17.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/geniuscook_com).
V poslednom čase sú v móde pistáciové sladkosti. V každej cukrárni môžeme naraziť na koláče a dezerty s touto príchuťou, ale ich ceny sú také vysoké, že si ich často odoprieme. Existuje však riešenie, ako z tejto situácie von. Máte chuť na takýto koláč? Pozrite sa, ako si pripraviť pistáciovú pastu na tvarohový koláč a upiecť ho.
Pri príprave pistáciového cheesecaku je najdôležitejšie pripraviť si orechovú hmotu vopred. Môžete použiť hotovú, ale domáca je určite lacnejšia a chutnejšia, čo ovplyvňuje výslednú chuť koláča.
Ako pripraviť pistáciovú pastu na tvarohový koláč? S týmto receptom to vždy funguje
Domáca pistáciová pasta je lahodnej chuti a dá sa použiť na mnoho spôsobov. Na jej prípravu budete potrebovať 300 g nesolených, olúpaných pistácií, tabuľku bielej čokolády a lyžicu kokosového oleja. Orechy vložte do vysokej misy a pomocou mixéra ich rozmixujte, kým sa nezačne uvoľňovať olej. Čokoládu a kokosový olej rozpustite vo vodnom kúpeli a pridajte ich do zmesi. Mixujte, kým nezískate homogénnu konzistenciu. Táto pasta je vhodná na prípravu tvarohových koláčov, na natieranie sendvičov alebo palaciniek.
Aké produkty sú potrebné na prípravu pistáciového tvarohového koláča? Recept nie je zložitý
Cheesecake je jedným z najobľúbenejších koláčov a často ho pripravujeme na rôzne oslavy. Verzia s pistáciami sa na našich stoloch objavila len nedávno, ale získala si popularitu. Chcete pripraviť chutný koláč pre celú rodinu? Na tortovú formu s priemerom 26 cm budete potrebovať tieto suroviny:
- 400 g domácej pistáciovej pasty,
- 200 g sladkých sušienok,
- 100 g masla,
- 800 g trojito mletého tvarohu,
- 200 g cukru,
- 250 g syra mascarpone,
- 3 vajcia + 2 žĺtky,
- 2 PL zemiakového škrobu,
- 1 lyžička vanilkového extraktu.
Rozpustite maslo a zmiešajte ho s rozdrvenými sušienkami. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a lyžicou naň navrstvíme sušienkovú zmes a pevne pritlačíme. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a po 10 minútach vyberte a nechajte vychladnúť. Znížte teplotu na 160 stupňov a pustite sa do prípravy zmesi. Vo veľkej miske zmiešajte mascarpone a tvaroh. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a miešajte na nízkych otáčkach. Pridávajte po jednom vajíčku a žĺtku, a keď je hotovo, pridávajte zemiakový škrob. Nakoniec do tvarohovej zmesi vmiešajte pistáciovú pastu, premiešajte na nízkych otáčkach a všetko nalejte na základ sušienok. Formu vložíme do vodného kúpeľa (nalejeme do polovice tortovej formy) a pečieme jeden a pol hodiny. Aby sa voda nedostala do koláča, zabalte ho pevne do alobalu. Po upečení tvarohový koláč nevyberajte, ale nechajte ho vychladnúť s otvorenými dvierkami. Keď je vychladnutý, môžete ho poliať polevou a ozdobiť.
TIP! Na koláč môžete použiť akúkoľvek polevu, ale najlepšia je biela čokoláda. Tabuľku rozpustite vo vodnom kúpeli a pridajte do nej 100 ml smotany. Všetko dobre premiešajte a nechajte vychladnúť. Nakoniec tvarohový koláč prelejte a ozdobte nasekanými pistáciami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Koláč plnený ovocím až po okraj. Stačí hodina práce a je hotový
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.