18.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dina Belashova).
Príprava na zimu nie je len o príprave šalátov a uhoriek, ale aj o uzamknutí lahodnej sladkosti ovocia v pohároch. Mnohí ľudia preto ovocie uzatvárajú vo forme džemov, zatiaľ čo ja odporúčam vyrobiť z neho šťavu. Tú potom môžete použiť do čaju alebo úspešne zriediť v horúcej vode. Takýto nápoj nás v chladných dňoch zahreje a pripomenie nám letné chvíle.
Mohlo by sa zdať, že leto bude trvať donekonečna, ale pri pozorovaní prírody a dní už môžete povedať, že jeseň sa rýchlo blíži. Ak rovnako ako ja viete, že budete túžiť po teplom slnku a ráne s jasnou oblohou a vysokými teplotami, musíte si pripraviť tento recept. Práve ten nás počas týchto chladných zimných večerov naplní nádejou a zahreje nás zvnútra. Tento recept sa v našej rodine traduje už roky a mnoho ľudí ho pripravuje každý rok.
Je to recept na malinovú šťavu, ktorá je v našej rodine taká obľúbená. Dostala som ho od svojej babičky, ktorá ma požiadala, aby som ho teraz pripravila pre svojich blízkych. Tento druh šťavy je veľmi jednoduchý na prípravu a predovšetkým má krátky zoznam ingrediencií. Potrebujete len dva produkty, a to maliny a cukor. Šťava, ktorá vznikne z ovocia, sa uzavrie do pohárov a potom sa skladuje v chladných pivniciach a špajzách. Jej chuť sa výborne hodí k zimnému čaju a možno ju pridať aj do koláčov a dezertov.
Recept na malinovú šťavu na zimu
Zloženie
- 2 kg malín,
- 1,5 kg cukru.
Spôsob prípravy
- Maliny dôkladne očistite a osušte. Maliny vložte do hrnca a posypte 500 g cukru. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili, postavte hrniec na oheň a priveďte ho do varu. Nezabudnite z času na čas všetko premiešať, aby sa ovocie neprilepilo na dno. Ovocie nechajte na ohni, kým nepustí šťavu.
- Potom položte maliny na gázu alebo utierku a šťavu dôkladne vyžmýkajte.
- Šťavu opäť preceďte cez sito. Týmto krokom zabezpečíte, aby sa v šťave nenachádzali žiadne semienka.
- Šťavu dajte do hrnca na oheň a priveďte do varu. Potom pridajte zvyšný cukor, intenzívne miešajte a udržiavajte na ohni, aby sa cukor úplne rozpustil.
- Po tomto čase nalejte získanú šťavu do čistých a vypálených pohárov, nádoby uzavrite a pasterizujte približne 5 minút.
- Po uplynutí tohto času poháre opatrne vyberte, položte ich na pracovnú dosku a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí ich uložte na chladné miesto.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Máte tento rok malú úrodu malín? Prestali hojne rodiť kvôli jednej chybe
Urobte túto malinovú omáčku a vaša svokra bude očarená
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.