12.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lika Mostova).
Čo všetko sa dá pripraviť z papriky? Možností je veľa. Ak si počas chladných dní radi pochutnávate na chuti letnej zeleniny, určite si pozrite nápad uvedený nižšie. Zavárané papriky s medom na zimu sú mojím najnovším objavom.
Papriky s medom na zimu patria medzi moje najobľúbenejšie zaváraniny, hneď vedľa nakladaných uhoriek a cukiet. Príprava je triviálne jednoduchá, ako uvidíte pri pohľade na návod nižšie. Ak teda netušíte, čo z papriky na zimu pripraviť, určite zostaňte v obraze.
Čo pripraviť z papriky na zimu? Najlepší spôsob je spojiť jednoduchosť prípravy s lahodnou chuťou
Mierne sladké, jemne ochutené zavárané papriky s medom sú ideálnym občerstvením na jesenno-zimné večery. Výborne sa hodia aj ako chutný doplnok k večeri s rodinou alebo priateľmi. Pevné kúsky zeleniny sa okrem iného hodia k mäsovým pokrmom a studeným predjedlám.
Ingrediencie:
- 2 kg červenej papriky,
- niekoľko strúčikov cesnaku,
- bobkové listy,
- nové korenie,
- biele horčičné semienka,
Ingrediencie na marinádu:
- 1,2 l vody,
- 250 ml 10 % octu
- 60 g medu,
- 200 g cukru,
- lyžica nejódovanej soli.
Papriky s medom do pohárov na zimu. Spôsob prípravy
Začnite dôkladným umytím papriky. V ďalšom kroku sa zbavte hniezd so semenami a zvyšok nakrájajte na pásiky a vložte do čistých, suchých pohárov. Do každej vložte bobkový list, dva strúčiky cesnaku a niekoľko zrniek horčice a nového korenia.
Potom pripravte sladkokyslý nálev. Najprv zvarte vodu a ocot a potom obe prísady zmiešajte s cukrom, medom a soľou. Keď je zmes horúca, nalejte ju do pohárov. Uistite sa, že viečka sú pevne utiahnuté.
V poslednom kroku zostáva už len sterilizácia. Na dno vysokého hrnca položte utierku. Postavte poháre hore dnom a potom ich zalejte vodou do 3/4 ich výšky. Po zovretí sterilizujte 10-15 minút a potom nechajte pochúťky vychladnúť. V tejto forme môžu „dozrievať“ na poličke v pivnici alebo v špajzi až rok. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Babička robí na zimu najlepšie lečo. Nezostane ani kvapka omáčky
Nakrájajte ich na štvrtiny a uvarte. Tento domáci kečup presvedčí aj jeho najväčšieho nejedáka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.