14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lapina Maria).
Zeleninová polievka s cuketou a šošovicou je ideálny nápad na dovolenkový obed. Aromatický vývar nielen dobre chutí, ale aj zasýti na dlhé hodiny. Je ťažké zastaviť sa len pri jednej porcii. Čo pridávame do polievky s cuketou?
Čo by ste mali pridať do polievky s cuketou? Určite v nej nesmie chýbať chutná a zdravá zelenina. V letnom období to nie je ťažké. Stačí sa prejsť na miestny trh alebo navštíviť obchod s potravinami. Lacné a ľahko dostupné produkty tam máte na dosah ruky. Nižšie vám vysvetlíme, ako si pripraviť najlepšiu zeleninovú polievku s cuketou a šošovicou. Je to skutočné majstrovské dielo.
Čo pridávame do polievky s cuketou? Kľúčom k úspechu je čerstvá zelenina a správny recept
Šošovica a cuketa sa len zriedkavo dostanú na náš stôl v podobe polievky. A to je veľká chyba, pretože táto zelenina poskytuje nielen chuťový zážitok, ale aj množstvo vitamínov a výživových hodnôt. Zapracované do aromatického vývaru sú ideálne ako chutné a výživné jedlo pre celú rodinu.
Ingrediencie:
- 2 l mäsového alebo zeleninového vývaru,
- 300 g cukety,
- 450 g karfiolu,
- 130 g červenej šošovice,
- 90 ml 18% kyslej smotany,
- 2 malé zemiaky,
- 3 strúčiky cesnaku,
- mrkva,
- paradajky,
- koreniny: tymián, kurkuma, oregano, soľ, korenie,
- olej alebo maslo na smaženie.
Zeleninová polievka s cuketou a šošovicou. Ako pripraviť
Začnite dôkladným umytím zeleniny. Zemiaky, cuketu a paradajku nakrájajte nadrobno, potom nastrúhajte mrkvu a pridajte do vysokého hrnca s horúcim tukom. Po niekoľkých minútach restovania pridáme na plátky nakrájanú cuketu a prelisované alebo nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku.
Po krátkej chvíli zalejte zeleninu vopred pripraveným vývarom alebo bujónom. Do vriaceho vývaru pridajte zemiaky a šošovicu. Prikryté varte približne 20 minút. Ku koncu varenia polievku ochuťte soľou, korením, kurkumou a obľúbenými bylinkami.
V poslednom kroku pridajte do hrnca paradajky a ružičky karfiolu. Všetko zahustite smotanou a premiešajte. Pokračujte vo varení ešte niekoľko minút a keď všetka zelenina zmäkne, odstavte hrniec z ohňa. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kapustová polievka je jedna z najlepších polievok. Ja ju vylepšujem trochou ľahkej tekutiny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.