7.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Jedenie sendvičov je veľmi obľúbené a všetci si na nich veľmi pochutnávajú. Niekedy nás však aj klasické nátierky alebo prílohy na sendviče môžu nudiť. Ak sa aj vy v tomto smere cítite znudení, tento recept to úplne zmení. Táto nátierka je vyrobená zo zeleniny, o ktorej by ste si ani nepomysleli, že ju takto použijete.
Hľadáte nápad na chutné a zdravé raňajky, ktorých príprava nie je náročná ani zdĺhavá? A čo tak niečo, čo nenájdete na pultoch obchodov a čo dodá vašim ranným sendvičom jedinečnú chuť? Mnohí ľudia hľadajú nové a zaujímavé kulinárske riešenia na obohatenie svojich každodenných jedál. Ak radi experimentujete v kuchyni, tento recept je určený práve vám. Je to dokonalá kombinácia jednoduchej prípravy a zaujímavých chutí, ktorá ozvláštni vaše raňajky.
Toto je nový a nevídaný spôsob využitia klasickej cukety – pripravíte z nej chutnú sendvičovú nátierku. Takáto nátierka je nielen zdravá, ale aj plná chutí, ktoré prekvapia vaše chuťové poháriky. Jej príprava doma je rýchla a jednoduchá a konečný výsledok určite predčí to, čo nájdete v obchode.
Recept na cuketovú nátierku na sendviče
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- lyžica citrónovej šťavy
- 2 PL prírodného alebo gréckeho jogurtu
- soľ a korenie podľa chuti
- čajová lyžička sušeného oregana
- čajová lyžička sušenej bazalky
Spôsob prípravy:
- Cuketu umyte, ošúpte a nastrúhajte na veľkom strúhadle. Prebytočnú vodu sceďte. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
- Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a opečte ju do sklovita. Potom pridajte cesnak a smažte ešte minútu, pričom dávajte pozor, aby sa nepripálil.
- Po tomto čase pridajte do panvice nastrúhanú cuketu a na miernom ohni ju smažte asi 10 minút, kým nezmäkne a neodparí sa prebytočná voda.
- Dochuďte soľou, korením, oreganom a bazalkou. Premiešajte a odložte do chladu.
- Keď zmes vychladne, preložte ju do misy, pridajte citrónovú šťavu a jogurt. Dôkladne premiešajte.
- Nátierku skladujte v chladničke. Výborne sa hodí na čerstvý chlieb ako chutná a zdravá alternatíva klasických sendvičových nátierok.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je pravdepodobne najlepšia mäsová nátierka na chlieb. Recept je triviálny
Univerzálna a zdravá nátierka na chlieb. Pripravíte ju za štvrť hodiny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.