najlepšie južanské jedlá? Nemusíte čakať, nastavte rúru.
Papriková polievka – recept hodný šéfkuchára
Ingrediencie:
- 6 červených paprík
- približne 800 ml vývaru
- 2 stredne veľké cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- trochu paradajkového pretlaku
- soľ, korenie, sladká paprika, štipka chilli, obľúbené bylinky
- olivový olej
- na podávanie: krutóny, rozdrobený syr feta alebo obľúbené semienka
Papriková polievka – ako ju pripraviť
- Papriky nakrájajte na štvrtiny, odstráňte z nich semienka a položte ich na plech. Zľahka ich potrite olivovým olejom a pečte v rúre pri 200 stupňoch, kým šupka nie je tmavá a miestami dokonca spálená. Po vybratí z rúry papriky ošúpte a dužinu nakrájajte na kocky.
- Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom 3 lyžice olivového oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a keď zosklovatie, pridajte cesnak pretlačený cez lis. Restujte 2 minúty a pridajte pečené papriky, obľúbené bylinky a 2 lyžice paradajkového pretlaku. Znížte teplotu a smažte približne 10 minút.
- Osmaženú zeleninu zalejte horúcim vývarom, podľa chuti okoreňte a varte ďalších 10 minút. Potom polievku rozmixujte ručným mixérom na hladký krém a podávajte s krutónmi alebo syrom.
Tip: Do paprikovej polievky môžete pridať 2 lyžice citrónovej šťavy a 10 minút pred dopečením papriky vložte do rúry cesnak zabalený do alobalu. Tento trik skvele zvýrazní chuť pokrmu a všetci sa budú pýtať na recept.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cuketová krémová polievka. Moja teta mi poradila, čo pridať, aby bola lepši
O tomto čokoládovom koláči sníva celá moja rodina. Pridávam doň zeleninu a oni ju ani necítia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.