Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Recepty,

Tvrdé a pevné. Také budú vaše uhorky, ak nezabudnete na dôležitý krok. Toto je kľúč k úspechu

12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova). Sezóna uhoriek sa začína v júli a trvá do jesene. V tomto období je dobré urobiť si zásoby pohárov na zimu. Veď...

12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova).

Sezóna uhoriek sa začína v júli a trvá do jesene. V tomto období je dobré urobiť si zásoby pohárov na zimu. Veď nie je nič lepšie ako šťavnatá uhorka na večeru. Musíte však vedieť, ako to správne urobiť. Ako dlho by ste mali uhorky pred nakladaním namáčať?

Ako dlho by ste mali uhorky pred nakladaním namáčať?
Foto: shutterstock.com/Viktorya Telminova

Nakladané uhorky sú na Slovensku nepochybne jednou z najobľúbenejších zaváranín. Samotná príprava však pre niektorých predstavuje veľkú výzvu. Čo sa oplatí vedieť? Skôr než sa pustíte do nakladania, zistite, ako dlho uhorky pred nakladaním namáčať a čo robiť, aby boli pevné a chrumkavé.

Ako dlho namáčať uhorky pred nakladaním? Prečítajte si o osvedčených metódach

Výroba domácej zaváraniny je najlepší spôsob, ako si zachovať chuť obľúbenej zeleniny. Ich zaváranie je mimoriadne jednoduché a po mesiacoch čakania navyše prináša veľké uspokojenie. Bohužiaľ sa stáva, že počas procesu urobíme malú chybu a zaváranina už nie je na nič vhodná. Existuje niekoľko spôsobov, ako zabezpečiť, aby nakladané uhorky vyšli vždy chrumkavé a pevné.

Zeleninu dôkladne umyte a potom ju nechajte niekoľko hodín v studenej vode.
Foto: shutterstock/Millana

Kľúčom k úspechu je správne namáčanie. Zeleninu dôkladne umyte a potom ju nechajte niekoľko hodín v studenej vode. Takto sa bude ľahšie čistiť. Okrem toho po nakladaní budú uhorky pevné a chrumkavé. Pred vložením do nádoby je dobré „kúpať“ ich približne dve až štyri hodiny.

Domáci recept na nakladané uhorky. Po nakladaní chutia ako zlato

Je mimoriadne dôležité vybrať si správne exempláre. Musíte dbať na ich čerstvosť – ideálne je, ak boli natrhané niekoľko hodín pred začatím procesu nakladania. Skvelé sú uhorky z vlastnej záhrady, ale ak túto možnosť nemáte, je dobré použiť spoľahlivý zdroj.

Zloženie:

  • jeden kilogram stredne veľkých uhoriek
  • 1 veľký cesnak
  • 2-3 vetvičky kôpru
  • lyžicu horčičných semienok
  • 2-3 bobkové listy
  • 3-4 zrnká nového korenia
  • 3-4 litre vody
  • 6 polievkových lyžíc soli bez jódu
Takto pripravené konzervy môžete skladovať niekoľko mesiacov.
Foto: shutterstock/Nemer-T

Príprava krok za krokom:

Najprv dôkladne očistite uhorky, najmä ich konce, pretože sa tu rada hromadí zemina. Nechajte ich niekoľko hodín v studenej vode, kým nezatvrdnú. Medzitým si pripravte poháre, je dobré ich predtým umyť v umývačke riadu.

Cesnak ošúpte a každý strúčik rozrežte na polovicu. Do každej nádoby vložte niekoľko polovičiek cesnaku, stonky kôpru, bobkový list a niekoľko semienok nového korenia a horčice. Pridajte aj namočené uhorky a potom ich prikryte ďalšou vrstvou korenia.

V hrnci priveďte do varu vodu a soľ a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Ešte horúcu tekutinu nalejte do pohárov a zalejte ňou uhorky. Potom každú nádobu prikryte gázou alebo tkaninou a zaviažte gumičkou.

Poháre postavte na teplé miesto na minimálne 12 hodín. Nezabudnite, že proces kvasenia môže trvať dlhšie. Po uplynutí tejto doby, keď uhorky začnú kvasiť, ich premiestnite na chladnejšie miesto. Takto pripravené konzervy môžete skladovať niekoľko mesiacov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto zeleninu som kúpila na trhu len preto, aby som z nej pripravila marmeládu. Tá z jabĺk sa ukázala nudnou

Figový džem je medzi domácimi zaváraninami skutočnou raritou. Ako ho pripraviť?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vaše oblečenie a uteráky budú mäkké ako v hoteli. Stačí pridať tento prípravok do bielizne

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/gpointstudio). Niekedy je naše oblečenie a uteráky po vypraní veľmi tvrdé a drsné na dotyk. Našťastie tomu môžeme predísť…

Zmiešajte s vodou a namočte do nej panvicu. Pripálené zvyšky jedla budú len nepríjemnou spomienkou

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa) Ako vyčistiť silne pripálenú panvicu? Umývacie prostriedky zakúpené v obchode si s takýmito škvrnami nemusia poradiť. Najjednoduchším…

Zmiešajte s vodou, aby ste sa zbavili škodcov. Mravce neznášajú zápach

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Cherkas) Hoci sú mravce v prírode užitočné tvory, kuchyňa je posledné miesto, kde by sme ich chceli vidieť. V…

Tajomstvo čistých utierok? Nebudete potrebovať práčku. Nebuďte zdesení, keď uvidíte čiernu tekutinu

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa) Majú mnoho spôsobov použitia: od utierania riadu až po čistenie pracovných dosiek. Je dôležité, aby boli čisté,…

Vezmite 3 prísady a vypracujte cesto. Chlieb na panvici pripravíte za pár minút

23.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view) Tieto chleby sú vo svete známe už tisícročia a stále sú na vrchole. Možno…

Auto Trendy

Kombinácia cenovej dostupnosti a moderného dizajnu prichádza do Európy!

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínska značka Leapmotor za podpory koncernu Stellantis rozširuje svoje pôsobenie v Európe a predstavuje svoju prvú elektrickú limuzínu, model B01. Tento cenovo dostupný elektromobil s…

Novinka v hybridných motoroch od Hyundai: Úspora paliva až o 45 %!

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai opäť prekonáva očakávania motoristov po celom svete. Nová generácia hybridných motorov ponúka nielen vyššiu efektivitu, ale aj špičkové technológie, ktoré menia pohľad na budúcnosť…

Trasúci sa brzdový pedál? Tento problém môže byť vážnejší, než si myslíte.

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový pedál je jedným z najdôležitejších prvkov bezpečnosti na cestách. Ak cítite vibrácie či trasenie pri jej stlačení, môže to signalizovať vážny problém. V tomto…

Yamaha MT-09 PHEV: Novinka na dvoch kolesách?

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Motocykle už nie sú výhradne záležitosťou benzínových motorov alebo elektrickej budúcnosti. Yamaha prináša revolúciu a predstavuje hybridný motocykel MT-09 PHEV, ktorý kombinuje najlepšie vlastnosti spaľovacích…

Mazda má pripravený nový Wankel motor, brzdí ju však ešte jeden problém

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Fanúšikovia rotačných motorov môžu po rokoch snívania opäť zbystriť pozornosť. Mazda oznámila, že jej nový dvojrotorový Wankel motor je pripravený na sériovú výrobu a spĺňa…

Kamenný les siahajúci k nebesám: Príbeh Sagrady Familie

23.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stavbu, na ktorej robotníci pracujú už 142 rokov a stále nie je hotová. Nie, nejde o diaľnicu D1, ale o najslávnejšiu nedokončenú katedrálu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov