Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Kúpte si v lekárni za pár drobných a naneste si na tvár. Rýchlo sa zbavíte vrások

2.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Victor Moussa). Masť s vitamínom F je lacný a účinný výrobok dostupný v lekárňach, ktorý sa stal kozmetickým hitom. Vďaka svojim všestranným hydratačným, regeneračným...

2.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Victor Moussa).

Masť s vitamínom F je lacný a účinný výrobok dostupný v lekárňach, ktorý sa stal kozmetickým hitom. Vďaka svojim všestranným hydratačným, regeneračným a protizápalovým vlastnostiam je výbornou voľbou pre tých, ktorí chcú rýchlo a účinne vyhladiť vrásky a vyživiť pokožku. Zistite, či sa oplatí používať masť s vitamínom F a aké výhody môže priniesť.

Masť s vitamínom F pomôže vyhladiť vrásky.
Foto: shutterstock/Victor Moussa

Vitamín F spomaľuje proces starnutia pokožky, takže pleť vyzerá mladšie a zdravšie. Je nevyhnutný pre správne fungovanie kožných buniek a jeho pravidelné používanie má mnoho výhod pre zdravie a vzhľad pokožky. Vysvetlíme vám, ako používať masť s vitamínom F.

Vitamín F masť – lacný kozmetický hit z lekárne

Medzi kozmetickými prípravkami dostupnými v lekárňach si vitamín F masť získava čoraz väčšiu popularitu. Pôsobenie masti s vitamínom F a jej účinnosť v starostlivosti o pleť z nej robia jednu z najlepších kozmetických prípravkov na vrásky.

Masť s vitamínom F je cenená pre svoje všestranné vlastnosti v starostlivosti o pleť:

  • vyhladzuje vrásky: pravidelné používanie masti pomáha vyhladzovať jemné linky a vrásky;
  • regeneruje a vyživuje: je obzvlášť užitočná pre suchú a poškodenú pleť;
  • podporuje boj proti akné a ekzémom: vďaka svojim regeneračným a protizápalovým vlastnostiam masť pomáha liečiť akné a zmierňovať príznaky ekzémov.
Pravidelné používanie masti s vitamínom F pomáha vyhladzovať jemné linky a vrásky.
Foto: shutterstock/Ground Picture

Vitamín F sa široko používa v kozmetike pre svoje hydratačné, regeneračné a ochranné vlastnosti. Nachádza sa v mnohých krémoch, pleťových vodách a olejoch, ktoré podporujú starostlivosť o suchú, citlivú a podráždenú pokožku. Vďaka nemu je pokožka pružnejšia, hladšia a odolnejšia voči vonkajším vplyvom.

Aké vlastnosti má vitamín F?

Vitamín F zohráva v našom tele veľmi dôležitú úlohu. Je to súhrnný názov pre skupinu esenciálnych mastných kyselín (EFA) vrátane kyseliny alfa-linolénovej (ALA), kyseliny linolovej (LA) a kyseliny arachidónovej.

Podporuje obnovu lipidovej bariéry, čím posilňuje ochranu pokožky pred škodlivými vonkajšími faktormi, ako je znečistenie a UV žiarenie. Hojivé vlastnosti vitamínu F podporujú hojenie rán a regeneráciu poškodenej pokožky, preto sa často používa po dermatologických zákrokoch.

Ako používať masť s vitamínom F?

Ako používať masť s vitamínom F?
Foto: shutterstock/Me dia

Na dosiahnutie najlepších výsledkov zaraďte masť s vitamínom F do svojej večernej starostlivosti o pleť. Prvým krokom je dôkladné odstránenie make-upu. To umožní pleti dýchať a uvoľní póry. Tvár si umyjeme gélom alebo penou, aby sme sa zbavili všetkých nečistôt. Môžeme použiť aj tonikum, ale nie je to nevyhnutné.

Po týchto ošetreniach nanesieme sérum, pretože pomáha hydratovať a pripraviť pleť na ďalšie kroky starostlivosti. Je tiež dobré použiť hydratačný očný krém. Nakoniec aplikujeme masť s vitamínom F, aby pleť mohla naplno využiť jeho blahodarné účinky počas nočnej regenerácie.

Pri starostlivosti proti vráskam nesmieme zabúdať ani na ochranu pleti pred UV žiarením. Ráno po nanesení masti s vitamínom F použijeme aj opaľovací krém. Bez tohto kroku nemusia ostatné ošetrenia pokožky fungovať a pokožka môže byť vystavená škodlivým účinkom slnka.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pleť som si vyhladila za drobné. Túto hydratačnú masku si môžete vyrobiť aj doma

Vyriešila som sivý a nevýrazný tón pleti. Stačilo sa pozrieť do kuchyne


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Na jeseň potrebuje echinacea tieto ošetrenia. Vďaka nim bude kvitnúť dvakrát

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Avalepsap). Snívate o pestrej záhrade a chcete, aby vaša echinacea kvitla v budúcej sezóne dvakrát? Je to možné, ale…

Žiaden ocot ani sóda. Nalievam pol pohára do práčky a uteráky voňajú ako v kúpeľoch. Cítite tú hepkosť

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/brizmaker). Vyjsť z vane a zabaliť sa do mäkkého, príjemne voňajúceho uteráka je jeden z najlepších pocitov. Bohužiaľ, mnohí…

Pošlite svojmu stylistovi fotografiu „smokey moon“. Tieto elegantné nechty budú vládnuť v jeseni

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/dean bertoncelj). Aké elegantné nechty ovládnu salóny na jeseň 2024? Stylisti hovoria o nechtoch "smokey moon“. Niet divu. Na…

Pridajte ju do mrkvového šalátu. Na zvýraznenie chuti stačí 1 čajová lyžička

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gamzova Olga). Ak vás nudí klasický mrkvový šalát, pridajte doň nabudúce nejakú nezvyčajnú ingredienciu. Stačí jedna čajová lyžička a…

Moja mama to robí už roky! Je to spoľahlivý spôsob, ako udržať topánky vždy biele. 3 kroky a vyzerajú ako nové!

8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bowonpat Sakaew). Biele tenisky dodávajú štýl a sviežosť štýlu počas celého leta, ale po niekoľkých mesiacoch častého používania -…

Auto Trendy

Dacia Bigster bude oficiálne predstavená 14. septembra na parížskom autosalóne

9.9.2024 Redakcia Auto trendy - Budúce SUV značky Dacia bude predstavené na autosalóne v Paríži. Bigster bude konkurentom značky Dacia v segmente kompaktných SUV, bude priestrannejší a drahší ako nový…

Zákaz elektrických kolobežiek v Madride. Prečo úrady prijali toto rozhodnutie

9.9.2024 Redakcia Auto trendy - Ďalšie veľké európske hlavné mesto sa rozhodlo zakázať požičiavanie elektrických kolobežiek. Po Paríži zakázali požičiavanie týchto vozidiel aj miestne orgány v Madride.

Spoločnosť Tesla spustí v Európe plne samojazdiace vozidlá

9.9.2024 Redakcia Auto trendy - Americká spoločnosť Tesla oznámila, že v Európe a Číne uvedie na trh svoj systém „Full Self-Driving“. Tento asistenčný systém vodiča je dostupný na americkom trhu…

Facelift Volva XC90 - Švédi ho budú predávať spolu s elektrickým modelom EX90

8.9.2024 Redakcia Auto trendy - Súčasná generácia modelu XC90 dostala estetickú a technologickú posilu v podobe výrazného faceliftu. Modernizované XC90 sa bude predávať spolu s novým plne elektrickým modelom EX90.

Tu sú prvé zábery modelu Hyundai Ioniq 6 N

8.9.2024 Redakcia Auto trendy - Druhý elektrický model N príde v septembri 2025. Bude mať veľký spojler a mohol by byť výkonnejší ako Ioniq 5 N.

Alkohol na čerpacích staniciach. V ktorých krajinách je dostupný a v ktorých zakázaný?

8.9.2024 Redakcia Auto trendy - Alkoholické nápoje nie je možné kúpiť na čerpacích staniciach okrem iného vo Švédsku, Holandsku a Litve. Úrady vo Francúzsku, Slovinsku a Portugalsku sa rozhodli zakázať…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov