5.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/istetiana).
Každý deň sa snažíme, aby naše večere boli čo najlepšie. Vymýšľame rôzne kombinácie chutí a niekedy používame len tie najjednoduchšie chute. Toto jedlo chutí všetkým členom našej rodiny a vždy rýchlo zmizne.
Pri hľadaní jednoduchých, ale chutných jedál často narážame na recepty, ktoré kombinujú ľahké prísady so zaujímavými chuťami. Pozornosť pútajú najmä tie jedlá, ktoré sú rýchle na prípravu a ktoré uspokoja chuť celej rodiny. Kulinárske experimenty s ľahkým mäsom a aromatickými prísadami môžu priniesť nečakané, ale jedinečné výsledky.
Takýmto jedlom sú morčacie mäsové guľky v kôprovo-paradajkovej omáčke. Ide o jednoduchý a chutný recept, v ktorom sa jemné morčacie mäso spája s výraznou chuťou omáčky. Je pripravená s kôprom, ktorý máme radi, ako aj so šťavnatými paradajkami. Každý, kto tieto mäsové guľky vyskúša, si ich určite zamiluje. Môžu sa podávať s rôznymi prílohami, ako sú cestoviny, ryža alebo varené zemiaky.
Recept na morčacie mäsové guľky v kôprovo-paradajkovej omáčke
Prísady na mäsové guľky:
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- vajce
- malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- pol šálky strúhanky
- 2 lyžice nasekaného kôpru
- soľ a korenie podľa chuti
Prísady na omáčku:
- plechovka nakrájaných paradajok
- 250 ml vývaru
- malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml 18% smotany
- 2 PL nasekaného kôpru
- 1 PL olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
- V miske zmiešajte mleté morčacie mäso, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, strúhanku, kôpor, soľ a korenie. Zo zmesi vytvarujte malé mäsové guľky.
- Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a opečte mäsové guľky z každej strany, kým dobre nezhnednú. Mäsové guľky vyberte z panvice a odložte bokom.
- Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a minútu smažte. Pridajte nakrájané paradajky a vývar, priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 10 minút.
- K prísadám pridajte smotanu a kôpor, premiešajte a dochuťte soľou a korením. Mäsové guľky vložte späť do omáčky a spolu varte ďalších 10 minút, kým nie sú úplne uvarené. Podávajte horúce s obľúbenou prílohou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Letné mleté fašírky miluje celá rodina. Sú šťavnaté, pretože sa spolieham na tri prísady
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.