11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer).
Potešiť chuťové bunky najmladších členov rodiny si vyžaduje úsilie. Niekedy sa aj tie najobľúbenejšie recepty môžu jednoducho zunovať. Ak nemáte čas na prípravu dokonalých raňajok, siahnite po jednej ingrediencii, ktorá vaše lievance vyzdvihne do nebies. Recept je mimoriadne jednoduchý na prípravu.
Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Treba si uvedomiť, že by mali byť nielen chutné, ale aj čo najzdravšie a poskytovať čo najviac živín. Koniec koncov, musia poskytnúť silu na celé dopoludnie. Ak má vaša rodina rada sladké jedlá, nezabudnite do lievancov pridať jednu prísadu. Tento recept je skvelý, ak nemáte veľa času na prípravu ranného jedla.
Siahnite po tom, čo vám dáva silu. Zdravý cottage cheese vo vašom každodennom jedálničku
Je to jedna z obľúbených ingrediencií na raňajky, ktorá zasýti na dlhé hodiny. Vhodný nielen ako rýchle občerstvenie v kuchyni, ale aj ako prísada do rôznych jedál. Je to tvaroh so zrnitou štruktúrou, vložený do mäkkej smotany so štipkou soli. Má vysoký obsah bielkovín, ako aj vápnika, železa a rôznych vitamínov. Práve vďaka týmto zložkám sa považuje za ideálny výrobok pre vyváženú dennú stravu.
Recept na chutné vidiecke lievance. Je triviálne jednoduchý
Smažené lievance s touto prísadou majú rozhodne jemnejšiu chuť ako tradičné lievance alebo palacinky. Hotové lievance môžete podávať ako sladké raňajky s džemom, javorovým sirupom alebo klasicky posypané len práškovým cukrom.
Ingrediencie:
- balenie cottage cheese,
- pol šálky pšeničnej múky,
- 2 stredne veľké vajcia
- lyžica cukru,
- lyžica práškového cukru,
- vanilková aróma,
- čajová lyžička prášku do pečiva,
- štipka soli,
- 2 lyžice oleja na smaženie.
Príprava krok za krokom:
Na začiatok si pripravte väčšiu misu, rozšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom. Aby aróma neprekryla pokrm, odporúča sa pridať len čajovú lyžičku. Potom pridajte múku, ktorú ste predtým preosiali, prášok do pečiva a štipku soli a všetko vymiešajte dohladka. Nakoniec pridajte celé balenie cottage cheese a vmiešajte ostatné prísady.
Keď je cesto hotové, rozohrejte olej na panvici a smažte lievance z každej strany, kým nezačnú hnednúť a získajú zlatistú farbu. Každú porciu najprv položte na papierovú utierku, aby sa z nej odcedil prebytočný tuk. Potom ich podávajte na tanieri s obľúbenou prílohou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.