13.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstockúHeike Rau).
Na niektoré výrobky často zabúdame a ich chuť si dlho nevychutnávame. Nedávno som si uvedomila, že do každej polievky pridávam rezance a nevyužívam chuť ostatných prísad. Tento recept to zmenil, pretože namiesto rezancov som do nej hodila šálku tejto prísady.
Niekedy sa v kuchyni oplatí siahnuť po menej populárnych surovinách, aby sme si spestrili každodenné jedlá a do svojho jedálnička vniesli niečo nové a zdravé. Tento pokrm vás nielen zahreje, ale aj prekvapí bohatstvom chutí a nutričnou hodnotou. Je to návrh, ktorý uspokojí milovníkov tradičných jedál aj tých, ktorí radi experimentujú s dávno zabudnutými surovinami. Oplatí sa vyskúšať niečo iné a otvoriť sa novým kulinárskym chutiam.
Dnes by som sa s vami rada podelila o recept na brokolicovo-pšenovú polievku s krídelkami. Je to kombinácia jemného pšena, ktorého chuť je mimoriadne zaujímavá, a zdravej brokolice. Táto kombinácia vytvára harmonickú a sýtu kompozíciu. Pšeno sa v našich kuchyniach používa zriedkavo, čo je škoda, pretože je skvelé nielen do polievok, ale aj do šalátov a iných jedál. V tomto recepte krúpy dodajú polievke jedinečný charakter, zatiaľ čo kuracie krídla jej dodajú hlbokú mäsitú chuť.
Recept na brokolicovo-pšenovú polievku
Ingrediencie:
- 2 l vývaru,
- 6 kuracích krídel,
- 250 g pšena,
- veľká brokolica,
- cibuľa,
- 2 mrkvy,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 PL oleja,
- soľ a korenie podľa chuti,
- bobkový list,
- 2 zrnká nového korenia,
- lyžička majoránky,
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu.
Spôsob prípravy
- Najskôr si pripravte ppšeno. Prepláchnite ho pod tečúcou vodou, potom zalejte vriacou vodou a sceďte. Tým sa odstráni prípadná horkosť.
- Kuracie krídla umyte, osušte a opečte na oleji vo veľkom hrnci dozlatista.
- Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu nakrájanú na plátky. Spolu smažte niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne.
- Potom pridajte nasekaný cesnak, bobkový list a nové korenie. Smažte ešte niekoľko minút.
- Do hrnca nalejte vývar a pridajte pšeno. Polievku priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte ju približne 20 minút.
- Medzitým rozdeľte brokolicu na ružičky a pridajte ju do polievky. Varte ďalších 10 minút, kým zelenina nezmäkne. Polievku ochuťte soľou, korením a majoránom podľa chuti.
- Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobre sa k nej hodí čerstvý chlieb.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Odteraz si do polievky nebudem dávať obyčajné cestoviny. Namiesto toho pridávam toto
Babička robí na zimu najlepšie lečo. Nezostane ani kvapka omáčky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.