11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo).
Paradajkovú polievku má rád asi každý a je jedinečná tým, že v každej domácnosti chutí trochu inak. Niekto ju pripravuje s vývarom, iný s rebierkami, niekto ju bieli smotanou alebo používa len čerstvé paradajky. Recept na paradajkovú polievku, ktorý vám dnes predstavíme, vás však môže šokovať a potešiť zároveň. Zabudnite na koncentráty, stačí predhriať rúru.
Tento recept na polievku z pečených paradajok je úplne novou verziou obľúbeného jedla na obed. Polievka je intenzívna, aromatická a chutí ako z drahej reštaurácie. Nezabudnite na prídavky a vaša rodina si už nebude pýtať obyčajnú paradajkovú polievku v klasickéj verzii.
Najlepší recept na paradajkovú polievku. Zíde sa rúra
Ingrediencie:
- 2 kg zrelých, dužinatých paradajok, odporúčame byvolie srdcia
- cibuľka cesnaku,
- olej,
- soľ, korenie, bazalka,
- cca. 700-800 ml zeleninového vývaru alebo ľahkého bujónu,
- 2 PL strúhanky,
- cca. 50 ml bieleho vínneho octu
Paradajková polievka z pečených paradajok – ako ju pripraviť:
- Ak sú paradajky veľké, nakrájajte ich na štvrtiny. Odstráňte stopky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Paradajky posypeme soľou a zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
- Cesnakové hlavičky rozrežte na polovicu, potrite olivovým a zabaľte do alobalu. Umiestnite na plech spolu s paradajkami.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov s vysokou teplotou. Celé to pečte najmenej hodinu a najlepšie asi 75 minút.
- Upečené paradajky preložte do hrnca, pridajte cesnak (dužinu predtým vytlačte zo šupky). Pridajte vývar a korenie. Začnite variť. Po niekoľkých minútach pridajte strúhanku (môžete ju nahradiť strúhaným, nadrobeným chlebom).
- Varte na miernom ohni a ku koncu pridajte ocot a všetko rozmixujte na hladký krém.
Polievku podávajte s lístkami čerstvej bazalky a strúhaným parmezánom. Môžete pridať aj nasekané olivy alebo kapary. Táto polievka sa určite stane vašou obľúbenou verziou paradajkovej polievky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
„Magická“ polievka, ktorá rozpúšťa tuk na bruchu a stehnách. Bez cukety to nepôjde
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.