Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Recept na cesto na pizzu. Robím ho bleskovo a talianska pochúťka mizne zo stola ešte rýchlejšie

11.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/samu3lchav3z0). Recept na pizzové cesto nemusí byť dlhý a zložitý. Ak snívate o rýchlej domácej večeri priamo z talianskeho juhu, stačí vám pár ingrediencií....

11.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/samu3lchav3z0).

Recept na pizzové cesto nemusí byť dlhý a zložitý. Ak snívate o rýchlej domácej večeri priamo z talianskeho juhu, stačí vám pár ingrediencií. Pripravte si to najlepšie cesto na pizzu a prekvapte svojich blízkych jeho jedinečnou chuťou.

Foto: Pixabay/samu3lchav3z0

Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemal rád pizzu. Najväčšou výhodou tohto talianskeho jedla je fakt, že ho môžeme jesť s obľúbenými prílohami, takže si každý nájde to svoje. Tajomstvo však nespočíva v syre, šunke či zelenine, ale v ceste.

Nekvalitný základ dokáže pokaziť aj tú najlepšie zostavenú škálu chutí, preto by sme sa na túto časť mali zamerať najviac. Tradičný taliansky proces prípravy cesta je pomerne dlhý, čo môže niekoho odradiť. Našťastie máme niekoľko jednoduchých spôsobov, ako urobiť pizzu rovnako chutnou.

Cesto na pizzu: prísady. Takto pripravíte chutné talianske jedlo

Na prípravu domácej pizze potrebujeme niekoľko surovín. Budú to:

  • 30 gramov čerstvého droždia,
  • 1,5 šálky pšeničnej múky nízkej kvality,
  • 3/4 šálky vlažného mlieka,
  • dve polievkové lyžice olivového oleja,
  • lyžička soli,
  • lyžička cukru,
  • štipka sušeného oregana,
  • obľúbené prísady (napríklad paradajková omáčka, syr, mozzarella, šunka a vybraná zelenina).

Recept na cesto na pizzu:

  1. Najprv si do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, oregano a suroviny zmiešame.
  2. Mlieko mierne zohrejte v hrnci, kým nie je teplé, ale nie horúce. Rozdrobte do neho droždie a intenzívne miešajte, kým sa nerozpustí.
  3. Obsah hrnca vylejeme do misky so suchými surovinami. Všetko premiešajte rukami a z času na čas pridajte trochu olivového oleja.
  4. Ak je cesto už hladké a elastické, položte ho na dosku posypanú múkou. Potom ho rozvaľkajte na tenký koláč. Hrúbka základne závisí len od vašich preferencií, ale pamätajte, že pizza v rúre ešte viac narastie. Okraje nechajte trochu hrubšie.
  5. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a pridáme obľúbené ingrediencie. Potom pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 7-10 minút.

Základ na pizzu bez droždia. Tento recept zvládnu aj deti

Ak máte zrazu chuť na pizzu, no nemáte možnosť kúpiť si jednu a chcete použiť to, čo už máte doma, tento recept bude fungovať dokonale. Nie je v ňom žiadne droždie ani mlieko, len pár základných surovín. Stojí za to pripomenúť, že pizza nebude taká nadýchaný ako v prípade predchádzajúceho receptu, takže je to možnosť rýchlej večere pre fanúšikov tenkého základu.

Na varenie budete potrebovať:

  • 400 gramov pšeničnej múky,
  • 250 mililitrov vlažnej vody,
  • pol lyžičky cukru,
  • 10 gramov soli.
Foto: Pixabay/felix_w

Recept na cesto na pizzu bez droždia:

  1. Do plastovej alebo sklenenej misky nasypte 150 gramov múky, cukru a 100 mililitrov vody. Suroviny najskôr zmiešame lyžicou a potom rukami vymiesime cesto.
  2. Keď je cesto hladké a elastické, preneste ho do čistej misy. Je dôležité, aby v nej neboli zvyšky jedla ani iné prísady. Cesto posypeme múkou a odložíme na teplé miesto na 24 hodín.
  3. Po 24 hodinách cesto zdvojnásobí svoj objem. Pridáme zvyšok múky, vodu a nakoniec soľ. Soľ sa môže rozpustiť vo vode skôr, aby lepšie absorbovala zvyšok.
  4. Cesto bude veľké, takže z neho spravíte tri stredné pizze. Rozdeľte ich na tri časti a prstami do nich votrite olivový olej. Počkajte asi 10 minút, kým cesto opäť nevykysne.
  5. Rúru nastavte na najvyššiu možnú teplotu bez konvekcie. Časť cesta jemne rozvaľkajte na tenko, pridajte obľúbené ingrediencie a vložte do rúry asi na 10 minút. Ak chcete, aby bol spodok veľmi chrumkavý, po uplynutí tejto doby ho vyberte z rúry, chvíľu počkajte a vložte späť na dve minúty.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na august neexistuje lepšia večera. Stará mama hovorievala: naješ sa vnúčik, za chvíľu dostanem slivky

Babička robí na zimu najlepšie lečo. Nezostane ani kvapka omáčky


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Kuracie mäso zalejte mliekom, pridajte vajce a korenie. Stehná budú chrumkavé ako vždy

19.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172). Kuracie mäso často končí na našich stoloch, pretože je nielen lacné, ale aj veľmi univerzálne. Dá sa jesť…

Placky sú zvnútra surové a zvonka spálené? Pridajte niekoľko kvapiek. Vypražia sa tak akurát

19.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Garna Zarina). Príprava zemiakových placiek sa na prvý pohľad zdá ako triviálna úloha. Často sa však stáva, že po…

Moja svokra urobila plnené kuracie rezne. Nebíčko v ústach je slabé slovo

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Pre mnohých ľudí sú kuracie rezne takým klasickým jedlom, že si myslia, že ich už nič nemôže prekvapiť.…

Je to to najhoršie, čo si môžete pridať do kávy. „Biely jed“ môže byť ešte horší ako cukor

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Djordje Novakov). Mnohí ľudia si bez nej nevedia predstaviť rannú kávu, preto je načase prehodnotiť svoje zvyky. Hoci obľúbený…

Torta „kráľovná jesene“ je najjednoduchšia torta na svete. Je vlhká a mäkká ako piškóta

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view). Každé ročné obdobie sa môže pochváliť vlastnými charakteristickými koláčmi, ale leto a jeseň majú…

Auto Trendy

Toyota stanovila nový rekord v spaľovaní. Viac ako 1 600 kilometrov na jednu nádrž

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová Toyota Prius LE práve vytvorila rekord v Guinnessovej knihe za najnižšiu spotrebu automobilu. Cesta sa uskutočnila zo západného na východné pobrežie USA. Japonské vozidlo…

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Uvedenie nového SUV Dacia Bigster na trh sa rýchlo blíži. Budúce SUV bude oficiálne predstavené na autosalóne v Paríži.

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov sa jej predalo takmer 5 miliónov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch série Šinkansen. Japonsko má s vývojom…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články možno nabiť z 10 % na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov