Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Ekológia, Tipy,

Babičkine spôsoby, ako sa zbaviť ploštíc. Ako sa ich zbavíte vy?

6.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pavel Krasensky). Spôsoby, ako sa zbaviť ploštíc, sú rôzne, od veľmi efektných až po tie staré babičkovské. Odporúčame vám začať tým druhým. Bude to...

6.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pavel Krasensky).

Spôsoby, ako sa zbaviť ploštíc, sú rôzne, od veľmi efektných až po tie staré babičkovské. Odporúčame vám začať tým druhým. Bude to lacnejšie, jednoduchšie a často rovnako účinné. Akonáhle si všimnete týchto malých škodcov, nečakajte a začnite konať. Hoci uhryznutie týmto hmyzom nie je vo všeobecnosti nebezpečné, radšej sa mu vyhneme.

Spôsoby, ako sa zbaviť ploštíc, sú rôzne, od veľmi efektných až po tie staré babičkovské. Odporúčame vám začať tým druhým.
Foto: shutterstock/Pavel Krasensky

Títo nepozvaní hostia môžu svojou prítomnosťou znepríjemniť život, a preto sa oplatí poznať spôsoby, ako sa vysporiadať s posteľnými plošticami. Objavujú sa na najmenej očakávaných miestach a pre mnohých hostiteľov predstavujú skutočnú výzvu. A najhoršie je, že tento drobný hmyz dokáže v krátkom čase ovládnuť naše domovy a v ťažko prístupných zákutiach vytvoriť skutočné kolónie.

Bojovať proti nim je ťažké, ale nie nemožné. Poďme spoločne zistiť, ako účinne bojovať proti tomuto zamoreniu a ktoré domáce metódy na štípance vždy fungujú.

Tento malý, ale mimoriadne vytrvalý hmyz nám môže spôsobiť veľa problémov. Ich prítomnosť si zvyčajne všimneme až vtedy, keď sa na našom tele objavia červené, svrbiace stopy po ich uštipnutí. Vtedy sa pustíme do pátrania a prehľadávame oblečenie v šatníkoch, prikrývky, koberce, vankúše, periny, matrace alebo závesy. A zvyčajne nájdeme veľké zhluky nezvaných hostí. Bohužiaľ, boj proti plošticiam môže byť časovo náročný a vyžaduje si od nás mnohé obete, vrátane toho, že sa často zbavíme určitého nábytku alebo oblečenia.

Ako teda možno účinne vyhubiť ploštice? Existujú rôzne metódy vrátane použitia suchého ľadu pri teplote -78 °C, horúceho vzduchu pri teplote viac ako 65 °C alebo ULV hmlového rozprašovača. Tieto profesionálne metódy sú účinné, ale existuje aj staromódny, domáci spôsob, ktorý vždy funguje.

Diatomaceous earth je domáci prostriedok proti štípancom, ktorý vždy funguje. Stačí ju umiestniť na miesta, kde sa môžu schovávať ploštice, t. j. v blízkosti okien, na dno skríň alebo zásuviek, alebo ju dokonca len posypať na podlahu.
Foto: shutterstock/simon berenyi

Babičkine lieky proti plošticiam – tento je najlepší

Diatomaceous earth je domáci prostriedok proti štípancom, ktorý vždy funguje. Stačí ju umiestniť na miesta, kde sa môžu schovávať ploštice, t. j. v blízkosti okien, na dno skríň alebo zásuviek, alebo ju dokonca len posypať na podlahu. Funguje tak, že poškodzuje pancier posteľných ploštíc, čo vedie k ich smrti. Túto metódu používali naše babičky a prababičky, keď neexistovali iné spôsoby.

Cena tohto výrobku sa v závislosti od veľkosti balenia pohybuje od 7 do 25 eur. Veľkou výhodou je, že je prírodný a vysoko účinný. Diatomaceous earth sú jednoducho skamenené schránky dávnych vodných organizmov mikroskopickej veľkosti, ktoré spadli na dno vôd. Je úplne prírodná, bezpečná a môže sa používať bez obmedzenia. A vydrží nám naozaj dlho.

Nezabúdajme ešte, že kľúčovú úlohu zohráva prevencia. Pravidelná kontrola postelí, pohoviek, matracov, skríň a všetkých ťažko prístupných miest nám pomôže zabrániť výskytu a šíreniu ploštíc v domácnosti. Je tiež dobré zaplátať všetky trhliny a diery v stenách, aby sme zabránili vniknutiu posteľných ploštíc do našich domovov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

4 príznaky, že máte doma ploštice. Hniezdia na týchto miestach a v noci sa chodia kŕmiť

Keď vstúpite do hotela, okamžite si tam odložte batožinu. Ploštice si v kufri určite nepriveziete


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Kto by si pomyslel, že táto kombinácia bude lepšia ako miešané vajíčka. Odteraz sú to vaše obľúbené raňajky

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina). Pri príprave raňajok často rozmýšľame, čo pripraviť, aby bolo jedlo sýte a plnohodnotné. Máme tendenciu siahnuť po…

Zapnete umývačku riadu a odídete? Následky môžu byť katastrofálne. Nejde len o záplavu

05.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Môžete zapnúť umývačku riadu a odísť z domu? Teoreticky áno, ale najprv sa zamyslite, či je to…

Henna na vlasy alebo bežná farba? Zistite, ktoré riešenie si vybrať

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Henna na vlasy namiesto bežnej farby na vlasy? Ak uvažujete o tomto riešení, určite si prečítajte tento článok.…

Obľúbené korenie pomôže zachrániť zafarbené oblečenie

05.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttertstock/Kmpzzz). Boli časy, keď nebolo toľko špecializovaných čistiacich prostriedkov, a tak sme sa s museli vysporiadať inak. Naše mamy…

Veľa ľudí dáva prací prášok a aviváž do nesprávnej priehradky. Existuje dôvod, prečo je na jednej z nich kvetina

5.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Ako používate priehradky v práčke? Mnohí ľudia ich reflexívne plnia pracím prostriedkom a nezamýšľajú sa nad tým,…

Auto Trendy

Predaj elektromobilov bude opäť rásť - tu je dôvod

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - V Európe bude v roku 2025 štvrtina všetkých predaných vozidiel s nulovými emisiami vďaka úspornejším modelom a prísnejším limitom CO2.

Aston Martin nesmie sedieť a čakať, kým Newey začne - Krack

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Hoci Aston Martin odpočítava dni do príchodu Adriana Neweyho, pokrok musí prísť ešte predtým. Šéf tímu Aston Martin Mike Krack tvrdí, že jeho tím formuly…

Číňania kúpili továreň Nissan, teraz zastavujú výrobu

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pred niekoľkými mesiacmi orgány Európskej únie oznámili zavedenie dodatočných ciel na tých výrobcov elektromobilov z Číny, ktorí využili finančnú podporu Pekingu, aby mohli konkurovať na…

Majitelia starších modelov Volvo dostanú novoročný darček

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Väčšina výrobcov aktualizuje svoje informačno-zábavné systémy len pri facelifte alebo úplne novej generácii konkrétneho modelu. Vodiči starších vozidiel preto môžu na nové modely pozerať so…

Prvé elektrické Ferrari sa blíži

5.10.2024 Redakcia Auto trendy . Podľa Benedetta Vignu, generálneho riaditeľa spoločnosti Maranello, sa prvé elektrické Ferrari objaví vo štvrtom štvrťroku 2025.

Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia schválila konečné clá na elektromobily vyrobené v Číne. Clá nadobudnú účinnosť v novembri tohto roka.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov